به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز مهاباد،شاید اگر بدانید که دارچین بهتنهایی حاوی بیش از ۴۱ نوع ترکیب محافظتکنندهی بدن است، دیگر آن را یک ادویهی کمکاربرد نبینید.
دارچین نوعی ادویهی مقوی است که بهخاطر تأثیراتش در سلامت بدن از دیرباز جایگاه ویژهای در طب سنتی داشته است. امروزه نیز با کشف خواص درمانی گستردهی آن در بسیاری از کشورها مورد استفاده قرار میگیرد. بر اساس تحقیقات بین ۲۶ دارویی که منشأ گیاهی دارند، دارچین بالاترین رتبه را در جلوگیری از اکسید شدن سلولهای بدن داراست.
بو، مزه و رنگ بینظیر دارچین، بهخاطر بخش روغنی درختی است که دارچین از آن گرفته میشود. خواص دارویی دارچین حاصل از پوست درخت دارچین است. پوست درخت دارچین حاوی موادی است که در درمان بسیاری از بیماریها مؤثرند. البته برای اینکه خواص دارویی دارچین حفظ شود، ترکیب شیمیایی آن باید دستنخورده باقی بماند. ضدالتهاب بودن، کاهش قند خون، افزایش ایمنی بدن در برابر سرطان، حمله قلبی و میکروبزدایی از بدن از فواید دارچین است.
ارزش غذایی دارچین
یک قاشق سوپخوری دارچین شامل: ۱۹ گرم کالری، ۴ گرم فیبر، ۶۸ درصد منگنز، ۸ درصد کلسیم، ۴ درصد آهن و ۳ درصد ویتامین کا و فاقد قند، چربی و پروتئین است. مصرف دارچین حتی به مقدار کم فواید بسیاری دارد و فقط خاصیت آنتیاکسیدانی آن دلیل قانعکنندهای است تا در برنامهی غذایی خود از آن استفاده کنید.
در ادامه ۱۳ فایدهی اثباتشدهی دارچین برای سلامتی را با هم مرور میکنیم؛ با ما همراه باشید.
منبع غنی آنتیاکسیدان
بر اساس آمار انجمن درمان کالیفرنیا (OTAC) دارچین در بین مواد دارای آنتیاکسیدان رتبهی هفتم را بهدست آورده است که نشان میدهد مقدار بسیار زیادی آنتیاکسیدان در آن وجود دارد. در میان ادویهها نیز دارچین بیشترین مقدار آنتیاکسیدان را دارد حتی بیشتر از سیر، آویشن و رزماری.
خواص درمانی دارچین بهخاطر آنتیاکسیدانهایی است که با نامهای پلیفنول، فنولیکاسید و فلاونیدها شناخته میشوند. این آنتیاکسیدانها بیشتر در خوراکیهایی مانند شکلات تلخ و انواع توتها وجود دارند و استرس را کاهش میدهند.
جلوگیری از عفونت و ورود ویروسها
دارچین یک آنتیبیوتیک، آنتیمیکروب، آنتیویروس و ضدقارچ طبیعی برای بدن است و به همین دلیل در برابر بسیاری از بیماریها از بدن محافظت میکند. همهی این خاصیتها بهخاطر روغن مخصوصی است که در دارچین وجود دارد. این روغن از بروز اثرات نامطلوب در سیستم گوارش، پوست و همچنین ابتلا به سرماخوردگی و آنفولانزا جلوگیری میکند.
تحقیقات نشان دادهاند که روغن دارچین حتی میتواند خطر ابتلا به ویروس اچآیوی را نیز کاهش بدهد.
خواص ضدالتهابی
آنتیاکسیدانهای موجود در دارچین به دلیل دارا بودن خاصیت ضدالتهابی خطر ابتلا به سرطان و حملهی قلبی را کاهش میدهند و عملکرد مغز را بهبود میبخشند. محققان دریافتهاند بیش از ۷ نوع فلاونید که تنها در دارچین وجود دارد، در درمان التهابهای بدن بسیار مؤثر است.
به همین خاطر است که دارچین در تسکین انواع درد نقش مهمی دارد. نتایج تحقیقات نشان داده است که دارچین میتواند به احیای بافت زخمیشده، کاهش درد قاعدگی و کنترل حساسیتهای فصلی کمک کند.
مقابله با دیابت
جالب است بدانید که دارچین بهعنوان یک مادهی غذایی ضددیابت شناخته شده است. زیرا از طرفی قند خون را کاهش میدهد و از طرف دیگر میزان حساسیت هورمون انسولین (تنظیمکنندهی قند خون) را افزایش میدهد.
دیابت زمانی رخ میدهد که انسولین کارایی خود را از دست بدهد و نتواند میزان قند خون را کنترل کند یا فرد نتواند مقدار قند موردنیاز بدنش را مدیریت کند. از دست رفتن کارایی انسولین ممکن است به علت اضافه وزن یا کاهش سوختوساز بدن باشد.
اما دارچین چگونه با دیابت مقابله میکند؟ در خون آنزیمهایی بهنام آلانین وجود دارد که باعث میشود گلوکز (قند) جذب خون شود. هنگامی که دارچین وارد بدن می شود این آنزیمها را غیر فعال میکند و باعث میشود قند واردشده بدون اینکه جذب خون شود، دفع شود.
تحقیقات متعدد نشان دادهاند که افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ با مصرف دارچین میتوانند پس از مدتی اثرات مثبت آن را در کاهش قند خون مشاهده کنند.