بشار جعفری درنشست شورای امنیت سازمان ملل مطرح کرد
آمریکا و رژیم صهیونیستی، شرکای جنایتکار در جهان
نماینده دائم سوریه در سازمان ملل تاکید کرد آمریکا، شریک مستقیم جنایت های رژیم صهیونیستی علیه کشورها و ملت ها در منطقه غرب آسیا هستند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از شبکه تلویزیونی الاخباریه سوریه، نماینده دائم سوریه در سازمان ملل روز چهارشنبه در نشست شورای امنیت سازمان ملل در نیویورک گفت: برخی کشورهای صاحب نفوذ در سازمان ملل و در رأس آنها آمریکا شریک مستقیم جنایت های اسرائیل علیه کشورها و ملت های ما در منطقه هستند.
بشار جعفری افزود: سوریه تصمیم گیری فوری سازمان ملل را برای اجرای قطعنامه های این سازمان در مورد ضرورت پایان اشغالگری اسرائیل در اراضی اشغالی عربی خواستار است. ما از حق خود برای بازپس گیری اراضی اشغالی مان با همه ابزارهای مبتنی بر منشور و اصول قوانین بین المللی و قطعنامه های سازمان ملل کوتاه نمی آییم.
وی گفت: سوریه بر موضع ثابت و اصولی خود در حمایت از حق ملت فلسطین برای تعیین سرنوشت خود و تشکیل کشور فلسطین به پایتختی «قدس» تاکید می کند.
انتقاد بشار جعفری از حمایتهای آمریکا از اشغالگری رژیم صهیونیستی
نماینده دائم سوریه در سازمان ملل ضمن تأکید بر استفاده کشورش از همه ابزارهای قانونی برای باز پس گیری منطقه اشغالی جولان از رژیم صهیونیستی و انتقاد از حمایتهای امریکا و برخی کشورهای صاحب نفوذ در سازمان ملل، آمریکا را شریک مستقیم جنایتهای این رژیم علیه کشورها و ملتهای منطقه دانست.
به گزارش شبکه تلویزیونی الاخباریه سوریه، بشار جعفری در نشست روز چهارشنبه مجمع عمومی این سازمان برای تصویب قطعنامه علیه اشغالگری رژیم صهیونیستی در منطقه جولان سوریه گفت: از همه کشورهایی که در ارائه پیش نویس این قطعنامه که بر اصول قوانین بین المللی و اجرای مراجع قانونی و مشروعیت بین المللی و نه منطق اشغالگری، هرج و مرج و تجاوزگری تأکید میکند، قدردانی میکنم. از اصول ثابت رویکرد مشروعیت بین المللی این است که مجمع عمومی در هر دوره از اسرائیل میخواهد به عنوان قدرت اشغالگر به اشغالگری در منطقه اشغالی جولان پایان دهد و تأکید میکند هر اقدام اسرائیل برای تحمیل قوانین، سیطره و مدیریت خود بر منطقه اشغالی جولان سوریه، اقدامی غیرقانونی و باطل و لغو شده است و هیچ اثر حقوقی و قانونی ندارد. مجمع عمومی در این خصوص به صورت کامل با موضع شورای امنیت که در قطعنامه ۴۹۷ سال ۱۹۸۱ تجلی یافته هماهنگ است. از این رو سازمان ملل و قطعنامه شورای امنیت به اشغالگری اسرائیل در منطقه اشغالی جولان "نَه" میگویند.
وی افزود: جناب رئیس، بند چهارم پیش نویس مجمع عمومی سازمان ملل که امروز به عرض شما خواهید رسید بیان میدارد: مجمع عمومی بار دیگر اعلام میکند تداوم اشغال منطقه جولان سوریه و الحاق آن، سد راه محقق شدن صلح عادلانه، فراگیر و دائمی در منطقه است. متأسفانه به نظر میرسد ناتوانی جامعه جهانی از اجرای قطعنامههای مربوط به پایان اشغالگری اسرائیل، موانع موجود بر سر راه محقق شدن صلح در منطقه را تقویت کرده است. از جمله این موانع میتوان به اقدام دولت آمریکا در به رسمیت شناختن قدس به عنوان پایتخت اسرائیل اشاره کرد. این در حالی است که اسرائیل به عنوان قدرت اشغالگر، شهر قدس را اشغال کرده است. مورد دیگر، اذعان آمریکا به حاکمیت اسرائیل بر جولان اشغالی سوریه است، گویی که دولت آمریکا در واشنگتن بخشی از ایالت فلوریدا یا کالیفرنیا یا ماساچوست را به اسرائیل هدیه داده است. مانع تراشیهای آمریکا تا مرحله حمایت از اسرائیل در توسعه شهرک سازی و تلاش برای مشروع جلوه دادن و تثبیت آن به عنوان عمل انجام شده ادامه یافته آنگونه که در جنایت قرن در مورد اراضی اشغالی فلسطین نیز همین حادثه تکرار شده است. بنا بر این دولت کشورم بار دیگر به شدت تصمیمات دولت آمریکا را که نقض آشکار قوانین بین المللی و منشور سازمان ملل و قطعنامههای سازمان ملل در مورد منطقه اشغالی جولان محسوب میشود، محکوم میکند. دولت کشورم این تصمیمات را فقط اقدامات یکجانبه از سوی طرفی میداند که صلاحیت سیاسی، قانونی و اخلاقی را برای تعیین سرنوشت ملتهای جهان یا تصرف در خاکی که متعلق به آن نیست، در اختیار ندارد بلکه این اراضی بخش لاینفک جمهوری عربی سوریه و فلسطین اشغالی است.
جعفری تصریح کرد: شرم آور است پس از ۱۰۰ سال از جنایت دیگری که در سال ۱۹۱۷ به اسم جنایت اعلامیه بالفور انگلیس رخ داد، دولت فعلی آمریکا همان جنایت بالفور را با جنایت دیگری در ارتباط با جولان اشغالی سوریه و قدس تکرار میکند در حالی که این دولت باید روند صلح عادلانه و فراگیر را در خاورمیانه تشویق میکرد. طبیعتا رژیم اشغالگر اسرائیل نمیتوانست وجود داشته باشد و به خطرش برای منطقه و صلح و امنیت بین الملی ادامه دهد مادامی که از حمایت، مراقبت و شریان حیات بخشی برخوردار نبود که از سوی برخی کشورهای صاحب نفوذ در این سازمان و در رأس آنها آمریکا برای آن فراهم میشود. این کشورها و در رأس آنها آمریکا از اسرائیل در عرصه سیاسی، نظامی، اقتصادی و مالی حمایت میکنند و بر جنایتهای آن در محافل بین المللی سرپوش میگذارند. این اقدامات باعث میشود این کشورها به شریک مستقیم جنایتهای اسرائیل علیه کشورها و ملتهای منطقه تبدیل شوند. حمایت کورکورانه برخی اعضای سازمان ملل، رژیم اشغالگر را بر تداوم نقض قوانین بین المللی و منشور سازمان ملل جسور کرده است. آخرین نمونه این حمایت، سفر تحریک آمیز مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا به شهرکهای صهیونیست نشین منطقه اشغالی سوریه در تاریخ ۱۹ نوامبر گذشته بود. این سفر، اندکی پیش از پایان دولت ترامپ انجام شد. پمپئو در سخنانی با هدف تقویت و تثبیت شهرک سازی و اشغالگری و مشروع جلوه دادن آن، منطق و قوانین بین المللی و قطعنامههای قابل استناد به ویژه قطعنامه ۴۹۷ سال ۱۹۸۱ را نادیده گرفت. این در حالی است که دولت وقت آمریکا در سال ۱۹۸۱ به این قطعنامه رأی مثبت داده بود. این، رویکرد و رفتار کشور ملحق شده به این سازمان بین المللی و عضو دائم شورای امنیت است که دیروز چیزی را امضا کرده و امروز نظرش را تغییر میدهد.
وی در ادامه افزود: دولت کشورم از سازمان ملل میخواهد تدابیر فوری را برای اجرای قطعنامههای مصوب خود به منظور پایان دادن به اشغالگری اسرائیل در اراضی عربی اشغالی اتخاذ کند. کشورم سوریه بار دیگر تأکید میکند حق حاکمیتی اش بر منطقه اشغالی جولان تا خط مرزی چهارم ژوئن سال ۱۹۶۷ حقی است که قابل گفتگو و کوتاه آمدن نیست. ما تأکید میکنیم از احقاق حقوق خود برای باز پس گیری خاک اشغالی خود با استفاده از همه ابزارهای مستند به منشور و اصول قوانین بین المللی و قطعنامههای سازمان ملل کوتاه نمیآییم. همچنین کشورم بار دیگر بر موضع ثابت و اصولی در حمایت از حق ملت فلسطین و ایجاد کشور مستقل به پایتختی قدس و تضمین حق آوارگان به کشورشان طبق قطعنامه ۱۹۴ سال ۱۹۴۸ تأکید میکند. همچنین کشورم خواهان عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل است.
نماینده سوریه در پایان گفت: در پایان از همه کشورهای عضو میخواهم به پیش نویس قطعنامه تحت عنوان "جولان سوریه" رأی دهند تا پایبندی همه ما را به قوانین بین المللی و به ویژه اصل اساسی جلوگیری از غصب اراضی با استفاده از قدرت نظامی ثابت کند و به این ترتیب، سازمان ملل اشتباهات نسلهای پیشین را تکرار نکند.