راهکار استفاده از میوه له شده
راهکارهای استفاده از میوههای له شده، مانده و لکزده را بدانید.
به گزارش گروه وبگردی خبرگزاری صدا و سیما، میوههای له شده، مانده و لک زده، خانمهای خانه دار را به این فکر انداخته است که چاره ای برای آنها بیاندیشند. بسیاری از مواقع، سبد بزرگی از میوه برای ما باقی میماند که اگر فکری برای نگهداری و استفاده از آنها نکنیم تا چند روز آینده خراب خواهند شد. راهکارهای جالبی برای استفاده از این میوهها وجود دارند.
میوههای باقی مانده را خشک کنید
اگر میوههای زیادی برای شما از مهمانی باقی مانده، بهتر است قبل از خراب شدن، آنها را خشک کنید تا هم تنوعی در تغذیه ایجاد و هم از اسراف جلوگیری کنید.
میوهها را به صورت خلالی یا چیپسی برش میزنیم.
درون یک قابلمه یک لیوان آب و یک لیوان شکر میریزیم و آن را روی حرارت قرار میدهیم تا به جوش بیاید و غلیظ شود. پس از پانزده دقیقه که شربت غلیظ شد، میوههای خلالی را داخل شربت میزنیم و تکان میدهیم تا شربت اضافی آن گرفته شود.
شربت باعث میشود میوه خشک ما زمان آماده شدن سیاه نشود.
سپس درون سینی فر یک کاغذ روغنی پهن کرده و میوهها روی آن میچینیم.
فر را روشن کرده و روی کمترین درجه حرارت قرار میدهیم. سپس سینی را درون آن میگذاریم و یک تا سه ساعت صبر میکنیم تا میوهها خشک شوند.
پس از خشک شدن میوهها میتوانید آنها را به مدت طولانیتر در یخچال یا محیط خشک و خنک نگهداری کنید.
میوهها را میتوانید بدون فر و با دستگاه خشک کن میوه، هواپز، مایکروفر، بخاری یا شوفاژ نیز خشک کنید.
با میوههای باقی مانده کمپوت درست کنید.
۱. میوههای خود را خوب شسته و خشک کنید و داخل شیشههای در فلزی استریل شده بریزید.
۲. در یک قابلمه آب ریخته و بگذارید به جوش آید.
۳. سپس آن را از روی گاز بردارید و شکر کم کم به آن اضافه کنید تا به مرحله اشباع برسد. یعنی شکر دیگر شکر در آب حل نشود.
۴. پس از سرد شدن آب و شکر را روی میوههای داخل شیشه بریزید تا لب به لب شود و در شیشه را ببندید.
۵. شیشهها را داخل یک قابلمه که درون آن دو سانت آب سرد ریخته اید، بچینید و روی حرارت قرار دهید و اجازه دهید آب درون قابلمه جوش آید.
۶. بعد از گذشت زمان لازم شیشهها را از روی حرارت برداشته و در شیشهها را دوباره سفت کنید و بگذارید سرد شود.
۷. کمپوتها را میتوانید در کمد یا کابینت بگذارید و هر وقت که نیاز بود، استفاده کنید.
آنها را فریز کنید.
برای ماندگاری بیشتر میوهها میتوانید آنها را در مخلوط کن بریزید و در ظروف یخهای مشبک ریخته و درون فریزر بگذارید تا یخ بزند. سپس بعد از منجمد شدن، آنها را به اسموتی یا آب خود بیافزایید.
مربا درست کنید
میتوانید از برخی از میوههای اضافه خود مربا درست کرده و به مرور زمان از مرباها استفاده کنید.
میوهها را بعد از شستشوی خوب کاملا خشک کرده و خرد کنید.
میوه و شکر را با هم در یک قابلمه مخلوط کنید و سپس کمی آب روی آن بریزید و بگذارید بجوشد.
سپس یک قاشق سرکه به آن بیافزایید.
پس از سرد شدن مربا آن را داخل شیشه بریزید و در یخچال نگهداری کنید.
میوهها را روی سالاد خود بریزید.
باقی مانده میوههای مختلف را تکه تکه کنید و بر روی سالاد خود بریزید تا سالاد شما رنگارنگ و خوشمزه شود.
میوهها را سرخ کنید.
اگر میوههایی مانند انگور یا گلابی شما در حال خراب شدن است، آنها را در تابه بریزید و کمی تفت دهید و به انواع غذاها بیافزایید.
میوهها را به اسموتی خود بیافزایید.
میوههای رسیده شیرینتر هستند، بنابر این بهتر است آنها را در اسموتی بریزید تا اسموتی شما خوشمزه و مغذی شود.
راه استفاده از میوههای مانده
کیوی
اگر از مهمانی برای شما مقداری کیوی مانده است، میتوانید از کیوی رسیده برای نرم کردن و طعم دادن به گوشت استفاده کنید، زیرا کیوی حاوی یک آنزیم طبیعی به نام اکتینیدین است که به شکستن پروتئینها کمک میکند.
برای استفاده از کیوی برای نرم کردن گوشت، دو عدد کیوی را له کنید و دو قاشق غذا خوری روغن زیتون، یک قاشق چای خوری سرکه سیب و مقداری نمک و فلفل به آن بیافزایید. سپس این سس را بر روی گوشت خود بریزید.
موز و انبه
۱. میتوانید با موزهای خود شیر موز یا شیر انبه درست کرده و نوش جان کنید.
۲. تعدادی خرما را پس از پوست کندن و در آوردن هسته با موز، انبه و شیر در مخلوط کن، بریزید و یک معجون خوشمزه و مقوی برای خود و کودکانتان درست کنید.
۳. میتوانید موز و انبه را پوست بکنید و هسته انبه را بگیرید. آنها را جداگانه بسته بندی کرده و در فریزر قرار دهید. در مواقع نیاز یک بسته از آنها را بیرون بیاورید و پس از باز شدن یخ آن در مخلوط کن با شیر مخلوط کنید و نوش جان کنید.
۴. موزهای رسیده را له کنید، به آنها تخم مرغ بیافزایید و با آنها املت درست کنید.
۵. در هنگام پختن کیک به جای قند و شکر، مقداری موز را با توت مخلوط کنید و به خمیر کیک بیافزایید.
۶. میتوانید با موز و انبه، نان طعم دار بپزید.
سیب و گلابی
سیب و گلابی را میتوانید کمپوت کنید یا با آن مربا درست کنید.
گوجه
گوجهها را خوب بشورید، رنده کنید، در پلاستیک فریزر بریزید و در فریزر قرار دهید. سپس هر وقت به گوجه رنده شده نیاز داشتید یا به جای رب، از آن استفاده کنید.
خیار
میتوانید با خیارهای باقی مانده، خیارشور خانگی خوشمزه درست کنید.
انگور
با انگورها نیز میتوانید سرکه خانگی و طبیعی درست کنید. جهت این کار، انگورهای مانده یا دانه شده را در داخل بطری بریزید و بگذارید بماند تا به سرکه تبدیل شود.
پرتقال
از پوست پرتقال و لیمو میتوانید برای معطر کردن مرباها یا حتی برخی از غذاها استفاده کنید.
راه نگهداری از میوهها
هنگام خرید، میوههایی را انتخاب کنید که وزن آنها نسبت به اندازه آنها سنگینتر باشد.
هنگام خرید میوهها را بو کنید. میوههای تازه و رسیده عطر و بوی خوبی دارند، اما میوههای مانده این بو را ندارند.
به بافت میوه نیز توجه کنید. اگر میوه بیش از حد شل و آبکی است، از خرید آن بگذرید.
اگر مقدار زیادی میوه خریداری کردید، بهتر است آنها را نشویید و نشسته نگه دارید، زیرا ماندگاری میوههای نشسته بیشتر است؛ تنها پیش از خوردن، آنها را بشویید.
میوهها را نباید در محلی که آفتاب و نور مستقیم به آن میتابد، قرار دهید و بهتر است آنها را در جای خنک بگذارید.