به گزارش خبرنگار فرهنگ و هنر گروه علمی فرهنگی هنری
خبرگزاری صداوسیما، این تفاهم نامه امروز میان آقایان محسن حاجی میرزایی و سیدعباس صالحی در محل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی امضا شد.
آقای محسن حاجی میرزایی وزیر آموزش و پروش در مراسم امضای این تفاهم نامه که با حضور معاونان دو وزارتخانه برگزار شد، با اشاره به ماهیت انسان و وجوه مختلف آن و نیز ساختارهایی که در گذشته در زمینههای توسعه، جمعیت، بهداشت و آموزش وجود داشته است، تاکید کرد: اگر زمانی بحث همکاری بین دستگاهها توصیه میشد، اما امروزه عصر همگرایی مفیدتر است.
وزیر آموزش و پرورش افزود: افزایش توانمندیهای انسان است زمانی خوب است که با همگرایی همراه باشد، در سند تحول بنیادین هم اشاره شده به اینکه باید همه ساحتهای انسان را در نظر بگیریم و همزمان ۶ ساحت برای آن در نظر گرفته و تاکید شده باید یک توازن بین آنها برقرار شود.
آقای حاجی میرزایی ادامه داد: یکی از این ساحت ها، زیبایی شناسی هنری است که مربوط به حوزه فرهنگ و هنر است، بنابراین ما باید ببینیم این ساحت رو چگونه میتوانیم رشد دهیم.
وزیر آموزش و پرورش گفت: اگر بگوییم که هر دانش آموزی باید یک مهارت بلد باشد یکی از آنها شاخههای فرهنگی هنری است و فقط هم مربوط به فنی حرفهای نیست و همه را شامل میشود لذا ما شعار ”هر دانش آموز یک مهارت“ را به عنوان شعار در پیش گرفته ایم.
هدایت تحصیلی ۵۰ درصد دانش آموزان به هنرستانها آقای حاجی میرزایی افزود: باید پنجاه درصد دانش آموزان را به شاخه فنی و حرفهای هدایت کنیم که این هم از جمله همکاریهای ما با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است که ۳۶ درصد فعلی را بتوانیم به پنجاه درصد برسانیم. این کار با رشد و گسترش هنرستانها در استانها و شهرها میتواند انجام پذیرد و عرصهای برای توسعه مهارتهای فنی و حرفهای و کارو دانش شود.
تبدیل فضای همکاری به فضای همگراییآقای سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این مراسم گفت: عرصه آموزش و پرورش از جهات متنوعی عرصه خاص و متمایز و ممتازی است.
وی با اشاره ویژگیهای منحصربفرد گستره جمعیتی و جغرافیایی آموزش و پرورش و همچنین حوزه فرهنگ و هنر گفت: امیدواریم بیش از گذشته در پرتو این تفاهمنامه از فضای همکاری به فضای همگرایی برویم و با اهداف متحد کنار هم قرار بگیریم.
آقای صالحی با اشاره به اینکه در این تفاهمنامه ابعاد بسیار متنوعی دیده شده و پارهای از اقدامات میتواند تا پایان همین دولت اجرای شود، افزود: در بخشهای مختلف حوزه فرهنگ هنر و رسانه چند مورد وجود دارد که اولویت است.
توسعه کتاب و کتابخوانی در مدارس وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: حوزه کتاب و کتابخوانی از جمله ظرفیتهای موجود است، ما جام باشگاههای کتابخوانی کودک و نوجوان با حدود بیست هزار دانش اموز را داریم، همچنین حوزه خلاقیتهای ادبی دانش آموزان را داریم که به اعتبار ارتباط ما با نویسندگان کودک و نوجوان، این ظرفیت را برای ارتباط با مجموعه وسیع آموزش پرورش دارند.
آقای صالحی افزود: در حوزه نشر و کتاب برای تقویت کتابخانههای مدارس آمادگی داریم، ضمن اینکه نمایشگاه بین المللی کتاب که تا یکماه دیگر بصورت مجازی تشکیل میشود نیز بسترهای همکاری زیادی بوجود آورده است.
توسعه آموزشهای قرآنی در مدارس وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در حوزه مباحث قرآنی و دینی هم کارهای زیادی انجام شده که میتوان آنها را گسترش داد.
دکتر صالحی ادامه داد: متون قرآنی آموزش پرورش است هم موضوع مهمی است که میتوان این مقوله را در میان ۱۴ میلیون دانش آموز گسترش داد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در حوزه هنر هم نکات متعددی در خود تفاهمنامه دیده شده که به نظر میآید در این چند ماه باقیمانده از دولت نیز میتوانیم به نتایجی برسیم و پایه اش را بسازیم.
همکاری در حوزه فیلم کوتاه و مستندآقای صالحی افزود: حوزه فیلم کوتاه و مستند یک فرصت قابل توجه در حوزه آموزشی است، کارهایی شروع شده، اما با برنامه ریزی مشترک میشود آن را توسعه داد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: افزودن المپیادهای ادبی و هنری در کنار المپیادهای علمی از دیگر نکات مهم این تفاهم نامه است که بر اساس آن تربیت هنری دانش آموزان را بتوان با ظرفیت المپیادها ارتقا داد.
ارتقای ذائقه هنری دانش آموزانآقای صالحی گفت: در موضوع متون درسی هنر نیز که یک حوزه مهم است باید توجه کنیم که دانش اموزان ما ذائقه هنری پیدا کنند و نسبت به گذشته ایران هم آگاه شوند و در مسیر درست این ذائقه هدایت شود. ما الان یک مجموعه وسیعی از دانش آموختگان هنر داریم که نسبت به سالهای قبل بسیار زیاد شده و قابل توجه هستند به این جهت به نظر میرسد بازخوانی هنر جایگاه خاص خود را میتواند داشته باشد.
افزایش سواد رسانهای دانش آموزان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: در حوزه رسانه بر دو محور تاکید بیشتر دارم که یک حوزه سواد رسانهای است و موضوع دیگر حوزه تولید محتوای دیجیتال است که با نگاه نفی تصدی گری و برگزاری نمایشگاهها از طرف ما در حال انجام است، که امیدواریم با همگرایی و هماهنگی با آموزش و پرورش وضعیت بهتر شود.
دکتر صالحی گفت: از آموزش و پرورش میخواهیم در کنار آمایشهای خود، آمایشهای فرهنگ و هنر را هم در نظر بگیرد یعنی فضاها و مکانهایی که از نظر وزارت آموزش و پرورش میتواند به کار ما در فضای فرهنگ و هنر بیاید را در اختیارمان قرار دهد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: باید یک کمیته اقدام مشترک شکل بگیرد که بتوانیم در افق این تفاهمنامه در ماههای آینده یک رصد داشته باشیم و کنیم و درباره کارهای انجام شده صحبت کنیم.