به گزارش
خبرگزاری صداوسیمای مرکز خراسان جنوبی، مدیر عامل شرکت آب منطقهای خراسان جنوبی گفت: میانگین بارندگی استان از
ابتدای سال آبی جاری یعنی اول مهر تا ۱۰ آذر ۹۹ بر اساس ایستگاههای مبنای باران سنجی استان خراسان جنوبی۱۳.۴ میلی متر بود که نسبت به مدت مشابه پارسال کاهش ۴۳ درصدی را نشان میدهد.
احمد قندهاری گفت: با توجه به واقع شدن استان خراسان جنوبی در منطقه خشک و کویری، منابع آبهای زیرزمینی به عنوان اصلیترین منبع تأمین آب برای مصارف کشاورزی، آشامیدنی ، خدمات و صنعت است که با وجود خشکسالیهای چندساله و از طرفی افزایش مصرف آب در بخشهای مختلف، موجب شده است دشتهای استان در وضعیت نامناسب دچار شوند.
وی گفت: در حال حاضر از تعداد ۴۴ محدوده مطالعاتی دشتهای خراسان جنوبی ۹ محدوده ممنوعه بحرانی، ۲۲ محدوده ممنوعه و ۱۳ محدوده آزاد هستند که با کسری مخزن سالانه ۱۱۳ میلیون متر مکعب مواجه هستیم.
مدیر عامل شرکت آب منطقهای خراسان جنوبی افزود: با هدف تعادل و ثبات در دشتهای استان و حفظ منابع آبی موجود، طرح احیاء و تعادل بخشی منابع آبهای زیرزمینی با پروژههای متعدد در حال اجراست که نصب کنتورهای هوشمند آب و برق روی چاه ها، پر و مسلوب المنفعه کردن چاههای غیرمجاز، جلوگیری از اضافه برداشت، خرید چاههای کم بازده، اطلاع رسانی و فرهنگ سازی از جملهی این پروژهها میباشند.
قندهاری گفت: از ابتدای امسال ۳۱ حلقه چاه غیر مجاز پر و مسلوب المنفعه شده است که میزان حجم صرفه جویی ۷۵ هزار متر مکعب میباشد.
وی به همکاری خوب کشاورزان با آب منطقهای در خصوص نصب کنتورهای هوشمند اشاره کرد و افزود: در هشت ماهه نخست امسال ۱۳۶ کنتور هوشمند نصب شده است.
قندهاری گفت: در حال حاضر از ۲ هزار و ۸۶۳ چاه برقی فعال، هزار و ۸۹۵ چاه دارای کنتور هوشمند است.
وی افزود: امیدواریم با همراهی مردم و مسئولان استانی تا دهه فجر نصب کنتور هوشمند روی تمامی چاههای استان اعم از کشاورزی، آشامیدنی ، صنعت و خدمات به اتمام برسد.
قندهاری گفت: هم اکنون ظرفیت سدهای مخزنی حدود ۷۵ میلیون متر مکعب بوده که در حال حاضر ۲۴ درصد آنها ذخیره آب دارند.