پخش زنده
امروز: -
رئیس جمهور گفت: فروش ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه نفت در بازارهای بین المللی و داخلی قطعی است، ولی درآمد آن صرف بودجه جاری نمیشود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای روحانی در ادامه جلسه هیأت دولت افزود: در ماههای اخیر شاهد حرکت مثبت در زمینه اقتصاد بوده ایم و در مهرماه امسال نسبت به مهر پارسال تولید و فروش فعالیتهای اقتصادی ما با رشد ۵ و ۶ دهم در تولید و ۱۱ و نیم درصد در فروش مثبت بوده است.
وی تصریح کرد: در طول هفت ماهه ابتدایی سال جاری در بخش صنعت با رشد ۶ و ۴ دهم درصد و در قسمت فروش با ۸ و ۹ دهم درصد افزایش مواجه بودیم، برغم آن که در تأمین دلار با مشکلات مربوط به آن روبرو بوده ایم.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه لایحه بودجه ۱۴۰۰ امروز تقدیم مجلس شد، گفت: رقم درآمد عمومی کشور براساس این لایحه ۸۴۱ هزار میلیارد تومان است که نسبت به سال گذشته با افزایش نسبی همراه بوده و البته معتقدیم این رقم قابل تأمین است.
آقای روحانی افزود: در بحث درآمدها مثل مالیات، گمرک، عوارض، فروش نفت، اوراق و فروش سهام که پایههای اصلی بودجه کشور هستند قابل تأمین خواهد بود.
رئیس جمهور با بیان اینکه همه امکانات خود را بسیج کرده ایم که در سال آینده فروش نفت را افزایش دهیم، گفت: در سال آینده پیش بینی کرده ایم که فروش نفت و میعانات آن بیش از ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه باشد و البته این به معنای اتکای بیشتر بودجه به نفت نیست.
آقای روحانی با بیان اینکه این رقم در بازارهای بین المللی و داخلی قابل فروش است، افزود: افزایش درآمدهای نفتی در دو سرفصل توسعه کشور و توانمندسازی مردم محروم صرف خواهد شد، بنابر این معتقدیم که اتکای بودجه به نفت در زمینههایی نظیر توسعه راه و راه آهن، ترانزیت، بنادر و زیرساختها و توسعه به معنی وابستگی بودجه به نفت نیست و نباید این موضوع خلط مبحث شود.
رئیس جمهور همچنین با بیان اینکه دولت در بودجه سال آینده سهام شرکتهای خود را در حدود ۹۵ هزار میلیارد تومان به فروش خواهد رساند، افزود: این باعث میشود که مردم وارد اقتصاد شوند و مدیریت و مالکیت این شرکتها به مردم واگذار شود.
وی با بیان این که فروش سهام به عنوان یکی دیگر از منابع درآمدی کشور خواهد بود، گفت: در حدی که مورد نیاز باشد اوراق نیز خواهیم فروخت و در زمینه نفت ممکن است بخشی از سهام نفت در بازار داخلی فروخته شود.
آقای روحانی افزود: تلاش ما این است که بخشی از این درآمدها برای شرکتهای دانش بنیان و دولت الکترونیک صرف شود.
رئیس جمهور در ادامه با بیان این که دولت الکترونیک تا خرداد ۱۴۰۰ تکمیل خواهد شد، گفت: سامانه جامع تجارت که در تاریخ ۹-۹-۹۹ افتتاح شد، شامل شفافیت، مبارزه با فساد، پیش بینی درست نیازمندیهای مردم، کنترل انبارها، تسریع یافتن فرآیندها در بانک مرکزی، گمرک و وزارت صمت از طریق پنجره واحد خواهد بود و البته افتتاح اخیر افتتاح قسمت اول خواهند بود و بخش دیگر در بهمن و بخش سوم و آخر آن تا پایان سال فعال خواهد شد.
آقای روحانی افزود: دولت همچنین حمایت از شرکتهای دانش بنیان که داروها و تجهیزات کرونایی کشور را تأمین میکنند را حائز اهمیت بسیار میداند و در بودجه نیز مورد توجه قرار خواهند گرفت.
رئیس جمهور با بیان اینکه برخی از امور ممکن است به ظاهر جنبه بودجه جاری داشته باشند، اما در باطن زیرساختی و عمرانی هستند، گفت: مثل دانشگاهها و پارکهای علم و فناوری، آموزش و پرورش و سلامت که تخصیص بودجه به آنها ظاهراً از بودجه جاری بوده، اما واقعیت این است که صرف بودجه در این امور در واقع صرف بودجه در امور زیرساختی است.