پخش زنده
امروز: -
پمپهای بزرگ مورد استفاده در صنعت نفت در داخل کشور تولید شد.
مدیرعامل یکی از شرکتهای تولیدکننده پمپ کشور در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری صدا وسیما گفت: این پمپها از نوع bb۳ هستند که از بزرگترین پمپهای مورد استفاده در صنعت نفت محسوب میشوند. فرج پور با بیان اینکه پمپهای BB۳ از پیچیدهترین و پیشرفتهترین پمپهای صنعتی هستند افزود: این پمپها قابلیت پمپاژ هزار متر مربع سیال در هر ساعت دارند و فشار آنها ۱۰۰ بار است، اما باید توان تحمل ۲۰۰ بار فشار را داشته باشند.
وی با تاکید براینکه ساخت این پمپها در انحصار چند کشور در دنیاست گفت: با اتکا به توان مهندسان و متخصصان داخلی، هم اکنون کشور ما نیز در زمره تولیدکنندگان این پمپها قرار گرفته است.
این تولیدکننده پمپ افزود: همه مراحل تولید این پمپها از طراحی، قالب سازی، ریخته گری، مدلسازی، ماشینکاری، تست و تحویل در داخل کشور انجام میشود.
وی بابیان اینکه پمپهای مذکور در طرح راهبردی انتقال نفت از گوره به جاسک نصب خواهند شد گفت: این توانمندی در کمتر از ۸ ماه به دست آمده و در سایه اعتماد و حمایتهایی که وزارت نفت از تولید داخلی داشته تا چند هفته آینده، نخستین پمپهای تولید شده برای نصب در خط لوله گوره جاسک به منطقه ارسال خواهد شد.
گفتنی است؛ طرح ملی و راهبردی گوره – جاسک به ۵۰ پمپ ۲/۵ مگا واتی نیازمند است که همه این پمپها در سه شرکت پمپ ساز داخلی تولید میشوند.
به گفته تورج دهقانی مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت، این خط لوله ۵ ایستگاه تقویت فشار دارد که طبق طراحی اولیه برای هر ایستگاه پنج دستگاه الکتروپمپ سانتریفیوژ ۶ مگاواتی از نوع BB۳ در نظر گرفته شده بود، اما از انجا که امکانات و ظرفیت ساخت چنین الکتروپمپهایی در داخل کشور وجود نداشت، بنابراین در بازنگری و روزآمد کردن تأسیسات براساس ظرفیت تولید داخل، برای هر ایستگاه ۱۰ دستگاه پمپ ۲.۵ مگاواتی در مجموع به تعداد ۵۰ دستگاه طراحی شد.
وی هدف از این کار را رونق تولید داخلی عنوان کرد و افزود: قرارداد ساخت و بهرهبرداری پنج ساله از این الکتروپمپها با سه سازنده توانمند داخلی در شهریور ماه گذشته امضا شد و با این تدبیر امکان ساخت داخلی پمپها فراهم شد.
پمپهای گریز از مرکز چند مرحلهای (BB۳) کاربری فراوانی در واحدهای نفت و گاز دارند و نمونه ۲/۵ مگاواتی آن یکی از بزرگترین پمپهای مورد استفاده در صنایع نفت و گاز و پتروشیمی است. بومی سازی این پمپها ضمن جلوگیری از خروج ارز، موجب ایجاد اشتغال و حمایت از صنایع داخلی خواهد شد.