به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، نهمین سمینار بین المللی سلامت زنان، فردا و پس فردا به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز برگزار میشود.
رییس نهمین سمینار بین المللی سلامت زنان گفت: در این سمینار به سلامت زنان به عنوان یک اولویت پرداخته میشود، زیرا سلامت زنان نسبت به سلامت مردان، با چالشهای متفاوتی همراه است، به همین دلیل باید مورد توجه ویژه قرار گیرند.
دکتر کامران باقری لنکرانی افزود: سالهای گذشته در سمینار سلامت زنان، موضوعات مختلفی بررسی شد و امسال با توجه به شیوع بیماری کووید۱۹، بخش مهمی از این سمینار به آثار کووید ۱۹ بر سلامت بانوان و در بخش دیگری به موضوع بیماریهای اسکلت عضلانی زنان میپردازد.
وی گفت: آمارهای جهانی آثار کووید ۱۹ بر سلامت زنان نشانگر آن است که درگیری کرونا در جوامع مختلف بین زنان و مردان تفاوت چندانی ندارد، اما مرگ و میر در مجموع تا حدودی در مردان بیشتر است، البته در سنین مختلف در برخی از کشورها، آمار مرگ و میر در گروه زنان تمرکز دارد.
رییس نهمین سمینار بین المللی سلامت زنان با بیان این که در گزارشهای به دست آمده از جنوب شرقی آسیا، مرگ سنین بین ۹ تا ۱۹ سال در زنان بیشتر و در بقیه سنین در مردان بیشتر بوده است، اظهار کرد: در گزارشهای کشور ما نیز از حدود ۴۰ سال به بالا، تمرکز مرگ و میر در مردان بیشتر بوده، اما در گروه سنی زیر ۴۰ سال در مردان و زنان تفاوت چندانی دیده نشده است.
دکتر لنکرانی گفت: بیماری کووید۱۹، تنها موارد ابتلای بیماری و بستری نیست، این بیماری در شرایط فعلی کل زندگی انسانها را تحت تاثیر قرار داده و آثارش نیز بر بانوان بیشتر از آقایان بوده است.
وی تعطیلی مدارس و آموزش دانش آموزان در منزل را موجب فشار مضاعف روحی روانی بر زنان یا مادران دانست و ادامه داد: این موضوع به مادرانی که سرپرست خانوار هستند، فشار بیشتری وارد کرده و باعث شده است سلامت روان و سطح استرس آنان تحت تاثیر قرار بگیرد.
رییس نهمین سمینار بین المللی سلامت زنان با اشاره به دیگر چالشهای پیش آمده در این زمینه اظهار کرد: طبق گزارشهای انجام شده، بیماریهای افسردگی و اضطراب در زنان به دلایل مختلف در پاندمی کرونا، افزایش پیدا کرده، همچنین برای زنانی که به صورت سنتی کارهای خانه و مراقبت از بیماران را ارایه میدهند، فشار مضاعفی ایجاد کرده و ترس از بیمار شدن بانوانی که شاغل بودند و در بخش غیررسمی اقتصاد کار میکردند و احنمال این که شغل خود را از دست دهند، در همه گیری کووید۱۹ بیشتر است و از این نظر نیز با مشکلاتی روبرو هستیم.
دکتر لنکرانی افزود: همچنین در بحران کروناویروس، مراقبتهایی که پیش از این زنان دریافت میکردند به ویژه مراقبتهای مربوط به بارداری کاهش پیدا کرده است، ماردان باردار از ترس بیمار شدن به مراکز بهداشتی درمانی کمتر مراجعه میکردند و از آن سو محدودیتهایی نیز به دلیل ارایه خدمت به بیماران کرونا در مراکز اعمال شد که همین باعث شده مراقبت قبل از زایمان مقداری کاهش یابد.
رییس نهمین سمینار بین المللی سلامت زنان، گفت: بر اساس گزارشهای به دست آمده در برخی نقاط کشور، در این دوران با افزایش خشونتهای خانگی روبرو شدیم که این بخش مربوط به فشارهای روانی اقتصادی است و ضرورت دارد به سلامت زنان در بحران کرونا با برنامههای مشخص تری توجه داشت، از سویی دیگر لازم زمینههای توانمندسازی بانوان نیز برای مقابله با تنشها و استرسهایی که در این زمان با آن روبرو هستند، بیشتر شود.
دکتر لنکرانی با بیان اینکه ۶۷درصد کادر بهداشتی درمانی کشور را بانوان تشکیل میدهند، افزود: خط نخست مقابله با کرونا در بین کادر بهداشتی درمانی، با تمرکز بر جمعیت بانوان است که دو سوم این جمعیت ارایه کننده خدمت را تشکیل میدهند، همچنین برخی از بانوان همزمان با همسر و مادر خود مشغول به خدمت هستند که در چند جبهه ایثار میکنند و این امر توجه ویژه موسسات و سازمانهای سلامت محور را میطلبد.