به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از رويترز، شیوع همه گیری کرونا تعداد افرادی را که در سطح جهان برای ادامه حیات نیازمند دریافت کمکهای بشردوستانه هستند، تا سطح جدیدی بالا میبرد و فقر شدید را تشدید میکند.
سازمان ملل متحد روز سه شنبه با بیان این مطلب افزود، میزان فقر شدید در جهان در عرض یک سال به شدت افزایش مییابد.
در گزارش بررسی اجمالی امور بشردوستانه جهان در سال ۲۰۲۱ که سازمان ملل منتشر کرده، آمده است، در سال ۲۰۲۱ یک نفر از هر ۳۳ نفر از جمعیت جهان برای تامین نیازهای اولیه خود مانند غذا، آب و بهداشت نیازمند دریافت کمک خواهد بود. این رقم افزایش ۴۰ درصدی در مقایسه با امسال را نشان میدهد.
در این گزارش آمده است، ۲۳۵ میلیون نفر در سراسر جهان به ویژه در سوریه، یمن، افغانستان، جمهوری دموکراتیک کنگو و اتیوپی با فقر دست و پنجه نرم خواهند کرد.
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، با صدور بیانیهای این بحران را ادامه دار توصیف و تاکید کرد: "با وخامت تأثیر و پیامدهای همه گیری کرونا در جهان، کسری بودجه کمکهای بشردوستانه این سازمان نیز افزایش مییابد. "
در این گزارش همچنین آمده است کشورهای جهان در سال ۲۰۲۰، رقم بی سابقه ۱۷ میلیارد دلار به کمکهای بشردوستانه اختصاص داده اند که شش درصد نسبت به سال ۲۰۱۹ افزایش داشته است و به دست ۷۰ درصد از افراد نیازمند کمک میرسد.
سازمان ملل متحد در عین حال هشدار داد تاکنون کمتر از نیمی از ۳۵ میلیارد دلاری را که برای مقابله با قحطی گسترده، مبارزه با فقر و ادامه تحصیل کودکان لازم است، جمع آوری شده است. این نهاد بین المللی کشورهای ثروتمند جهان را به کمک مالی دعوت کرد.
مارک لوکاک، رئیس برنامه کمکهای بشردوستانه سازمان ملل، در بیانیهای گفت: "جهان ثروتمند اکنون نور امیدی پیش رو دارد، اما این مسئله درباره کشورهای فقیرتر صدق نمیکند. "
در این بیانیه آمده است، کشورهای جهان از دهه ۱۹۹۰ همواره در زمینه کاهش فقر شدید پیشرفتهایی داشته اند. براساس تعریف بانک جهانی افرادی در فقر شدید به سر میبرند که درآمد روزانه آنها ۱.۹۰ دلار در روز یا کمتر است.
محاسبات سازمان ملل نشان میدهد سال آینده یک نفر از هر ۳۳ نفر از جمعیت جهان نیازمند دریافت کمکهای بشردوستانه خواهد بود، این رقم امسال یک نفر از هر ۴۵ تن بود که بالاترین رقم در چند دهه اخیر است.
سازمان ملل اعلام کرد، تعطیل شدن مدارس، ۹ نفر از هر ۱۰ دانش آموز را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار داده است به طوری که این خطر وجود دارد که حدود ۲۴ میلیون کودک به مدرسه باز نگردند.
با توجه به تاثیراتی که همه گیری کرونا بر روی سیستم غذایی گذاشته، گرسنگی نیز در حال افزایش است. سازمان ملل پیش بینی کرد که تا پایان سال ۲۰۲۰ حدود ۲۷۰ میلیون نفر دسترسی مطمئن به مواد غذایی نخواهند داشت.
در بخش دیگری از این گزارش آمده است، هزینه تامین کمکهای غذایی امسال ۹ میلیارد دلار است. این رقم در سال ۲۰۱۵، ۵ میلیارد دلار بود.
براساس آمار خبرگزاری رویترز، ویروس کرونا ۶۲ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار داده و جان یک میلیون و ۴۶۰ هزار تن را نیز گرفته است.