آشنایی با ریحان شیرین درمانگر فشارخونریحان یک گیاه دارویی خوش عطر و طعم است که انواع مختلفی از آن وجود دارد. این یک گیاه محبوب در پزشکی جایگزین محسوب میشود، زیرا سرشار از ترکیبات قدرتمند است.
ریحان شیرین سرشار از اوژنول است. پژوهشها این آنتی اکسیدان گیاهی را با فواید سلامت بسیاری از جمله کاهش فشار خون پیوند داده اند.
مطالعات نشان میدهند که اوژنول ممکن است با عمل به عنوان یک مسدودکننده کانال کلسیم طبیعی به کاهش فشار خون کمک کند.
مسدودکنندههای کانال کلسیم از حرکت کلسیم به درون قلب و سلولهای سرخرگی جلوگیری کرده و امکان شل شدن و آرامش را به رگهای خونی میدهند.
مطالعات با حضور سوژههای حیوانی نشان داده اند که عصاره ریحان شیرین به شل شدن رگهای خونی و رقیق شدن خون کمک میکند که این شرایط به کاهش فشار خون کمک میکند.
با این وجود، دانشمندان به این نکته اشاره دارند که پژوهشهای بیشتری برای بررسی اثر ریحان بر کاهش فشار خون در انسان باید انجام شوند.
جعفریجعفری یک گیاه دارویی محبوب در غذاهای مردمان آمریکا، اروپا و خاورمیانه است. این گیاه بومی مدیترانه و از ارزش تغذیهای چشمگیری برخوردار است.
جعفری حاوی ترکیبات مختلفی مانند ویتامین C و کاروتنوئیدها است که ممکن است فشار خون را کاهش دهد.
چندین مطالعه نشان داده اند که آنتی اکسیدانهای کاروتنوئیدی فشار خون و کلسترول بد (LDL)، یک عامل خطر برای بیماری قلبی، را کاهش میدهند.
مطالعات با حضور سوژههای حیوانی نشان داده اند که جعفری با ارائه عملکردی شبیه به مسدودکنندههای کانال کلسیم - نوعی دارو که موجب شل و گشاد شدن رگهای خونی میشود - به کاهش فشار خون کمک میکند.
با این وجود، پژوهشها با حضور سوژههای انسانی در این زمینه محدود هستند و برای درک بهتر تاثیر جعفری بر فشار خون انسان به انجام مطالعات بیشتر نیاز است.
خواص دانه کرفسدانه کرفس ادویهای همه کاره و سرشار از مواد مغذی مانند آهن، منیزیم، منگنز، کلسیم و فیبر است.
برخی پژوهشها نشان داده اند که دانه کرفس ممکن است به کاهش فشار خون کمک کند.
یک مطالعه روی موشها آثار عصاره دانه کرفس بر فشار خون را بررسی کرد. پژوهشگران دریافتند که عصاره دانه کرفس فشار خون را در موشهایی که به فشار خون بالا مبتلا بودند، کاهش داده است، اما در موشهایی با فشار خون عادی تغییری مشاهده نشد.
به گفته پژوهشگران، ترکیباتی در عصاره دانه کرفس با عمل به عنوان یک مسدود کننده کانال کلسیم طبیعی ممکن است فشار خون را کاهش دهند.
افزون بر این، دانه کرفس منبع خوبی از فیبر غذایی است که با کاهش فشار خون پیوند خورده است.
با این وجود، مطالعات در زمینه آثار دانه کرفس بر فشار خون محدود هستند و به انجام پژوهشهای بیشتر در این زمینه نیاز است.
پنجه گربه چینیمدتهاست که مردم از گیاه پنجه گربه چینی در پزشکی سنتی چینی برای درمان انواع مختلفی از بیماریها از جمله فشار خون بالا استفاده میکنند.
پنجه گربه چینی با نام علمی Uncaria rhynchophylla را نباید با گیاه پنجه گربه (Uncaria tomentosa) اشتباه بگیرید. به رغم نام و شکل ظاهری مشابه، این گیاه دارای منشا و خواص شیمیایی متفاوتی است.
گیاه پنجه گربه چینی دارای ترکیبات مختلفی مانند هیرسوتین و رینکوفیلین است. مطالعات با حضور سوژههای حیوانی نشان داده اند که این ترکیبات ممکن است با عمل به عنوان مسدودکنندههای کانال کلسیم طبیعی فشار خون را کاهش دهند.
این ترکیبات ممکن است رگهای خونی را برای تولید اکسید نیتریک تحریک کنند که این ترکیب شیمیایی به شل و گشاد شدن رگهای خونی کمک میکند.
مطالعات با حضور سوژههای حیوانی نشان میدهند که مصرف عصاره پنجه گربه چینی یا ترکیبات آن فشار خون را کاهش داده و به جریان خون کمک میکند. با این وجود، مطالعات با حضور سوژههای انسانی در این زمینه محدود هستند.
باکوپا مونیریباکوپا مونیری یک گیاه دارویی است که در مناطق باتلاقی در جنوب آسیا رشد میکند. پزشکان فعال در پزشکی سنتی هندی از این گیاه برای درمان شرایط مختلف از جمله اضطراب، مشکلات حافظه، و فشار خون بالا استفاده میکنند.
در مطالعات با حضور سوژههای حیوانی، باکوپا مونیری با تحریک رگهای خونی برای ترشح اکسید نیتریک به کاهش سطوح فشار خون سیستولیک و دیاستولیک کمک کرد.
مطالعهای ۱۲ هفتهای با حضور ۵۴ بزرگسال سالم نیز تاثیرات باکوپا مونیری بر حافظه، اضطراب، افسردگی و فشار خون را بررسی کرد.
در شرایطی که این گیاه دارویی بیشتر جنبههای ذهنی را بهبود بخشید، اما تاثیری بر فشار خون نداشت.
اگرچه نتایج پژوهشها با حضور سوژههای حیوانی امیدوارکننده هستند، آثار باکوپا مونیری بر فشار خون در انسانها همچنان نامشخص است و به انجام پژوهشهای بیشتر در این زمینه نیاز است.
سیرسیر سرشار از ترکیبات مختلف است که ممکن است برای قلب انسان مفید باشند.
به طور خاص، سیر حاوی ترکیبات گوگردی مانند آلیسین است که ممکن است به افزایش جریان خون و شل شدن رگهای خونی کمک کند. در مجموع، این عوامل ممکن است به کاهش فشار خون کمک کنند.
بررسی ۱۲ مطالعه که دادههای بیش از ۵۵۰ نفر مبتلا به فشار خون بالا را شامل میشد، نشان داد که مصرف سیر فشار خون سیستولیک و دیاستولیک را به ترتیب ۸.۳ و ۵.۵ میلیمتر جیوه کاهش داده است.
این کاهش مشابه با آثار داروهای فشار خون بود.
یک مطالعه ۲۴ هفتهای با حضور ۳۰ شرکت کننده نیز نشان داد که مصرف ۶۰۰ تا ۱,۵۰۰ میلی گرم عصاره سیر به اندازه داروی آتنولول در کاهش فشار خون موثر بوده است.
آویشن
آویشن یک گیاه خوش عطر و طعم و سرشار از ترکیبات سالم مختلف است.
اسید رزمارینیک یکی از این ترکیبات است. پژوهشها آن را با فواید بسیاری از جمله کاهش سطوح التهاب و قند خون و همچنین افزایش جریان خون پیوند داده اند. این ممکن است به کاهش فشار خون کمک کند.
مطالعات با حضور سوژههای حیوانی نشان داده اند که مصرف اسید رزمارینیک با مهار آنزیم مبدل آنژیوتانسین به میزان قابل توجهی فشار خون سیستولیک را کاهش میدهد.
آنزیم مبدل آنژیوتانسین مولکولی است که رگهای خونی را تنگ کرده و فشار خون را افزایش میدهد. از این رو، مهار آن ممکن است موجب کاهش فشار خون شود.
مطالعات دیگر با حضور سوژههای حیوانی نشان داده اند که مصرف عصاره آویشن عوامل خطر بیماری قلبی مانند کلسترول کلی، کلسترول بد، تری گلیسیریدها، و فشار خون را کاهش میدهد.
با این وجود، مطالعات با حضور سوژههای انسانی در مورد تاثیر آویشن بر فشار خون محدود هستند و به انجام پژوهشهای بیشتر در این زمینه نیاز است.
دارچین
دارچین یک ادویه خوش عطر و طعم است و مردم قرنهاست از آن در پزشکی سنتی برای درمان بیماریهای قلبی از جمله فشار خون بالا استفاده میکنند.
در شرایطی که کاملا مشخص نشده است که دارچین چگونه فشار خون را کاهش میدهد، پژوهشهایی با حضور سوژههای حیوانی نشان داده اند که این ماده میتواند به گشاد و شل شدن رگهای خونی کمک کند.
بررسی ۹ مطالعه شامل ۶۴۱ شرکت کننده نشان داد که مصرف دارچین فشار خون سیستولیک و دیاستولیک را به ترتیب و به طور میانگین ۶.۲ و ۳.۹ میلیمتر جیوه کاهش داده است.
این اثر زمانی که افراد دارچین را به طور مداوم برای بیش از ۱۲ هفته مصرف کرده بودند، قویتر بود.
افزون بر این، بررسی سه مطالعه شامل ۱۳۹ شرکت کننده مبتلا به دیابت نوع ۲ نشان داد افرادی که برای بیش از ۱۲ هفته ۵۰۰ تا ۲,۴۰۰ میلی گرم دارچین در روز مصرف کرده بودند، به طور میانگین کاهش ۵.۳۹ میلیمتر جیوه در فشار خون سیستولیک و ۲.۶ میلیمتر جیوه در فشار خون دیاستولیک را تجربه کردند.
زنجبیل
زنجبیل یکی از گزینههای ثابت در پزشکی جایگزین است.
مردم قرنهاست که از آن برای بهبود جنبههای مختلف سلامت قلب از جمله گردش خون، سطوح کلسترول، و فشار خون استفاده میکنند.
مطالعات با حضور سوژههای انسانی و حیوانی نشان داده اند که مصرف زنجبیل فشار خون را از چند طریق کاهش میدهد. زنجبیل به عنوان یک مسدودکننده کانال کلسیم طبیعی و یک مهارکننده آنزیم مبدل آنژیوتانسین طبیعی عمل میکند.
مسدودکنندههای کانال کلسیم و مهارکنندههای آنزیم مبدل آنژیوتانسین از جمله داروهای فشار خون هستند.
مطالعهای روی بیش از ۴,۰۰۰ نفر نشان داد آنهایی که بیشترین میزان زنجبیل - ۲ تا ۴ گرم در روز - را مصرف میکردند با کمترین خطر ابتلا به فشار خون بالا مواجه بودند.