پخش زنده
امروز: -
سرعت و شدت ابتلا به کرونا در زنان باردار و غیر باردار یکسان است اما با توجه به تغییراتی که در جسم و سیستم ایمنی بدن مادران در دوران بارداری رخ میدهد، مراقبتهای ویژهتری را میطلبند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز خراسان شمالی؛ عضو هیئت علمی و کارشناس ارشد مامایی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: حداقل تعداد مراقبتهای دوران بارداری که یک مادر باردار با بارداری کم خطر باید دریافت کند ۸ مراقبت است که با توجه به همه گیری ویروس کرونا به ۴ مراقبت کاهش یافته است.
فرزانه خدابنده افزود: مادران باردار با تماس تلفنی با مراقب سلامت، پزشک یا مامای خود میتوانند از زمانهای مراجعه حضوری خود مطلع شوند.
خدابنده اظهار داشت: مادران باردار باید توجه داشته باشند که این کاهش تعداد مراقبتها به دلیل ضرورت به حداقل رساندن خارج شدن آنها از منزل است و باید در منزل با رعایت اصول سبک زندگی سالم که شامل تغذیه مناسب، فعالیت فیزیکی و رفتارهای مرتبط با سلامت نظیر رعایت بهداشت فردی است، بمانند و مراقب سلامت خود و جنین خود باشند.
وی به اهمیت حفظ آرامش در دوران بارداری اشاره کرد و گفت: زنان باردار باید تفریحاتی که ذهن و روان آنها را آرامتر میکند در منزل انجام دهند و به تماشای فیلم، خواندن کتاب و ... بپردازند.
وی خاطر نشان کرد: رعایت رژیم غذایی در دوران همه گیری ویروس کرونا در مادران باردار مشابه دیگر افراد است و در واقع باید همه زنان باردار روزانه مصرف میوه جات و سبزیجات تازه که به خوبی شسته و ضدعفونی شده را به دلیل داشتن آنتی اکسیدان و تقویت کننده سیستم ایمنی در برنامه غذایی خود داشته باشند.
خدا بنده درباره مصرف مواد غذایی خام و نیم پز هشدار داد و گفت: گوشت و تخم مرغ باید به خوبی و کامل بپزد و از مصرف خام و نیم پز آن به شدت اجتناب شود.
وی تاکید کرد: مصرف پروتئینهای حیوانی کم چرب و گیاهی نظیر حبوبات و مغزهای خام مانند بادام و گردو را زنان باردار باید در برنامه غذایی خود بگنجانند و حداقل ۶ تا ۸ لیوان آب ولرم در روز مصرف کنند.
وی تاکید کرد: از مصرف نوشیدنیها و مواد غذایی شیرین چرب و شور به شدت پرهیز کنید و مصرف شیرینی جات که سیستم ایمنی بدن را تضعیف کرده و افراد را مستعد ابتلا به بیماریهای عفونی نظیر کرونا میکند، به حداقل برسانید.