پخش زنده
امروز: -
با تلاش دانشمندان و متخصصان کشور، محلول نگهداری قرنیه تولید و در مراسمی با حضور رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی رونمایی شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در این مراسم یکی از مشکلات پیوند قرنیه را زمان نقل و انتقال آن که موضوع طبیعی است، دانست و گفت: نگهداری قرنیه در طول مدت برداشت تا پیوند و نگهداری آن در محلول خوب یا بد میتواند در اثربخشی پیوند تاثیرگذار باشد.
دکتر علیرضا زالی افزود: خوشبختانه این محلول جزو محلولهای استثنایی در جهان است که پس از تحریم و در دسترس نبودن خود محلول و مواد اولیه باعث شد تا مدل بومی این محلول توسط مختصصان داخلی تولید شود.
وی به فناوری بالای این محصول اشاره و اضافه کرد: برای تولید این محصول تعداد زیادی مواد شیمیایی با یکدیگر مخلوط شده است که از نظر روش (تکنیک) دارویی استحصال این محصول کار سخت و دشواری است که خوشبختانه مختصصان داخلی توانستند به آن دست پیدا کنند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: سالانه بیش از هفت تا هشت هزار پیوند قرنیه در کشور انجام میشود که خوشبختانه بالای ۹۴ درصد با موفیقت همراه است که از نظر کمی و کیفی یک رکورد در تراز جهانی است.
دکتر علیرضا زالی افزود: بر اساس طبقه بندی سازمان بهداشتی جهانی درخصوص پیشرفتهای چشم پزشکی، کشورهای مختلف در یک مقیاس تطبیقی و مقایسهای مورد ارزیابی قرار گرفته اند و ایران بر اساس دو شاخص تعداد اعمال جراحی کاتاراکت و اعمال پیوند قرنیه به مراتب بیشتر از حداقل استاندارد سازمان بهداشت جهانی است و نشان میدهد که کشور در حوزه چشم پزشکی بدون هیچگونه شائبهای در رتبه فوق العاده ممتاز در منطقه است.
با تولید این محلول در کشور، سالانه از خروج ۲۲۰ هزار دلار ارز از کشور جلوگیری میشود.