به گزارش خبرنگار حوزه میراث فرهنگی گروه علمی فرهنگی هنری
خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای رحیم یعقوبزاده رییس مرکز گردشگری علمی- فرهنگی دانشجویان ایران و رییس سلسله نشستهای چشمانداز صنعت گردشگری در ایران گفت: گردشگری به عنوان دانشی نو با توجه به کاربست روندهای علمی و همچنین پیشرفت سریع موضوع مورد مطالعه اش امروزه به مثابه حوزهای ضروری در بسیاری از دانشگاهها و مراکز علمی کشورها مورد توجه است. درک مسایل مربوط به این رشته به تجمیع اطلاعات و پردازش و به اشتراک گذاری آنها نیاز دارد و توانایی خلق، توزیع و بهره برداری از استادان و صاحبنظران این حوزه یکی از مهمترین عوامل حیاتی موفقیت بخشهای خصوصی و عمومی فعال گردشگری خواهد بود. براین اساس مرکز گردشگری علمی- فرهنگی دانشجویان ایران سلسله نشستهای «بررسی چشمانداز صنعت گردشگری در کشور» را در راستای ساماندهی شبکه نخبگان حوزه تخصصی گردشگری و انتقال راهکارهای آنها به تصمیم سازان و تصمیم گیران با هدف بهره گیری از تخصص نخبگان این عرصه طراحی کرده است.
وی افزود: در اجرای این دوره از طرح تلاش خواهد شد تا از همکاری هر چه بهتر و اثر بخشتر معاونت فرهنگی واحدهای جهاد دانشگاهی متقاضی و منتخب بهره گرفته شده تا طرح به شایستگی برگزار شود.
وی گفت: در این سلسله نشستها تلاش خواهد شد تا تأثیرات متغیرهای اقتصاد، فرهنگ، امنیت، سلامت و سیاست بر حوزه گردشگری به صورت موردی و مسأله محورانه به بحث گذاشته شود و نتایج و مباحث هریک از نشستها به صورت گزارش مستقل به اطلاع مدیران، مسوولان و نیز علاقهمندان برسد و در نهایت کتاب مجموعه مقالات نشست چاپ و منتشر شود.
در این راستا صدرا عمویی دبیر طرح با اشاره به جزئیات آن گفت: گردشگری بهعنوانِ یک صنعت مهم، اهمیت ویژهای در افزایش رشد اقتصادی، اشتغالزایی، درآمد سرانه، بهبود اقتصادی، افزایش کیفیت زندگی، بالارفتن امکانات رفاهی، افزایش انسجام اجتماعی و انتقال و اشتراک فرهنگی و حفظ ارزشها دارد و پدیدهای چندساحتی و چندوجهی است و دانش گردشگری علمی بین رشتهای بوده و با دامنه گستردهای از رشتهها از جمله مدیریت، اقتصاد، علوم اجتماعی، جغرافیا، مردمشناسی، روانشناسی، تاریخ، علوم سیاسی و جامعه شناسی است.
وی مفاهمه و حل مسایل محلی، ملی و بین المللی درخصوص ابعاد مختلف گردشگری را نیازمند تجمیع عالمانه و نظاممند دادهها، تئوری پردازی و ارایه راهبردها و رهیافتهای مشخص دانست و افزود: در این راستا مرکز گردشگری علمی ـ فرهنگی دانشجویان ایران پنجمین دوره سلسلهنشستهای صنعت گردشگری در ایران را در موضوعات و محورهای گردشگری و ابعاد سیاسی و اجتماعی، گردشگری، فرهنگ و آموزش، گردشگری، زنان و خانواده، گردشگری و مسایل روز، گردشگری و شعار سال، گردشگری و اقتصاد، گردشگری الکترونیک، گردشگری پزشکی و سلامت، طبیعتگردی و گردشگری و بافتهای تاریخی با همکاری معاونتهای فرهنگی جهاددانشگاهی واحد آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، خراسان جنوبی، اصفهان، الزهرا (س)، تربیت مدرس، شهیدبهشتی، البرز، سمنان، زنجان، علم و صنعت، صنعتی اصفهان، علوم پزشکی شهید بهشتی، اردبیل، لرستان، کردستان، همدان و بوشهر برگزار میکند.
وی در ادامه با اشاره به این موضوع که اگر بناست سرزمین ایران بهعنوان یکی از مقاصد مهم گردشگری در جهان معرفی شود، مسوولان و متولیان برنامهریزی در کشور باید با برگزاری نشستها و کارگاههای تخصصی به مقوله چشمانداز گردشگری در جمهوریاسلامیایران با ملاحظه قوانین فرادستی و اصول جهانی توسعه گردشگری بپردازند و امکان تولید و نشر دادههای علمی و کاربردی گردشگری را که در این نشستها مطرح میشود، در قالبهای متفاوت فراهم کنند.
دبیر طرح گفت: این طرح از سال ۱۳۸۴ تاکنون طی چهار دوره در برگزار شده است و نشستهای این دوره به علت شرایط ناشی از شیوع کرونا بهصورتِ برخط با استفاده از سامانه یکپارچه امجد و مدیریت رویدادهای معاونت فرهنگی (رویتاب) برگزار میشود و بزودی فیلم آن در فضای مجازی پخش خواهد شد. همچنین سخنرانیهای ایرادشده در قالب گزارش راهبردی (Policy Paper) چاپ و منتشر خواهد شد.