ستاری در مصاحبه با خبرنگار
دانش حذف شدنی نیست و راه شهید فخری زاده ادامه دارد
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور گفت: زیست بوم فناوری در کشور زیست بومی پویاست و دانش حذف شدنی نیست.
آقای سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهور در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما ضمن عرض تسلیت ترور دانشمند شهید فخری زاده افزود: الان زیست بوم فناوری در کشور یک زیست بوم فعال است و این زیست بوم یک جنگل بارانی است که یک درخت بیفتد درختان دیگر جایش را میگیرد و درختان دیگر جایش در میآید.
وی ادامه داد: زایش این زیست بوم بسیار شدید است در حوزههای مختلف علمی هم وجود دارد و مختص بخش هستهای و موشکی نیست و این یک سیستم است که عمل میکند و با رفتن یک نفر خللی ایجاد نمیشود.
آقای ستاری گفت: البته رفتن برخی افراد فقدانشان قابل توجه است و افرادی مثل ایشان فقط جنبه مدیریتی نداشتند و بحث مدیریتی بالایی داشتند.
وی افزود: این ابعاد چند شخصیتی این شهید سبب میشود که جایگزین کردن ایشان سخت باشد، اما ما زیست بوم فعالی داریم.
معاون علمی و فناوری رییس جمهور ادامه داد: ما دانش را بومی کردیم و تا زمانی که طراحی نکنیم هیچ نداریم، ما دانش داریم و این دانش قابل حذف شدن نیست و وقتی برسیم به جایی که کل طراحیها را انجام دادیم اگر تأسیسات را هم بزنند دوباره طراحی میکنیم و میسازیم.
وی گفت: به طور قطع این روند مثل گذشته است و دانش هستهای و موشکی ما به راه توسعه خود ادامه میدهد
اینجانب نیز در این روند مشکل داوری اختراعات را دارم یعنی زمانی که طرح اینجانب نو و جدید است ولی مراجع و داوران پس از گرفتن هزینه های بالا طرح را تایید نمی کنند و در پاسخ می گویند دوست داریم طرح شما را رد کنیم برو پیش هرکسی که دوست داری بگو این مرجع را قبول ندارم اداره نیز می گوید ما طبق قانون مجبور هستیم طرح شما را رد کنیم . برخی از مراجع نیز می گویند داور متخصص ندارند !
در این خصوص به کارشناس اداره اختراعات متن زیر را ارسال کردم :
کارشناس محترم با سلام ، اینجانب به شخصه اعتقادی به روند مارکسیستی و وارداتی اداره اختراعات که با قانون اساسی کشور در تضاد می باشد ندارم . بر فرض مثال متقاضی پرونده خود را به حداقل ۵۰ مرجع ارسال کند و پرونده ۳ ماه در هر مرجع توقف کند تا یکی از این مراجع داور متخصص داشته باشند و طرح را درست مورد داوری قرار دهند ، این یعنی اتلاف وقت چیزی حدود ۸ سال و پرداخت هزینه چیزی حدود ۳۰ ملیون تومان . در حال حاضر ۱۱ مرجع در پرونده های قبلی اعلام کرده اند داور متخصص ندارند! . اولا بعد از ۸ سال پرونده به چه درد متقاضی می خورد ؟ ، دوم اینکه اگر اینجانب بخواهم ۲۰ اظهارنامه با این روند ثبت کنم یه چیزی حدود ۶۰۰ ملیون باید هزینه کنم ( بنظر شما امکان ثبت اختراع به صورت غیر مستقیم از اینجانب سلب نشده است ؟ ) ، ایا بعد از اینکه سند را دریافت کردم همین دولت این هزینه را می تواند طی فرآیندی به اینجانب برگرداند ( به قول دوستمون خود سند اختراع ۵ کیلو روغن نباتی ارزش داره ؟ ) ، یا قرار است متقاضی در جامعه رها شود ؟ . در اداره شما مردم دو دسته هستند برخی با سرمایه های خود اختراع ثبت می کنند برخی با دارایی های خود. اشخاصی که با دارایی خود اختراع ثبت می کنند مثل اعضا هیات علمی ، اشخاصی که به بدنه آزمایشگاه و پژوهشگاه ها متصل هستند ، این افراد هر هزینه ای بابت اختراع انجام می دهند دولت طی فرآیندی این هزینه را به آن ها برگشت میدهد یا از طریق گرنت دانشگاهی یا از طریق پژوهش تولید . یعنی این وسط فقط پول جابجا می شود و کسی ضرر نمی کند. دسته دوم کسانی هستند که با سرمایه های خود اختراع انجام میدهند مثل افراد که مدارک عالیه دانشگاهی دارند مشغول کار هستند اما به بدنه دولت وصل نیستند ، این افراد تحت هر شرایطی اگر نتوانند اظهارنامه خود را به ثبت برسانند آن ها هم سرمایه خود را از دست داده اند و هم دارایی خود را که همان اختراع می باشد . چون این افراد مجبور هستند نسبت به افراد اول یک مرحله بیشتر برای فرایند ثبت انرژی صرف کنند ، این روند به صورتی طراحی شده که به مرور زمان قشر متوسط جامعه منحل خواهد شد . و جامعه دو قطبی می شود یعنی دو قشر بالا و پایین که در این صورت کاپیتالیسم رخ می دهد و …
https://www.farsnews.ir/news/13990415000143/
http://ipm.ssaa.ir/ENQ/List