زایمان مناسبتی،ظلم بزرگ به نوزاد/ازدحام تقاضاتاریخ 9/9/99
رئیس نظام پزشکی همدان، به مادران باردار این استان توصیه کرد با زایمانهای مناسبتی ، خود و نوزادشان را درگیر عوارض جسمی و روحی نکنند.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز همدان، در روزهای اخیر برخی خانواده ها برای آن که فرزندانشان متولد تاریخ
۹۹/۹/۹ باشد، از پزشکان درخواست کرده اند تا تاریخ زایمان آنها را همزمان با این تاریخ کنند. این در حالیست که بسیاری از پزشکان درباره زایمان زود یا دیر هنگام هشدار میدهند و بیشترین میزان سلامت مادران و نوزادان را مدیون زمان مناسب زایمان میدانند.
رئیس سازمان نظام پزشکی همدان در واکنش به این موضوع از پزشکان خواسته است به این درخواست خانواده ها توجه نکنند و فقط اصول سلامت مادر و نوزاد را در نظر بگیرند. دکتر مدرکیان همچنین گفت: با پزشکانی که بنا بر درخواست مادران اقدام به انجام سزارین زود هنگام و مناسبتی کنند برخورد قضایی میشود.
وی افزود: زایمان مناسبتی به نوعی ظلم به نوزاد است و بدون شک عوارضی را هم به دنبال دارد، افزود: با بیمارستانهای دارای بخش زایمان مکاتبه کردیم تا در این روز توجه بیشتری به زایمانها داشته باشند و از انجام هر گونه زایمان مناسبتی و زودتر از موعد جلوگیری شود.
رئیس سازمان نظام پزشکی استان همدان با بیان اینکه اگر به این سازمان ثابت شود که پزشکی تنها بنا بر درخواست مادر تخلف کرده و نوزاد را زودتر از هنگام به دنیا آورده این موضوع از طریق دادستان انتظامی نظام پزشکی پیگیری میشود.
مدرکیان با اشاره به اینکه درباره این موضوع به پزشکان و بیمارستانها هشدارهای لازم داده شده، اظهار داشت: البته امکانات بیمارستانی و تجهیزات مربوط به زایمان متناسب با نیاز طبیعی روزانه است بنابراین حتی اگر میزان تقاضا هم در یک روز زیادتر از حد معمول شود بهخاطر محدودیت خدمات امکان انجام این عمل وجود ندارد.
او با تأکید بر اینکه پدر و مادرها نباید هرگز تن به این خواسته ظالمانه دهند گفت: برای حفظ سلامتی مادر و نوزاد، زایمان باید به صورت طبیعی و در زمان تعیین شده انجام شود.
بیشتر بدانیم :
به گفته متخصصان زنان و زایمان، طول دوره بارداری در انسان ۲۸۰ روز یا ۴۰ هفته است. اغلب زنان باردار که مایل به زایمان طبیعی هستند در فاصله ۳۹ تا ۴۰ هفته زایمان میکنند، اما در حدود ۱۰ درصد آنان ممکن است حاملگی فراتر از ۴۰ هفته ادامه پیدا کند که حداکثر تا ۴۲ هفته باید انجام شود.
گاهی به دلایل مختلفی نظیر بیماری، نداشتن شرایط زایمان طبیعی، مشکلات مادر و جنین و مواردی از این قبیل زایمان به تجویز پزشک به صورت برنامه ریزی شده انجام میگیرد. اما این زایمان برنامه ریزی شده نیز در پایان ۳۹ هفتگی حاملگی توصیه میشود و هر گز قبل از ۳۹ هفته توصیه نمیشود.
بچههایی که زودتر از ۳۹ هفته تمام و بدون اندیکاسیون یا مورد اورژانسی متولد میشوند، معمولا در معرض یکسری عوارض به ویژه عوارض تنفسی و سندرمی به نام دیسترس تنفسی قرار میگیرند که این سندرم اغلب در نوزادانی که بین ۳۷ هفته تا ۳۹ هفته متولد میشوند بروز میکند.
عوارض تنفسی ایجاد شده گاهی منجر به بروز عوارض ماندگار در نوزاد میشود. گاهی این دیسترس تنفسی بسیار مقاوم به درمان است و به درمانهای رایجی که برای این نوزادان انجام میشود پاسخ نداده و متاسفانه منجر به مرگ نوزاد میشود.