پخش زنده
امروز: -
دبیر کمیته تخصصی پتروشیمی کارگروه تنظیم بازار گفت: مجوز واردات دو محصول مهم پتروشیمی (پلیپروپیلن و PET) با توجه به شرایط موجود و برای تنظیم بازار، انجام شده است.
خانم مرضیه طهماسبی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری صدا وسیما افزود: بازار گروههای کالایی محصولات پلیپروپیلن و پلیاتیلن ترفتالات با التهاب روبروست و این محصولات با افزایش رقابت تا ۴۰ درصد در معاملات سال جاری مواجه شده است.
وی اضافه کرد: با وجود اینکه، تولیدکنندگان در گروه پلیپروپیلن بیش از ۹۰ درصد و در گروه PET، بیش از ظرفیت اسمی و تا حدود ۱۰۴درصد حجم تولید خود را برای فروش داخلی و در بورس کالا عرضه کردهاند، اما تقاضای کاذب همچنان قیمت این مواد را بالا نگه داشته است.
دبیر کمیته تخصصی پتروشیمی کارگروه تنظیم بازار گفت: به همین علت و در جلسه اخیر کمیته تخصصی و در راستای تنظیم بازار محصولات مذکور، با واردات محدود این محصولات از سوی تولیدکنندگان موافقت شد.
وی تصریح کرد: بر اساس ماده ۱۲ دستورالعمل تنظیم بازار محصولات پتروشیمی، شرکت ملی صنایع پتروشیمی به عنوان نهاد حاکمیتی مکلف است تا نسبت به برنامهریزی تأمین کسری نیاز داخلی در گریدهایی که مقادیر تولید و عرضه آن جوابگوی نیاز بازار داخل نیست، از طریق واردات از سوی مجتمعهای پتروشیمی تولیدکننده آن گریدها اقدام کند.
رئیس دفتر توسعه صنایع پایین دستی پتروشیمی ادامه داد: اقدام اجرایی این شرکت در مورد واردات ۲ EH، اسید استیک، بنزن، پارازایلین و اسید ترفتالیک بوده که با توجه به محدودیتهای تولید و التهاب در بازار مجوز واردات آن صادر و تأمین نیاز بازار انجام پذیرفته است.
طهماسبی افزود: در راستای اجرای تبصره ذیل ماده ۱۲ دستورالعمل تنظیم بازار محصولات پتروشیمی و به منظور جلوگیری از دو نرخی شدن محصول عرضه شده، کمیته تخصصی پتروشیمی تعیین قیمت تلفیقی را متناسب با تناژ وارداتی مورد تأیید شرکت ملی صنایع پتروشیمی در بند ۷ صورتجلسه چهاردهمین نشست آن کمیته تصویب کرده است و بدین ترتیب که قیمت محصول تولید داخلی و قیمت محموله وارداتی متناسب با حجم عرضه شده در بورس در قالب قیمت تلفیقی به عنوان قیمت پایه اعلام میشود، که این امر سبب کاهش التهاب و رقابت غیر متعارف در معاملات میشود.
در همین حال طهماسبی اذعان کرد: التهاب بازار به دلیل وجود تقاضای کاذب در بازار بوجود آمده و انتظار میرود با اجرای طرح افق و اصلاح سامانه بهین یاب بتوان هرچه سریعتر عرضه و تقاضا را متعادل کرد. صدا و تصویر دارد/