انتقاد از بی توجهی دستگاه ها به طرح ارتقاء سلامت ایرانی
رئیس کل سازمان نظام پرستاری گفت: قرار بود 25 تا 27 میلیارد تومان برای اجرای این طرح اختصاص یابد که تاکنون تحقیق نیافته است.
به گزارش واحد مرکزی خبر، محمد میرزابیگی درنشستی با خبرنگاران افزود: طرح بسیج ملی ارتقاء سلامت ایرانیان را بدون دریافت بودجه با اعتبارات داخلی و منابعی از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی آغاز کردیم.
وی گفت: قرار بود معاونت نظارت و راهبردی ریاست جمهوری هزینه اجزای این طرح را اختصاص دهد اما سازمان نظام پرستاری تاکنون با اختصاص یک میلیارد و 300 میلیون تومان از منابع داخلی خود این طرح را آغاز کرده است.
رئیس کل سازمان نظام پرستاری افزود: به علت نبود بودجه نتوانستیم از اقلام تبلیغاتی استفاده کنیم و 10 میلیارد تومان برای یک وعده غذای پرستاران و دانشجویان پرستاری فعال در این طرح درنظر گرفته شده بود که با نبود بودجه، این کار هم انجام نشده است.
میرزابیگی گفت: حمل و نقل این نیروها نیز به همین علت با مشکل مواجه شده است ولی آنها به علت علاقه مندی به خدمت رسانی به مردم، مشغول کارند و هیچ گلایه ای هم نکرده اند.
وی با بیان اینکه 100 هزار نیروی پرستار که دو سوم آنها دانشجوی پرستاری هستند در این طرح داوطلبانه و رایگان خدمت می کنند افزود: معاون اول رئیس جمهور ابلاغیه ای مبنی بر کمک استانداران در این طرح به استان ها فرستاده است ولی هنوز حتی برای جا به جایی نیروها کمکی دریافت نکرده ایم.
رئیس کل سازمان نظام پرستاری از استانداری ها، شهرداری ها و دیگر سازمان ها خواست در اجرای این طرح که طرحی برای سلامت مردم است جدی تر وارد شوند و حداقل حمل و نقل نیروها را بر عهده بگیرند.
میرزابیگی همچنین از سازمان صدا و سیما گلایه کرد و گفت: به رغم نامه نگاری های بسیار، صداوسیما تبلیغ و اطلاع رسانی درباره این طرح را بسیار دیرهنگام و یک روز پیش از آن آغاز کرد و این موضوع در کنار دیگر محدودیت های ایجاد شده، موجب شده است مردم اطلاع کافی از اجرای این طرح نداشته باشند.
وی افزود: بیمارستان ها و مراکز درمانی ملزم به اجرای این طرح هستند ولی تاکنون تلاش ما برای ایجاد پایگاه در نمایشگاه کتاب و برخی مکان های دیگر مانند فرودگاه به نتیجه نرسیده است و چند وزارتخانه نیز با درخواست ما برای همکاری در این زمینه پاسخ نداده اند.
رئیس کل سازمان نظام پرستاری گفت: پایگاه های در نظر گرفته شده برای این طرح تا پایان ساعت کاری مراکز درمانی فعال هستند و در صورت نیاز امکان افزایش ساعت فعالیت این پایگاه ها بررسی خواهد شد.
میرزابیگی افزود: بیش از 150 هزار نفر از نیروهای پرستار ودانشجویان پرستاری برای شرکت در این طرح اعلام آمادگی کردند ولی با مسائلی که پیش آمد این تعداد به 100 هزار نفر کاهش یافت هر چند ما از ابتدا برای همکاری 100 هزار نفر در این طرح قول داده بودیم.
پیش بینی بیش از 2 ماه زمان برای اجرای کامل طرح ارتقاء سلامت
رئیس مرکز مدیریت بیماری های غیرواگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: به علت فراهم نشدن شرایط مورد انتظار، پیش بینی می کنیم دستیابی به هدف حداکثری طرح بسیج ملی ارتقاء سلامت ایرانیان دو تا سه ماه زمان ببرد .
کورش اعتماد در نشستی با خبرنگاران افزود: اگر کمک های مالی وعده داده شده به دست ما می رسید در دو هفته می توانستیم حداقل50 تا 60 درصد گروه هدف خود را پوشش دهیم البته این طرح را تا رسیدن به نتیجه مطلوب پیگیری خواهیم کرد.
وی گفت: با نیروی انسانی و اعتبار پیش بینی شده، این طرح در 10 روز و یا دو هفته قابل اجرا بود ولی به رغم حضور نیروی انسانی مورد نیاز ، به علت فراهم نشدن ظرفیت های فیزیکی مناسب و وجود مشکلاتی در جابه جایی نیروها این کار به درازا می کشد .
رئیس مرکز مدیریت بیماری های غیرواگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: استان ها نیز دراین زمینه همکاری خوبی نکرده اند هر چند استقبال مردم از این طرح در استانها بسیار چشمگیر است .
اعتماد گفت: در صورت نیاز احتمال دارد برای اجرای بخش دیگری از این طرح از نیروهای پرستاری کمک مجدد بخواهیم .
طرح بسیج ملی ارتقاء سلامت ایرانیان از دیروز در سراسر کشور آغاز شد و بیش از 100 هزار نیروی پرستار و دانشجوی پرستاری در این طرح ، قد ، وزن و فشار خود ایرانیان بالای 30 سال را رایگان اندازه گیری و در پرونده الکترونیک آنها ثبت می کنند .
تعرفه گذاری خدمات پرستاری نیاز به بودجه ندارد
رئیس کل سازمان نظام پرستاری در ادامه گفت : تعرفه گذاری خدمات پرستاری نیاز به اختصاص هیچ بودجه ای ندارد و کار با مدیریت منابع موجود انجام شدنی است .
محمد میرزابیگی افزود : حاضریم برای اثبات این موضوع وزیر بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی یکی از بیمارستان های تهران و یا شهرستان ها را در اختیار ما قرار دهدتا با برقرار کردن تعرفه های پرستاری و حتی تعرفه های دیگر گروه های بالینی ، رضایت آنها را افزایش دهیم .
وی با انتقاد از کارانه های پزشکان ، گفت : کارانه های پزشکان هیچ مبنای قانونی ندارد و براساس بخشنامه ای که سال 78 ابلاغ شد پرداخت می شود ولی تعرفه گذاری خدمات پرستاری به رقم صراحت دو قانون و 32 دستور رئیس جمهور اجرا نمی شود وعده ای با بازی با آن و بیان اینکه پایلوت اجرا می شود باز این کار را به تأخیر می اندازند و از اجرای این قانون جلوگیری می کنند .
رئیس کل سازمان نظام پرستاری با طرح این سوال که پزشک سالاری چقدر ؟ ، افزود : این رفتارها انگیزه خدمت را از پرستاران می گیرد .
میرزابیگی گفت : دولت قول داده است این قانون را قبل از پایان کار خود اجرا کند و ما هم امیدواریم این وعده عملی شود و موضوع را پیگیری می کنیم .