نظارت بر نانوایی ها در راستای رعایت دستورالعمل های بهداشتی
نانوایی ها در این روزهای شیوع بیماری کرونا از اماکن پرترددی هستند که رعایت دستورالعمل ها و نکات بهداشتی در آنها بسیار ضروری است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیمای مرکز اردبیل؛ در این روزها که انتشار ویروس کرونا روند افزایشی به خود گرفته یکی از اماکن پرتردد نانواییها هستند ، اماکنی که رعایت دستورالعمل و نکات بهداشتی در آن بسیار ضروری است.
به دنبال ایجاد محدودیتهای کرونایی برای مقابله با این بیماری و لزوم رعایت دستورالعمل های بهداشتی مسئولان و بازرسان دستگاههای نظارتی به نانوایی های اردبیل سری زده و وضعیت نانوائیها را بازرسی کردند.
اغلب نانهای مصرفی در استان از انواع سنتی است که در نانواییها طبخ و عرضه میشود .
نانهای صنعتی به صورت بسته بندی شده در کارخانجات تولید میشوند و آلودگی آنها به ویروس کرونا محتمل نیست . اما نانهای سنتی که در نانواییهای عادی تهیه و عرضه میشوند، در صورت عدم رعایت نکات بهداشتی میتوانند عامل انتقال ویروس کرونا باشند.
در نانواییهای سنتی اعم از سنگک ، بربری ، تافتون و لواش ، هرگونه آلودگی ویروسی خمیر نان در اثر حرارت تنور از بین میرود و لذا نانی که از تنور خارج میشود عاری از آلودگی به ویروس کرونا است. اما باید از پهن کردن نان برای خنک شدن روی میز نانوایی خودداری کرد . بریدن و خرد کردن نان با چاقو و برسهای عمومی که معمولا در نانواییها وجود دارد هرگز توصیه نمیشود. نان داغ باید ابتدا در پارچهای نخی و سپس در نایلون قرار داده شده و پس از خارج کردن نان ، نایلون دور انداخته شود. اگر شرایط بهداشتی انتقال نان از نانوایی تا منزل به خوبی رعایت شود، هیچ گونه خطر بهداشتی وجود نخواهد داشت.
درجه حرارت پایین، حتی فریز کردن در فریزر ویروسهای موجود در نان را از بین نمیبرد. نابودی ویروس کرونا با فریز کردن نان از نظر علمی ثابت نشده است. ویروس کرونا به سرما مقاوم بوده و نسبت به گرما حساس است. به همین دلیل یکی از راههای از بین بردن ویروس کرونا حرارت دادن نان بلافاصله قبل از مصرف است. به این منظور استفاده از توسترهای برقی و گازی و ماکروویو و در صورت عدم دسترسی به آنها، استفاده از ماهیتابه و قابلمه برای حرارت دادن و گرم کردن نان توصیه میشود.