به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما به نقل از خبرگزاری فرانسه از لندن؛ ریشی سوناک پایان این هفته در گفتگو با شبکه اسکای نیوز گفت انگلیس با فشار بسیار و شوک اقتصادی قابل توجه رو به روست. این بدان معناست که نخستین محدودیت در هزینهها در این بودجه در نظر گرفته شده است.
سوناک در سخنرانی خود در پارلمان قرار است تدابیر حمایتی جدید از کسب و کار و به ویژه ساز و کاری موسوم به «خروج جدید» را ارائه دهد که طبق آن ۲.۹ میلیارد پوند طی سه سال برای کمک به بیش از یک میلیون فرد بیکار و در جستجوی کار در نظر گرفته شده است.
سوناک همچنین قصد دارد برنامه کارآموزی را تا پایان ماه مارس تمدید کند. این برنامه به کارفرمایان اجازه میدهد برای هر کارآموز جدیدی که استخدام میکنند به منظور مقابله با بیکاری تا ۲ هزار پوند کمک هزینه دریافت کنند. در پی همه گیری در انگلیس میزان بیکاری در این کشور به شدت افزایش یافته است.
بیکاری به ویژه شامل بخش هواپیمایی، گردشگری، توزیع، رستوران داری و مکانهای مرتبط با زندگی شبانه و همچنین باشگاهها میشود.
انگلیس با بیش از ۵۵ هزار مورد مرگ ناشی از همه گیری بیش از همه کشورهای اروپا تحت تاثیر بیماری قرار گرفته است.
به علاوه انگلیس از لحاظ اقتصادی هم از جمله کشورهای اروپایی است که به شدت تحت تاثیر قرار گرفته است. میزان تولید ناخالص داخلی این کشور در سه ماهه دوم سال با کاهش ۱۹.۸ درصدی همراه بود که یک رکورد محسوب میشود.
دفتر مسئولیت بودجه انگلیس قرار است چهارشنبه پیش بینیهای اقتصادی جدید خود را اعلام کند که دولت بر اساس آن تصمیم گیری میکند.
قرار است این نهاد افزایش کسری بودجه را که ممکن است در سال ۲۰۲۰-۲۰۲۱ به ۴۰۰ میلیارد پوند و بدهی که بیش از ۲ هزار میلیارد پوند خواهد بود تایید کند.
دولت تاکنون ۲۰۰ میلیارد پوند از جمله برای بیکاری جزئی اختصاص داداده است. اگرچه دولت هرگونه بازگشت به طرحهای ریاضتی سالهای ۲۰۱۰ را رد کرده است، اما وزیر دارایی پیشنهاد کاهش حقوق ادارات دولتی و کاهش کمکهای خارجی را مطرح کرده است که انتقادات بسیاری به دنبال داشت.
این وزیر جوان علاوه بر حمایت از کسب و کار قرار است از تخصیص ۱۵۱ میلیون پوند برای کمک به افراد بی خانمان که شمار آنها نیز از ابتدای همه گیری افزایش یافته است خبر دهد.
حدود ۲۲۰ میلیون پوند هم برای تامین مالی طرحهایی مانند فیبر نوری و حمل و نقل یا یک بانک ملی برای تامین سرمایه زیرساختها و انتقال زیست محیطی در نظر گرفته شده است.
در حالی که دوره انتقالی پسابرگزیت در ۳۱ دسامبر پایان مییابد، محافل تجاری از نبود پیشرفت ملموس در مذاکرات تجاری میان انگلیس و اتحادیه اروپا نگرانند.
در صورت دست نیافتن به توافق قوانین سازمان تجارت جهانی با بازگشت تعرفه گمرکی اعمال خواهد شد که برای بسیاری از صنایع ویرانگر خواهد بود.
بخش خودروسازی اعلام کرده است که برگزیت بدون توافق برای این حوزه تا سال ۲۰۲۵ حدود ۵۵ میلیارد پوند هزینه خواهد داشت.
باتوجه به اینکه دفاع از مرزهای انگلیس در برابر موج مهاجران غیرقانونی در رای به برگزیت چهار سال پیش جایگاه مهمی داشت، سوناک قرار است از اختصاص ۲۲۰ میلیون پوند برای تقویت مرزها خبر دهد.