چگونه عدسی خوشمزه بپزیم؟
فوت و فنهای پخت یک عدسی خوشمزه را بدانید.
به گزارش گروه وبگردی خبرگزاری صدا و سیما، عدس برای بدن بسیار مفید بوده و تهیه آن نیز کم دردسر است.
عدسی از غذاهای ایرانی مقوی و خوشمزه است که با روشهای مختلف پخته میشود. شما میتوانید این غذای خوشمزه را در وعده صبحانه، ناهار یا شام میل کنید.
عدس سرشار از ویتامین و پروتئین است. ویتامین C و E در آن به وفور یافت میشود. به همین دلیل مصرف آن برای درمان ناباروری و پیشگیری از بیماریهای قلبی، عروقی و سرطان مؤثر است.
همچنین عدس حاوی مقادیر زیادی آهن بوده که در جلوگیری از کمخونی مؤثر است. در کنار همه این خاصیتها عدسی غذایی کمکالری است، چاق کننده نیست و مصرف آن برای بدن بسیار مفید است.
مواد اولیه عدسی
عدس ۲ پیمانه
پیاز متوسط ۱ عدد
سیب زمینی متوسط ۲ عدد
رب گوجه ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری
روغن مایع ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری
قارچ ۱۰۰ گرم در صورت دلخواه
نمک به میزان لازم
فلفل سیاه به میزان لازم
زردچوبه به میزان لازم
آبلیموی تازه به میزان لازم
طرز تهیه عدسی
۱- برای تهیه عدسی باید از عدس ریز استفاده کنید. عدس را حداقل از یک ساعت قبل با آب سرد خیس کنید. سپس پیازها را به صورت نگینی خرد کنید و با حرارت کم تفت دهید تا نرم و کمی طلایی شود. بعد زردچوبه را هم به آن اضافه کنید. کمی تفت دهید تا بوی خامی زردچوبه گرفته شود.
۲- در مرحله بعد آبی که عدس را با آن خیس کرده بودید را خالی کنید؛ بعد عدس را به مواد اضافه کنید. سپس به اندازهای که روی مواد را بگیرد، آب درون قابلمه بریزید. ابتدا حرارت را زیاد کنید تا جوش بیاید. بعد از اینکه جوش آمد حرارت را کم کنید تا ریز جوش بزند و با حرارت کم خوب جا بیفتد.
۳- زمانی که عدس تقریباً پخته شد حدود ۳۰ دقیقه آخر سیب زمینی + قارچ را اضافه کنید. میتوانید سیب زمینیها را به صورت نگینی خرد کنید یا اینکه درشتتر خرد کنید و بعد از پخت آن را بکوبید. البته اگر سیب زمینی را نگینی خرد کنید، ظاهر زیباتری دارد.
۴- در مرحله آخر چاشنیها یعنی نمک + فلفل + رب + آبلیموی تازه را اضافه کنید. برای اینکه بوی خامی رب گرفته شود، آن را کمی تفت دهید. اگر ادویه و چاشنیها را زود اضافه کنید، باعث دیرپز شدن عدس میشود و هم اینکه عطر و بوی ادویهها از بین خواهند رفت.
فوت و فنهای پخت یک عدسی خوشمزه
۱- برای گرفتن نفخ عدس، بهتر است آن را از ۲۴ ساعت قبل خیس کنید. لازم به ذکر است که زمان خیس کردن عدس نباید بیشتر از ۲۴ ساعت باشد، زیرا عدسها در هنگام پختن له میشوند و پوست آنها جدا میشود.
۲- برای خوش طعم شدن عدسی میتوانید از استاک مرغ یا سبزیجات استفاده کنید. اگر از استاک استفاده میکنید، نمک را حذف کنید، چون استاک حاوی نمک است. بنابر این در انتهای پخت بچشید، اگر لازم بود، نمک اضافه کنید.
۳- برای اینکه عدسی سریعتر پخته شود، ابتدا پیاز را در روغن تفت دهید و بعد از طلایی شدن، عدسها را به آن اضافه کنید. سپس آب اضافه کنید. با این کار عدسها سریعتر میپزند. اگر در حین پخت آب عدسی تمام شد، فقط آب در حال جوش به آن اضافه کنید.