توقیف محموله چوب قاچاق در نهاوند
فرمانده انتظامی شهرستان نهاوند، از توقیف یک دستگاه خودروی نیسان حامل ۲ تن چوب جنگلی قاچاق و بدون مجوز در این شهرستان خبر داد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز همدان، سرهنگ احمد ساکی گفت: دیروز ماموران بخش انتظامی گیان با انجام اقدامات اطلاعاتی و بکارگیری امکانات سازمانی، یک دستگاه خودروی نیسان حامل چوب جنگلی قاچاق را متوقف کردند.
او افزود: در بازرسی از این خودرو، ۲ تن چوب جنگلی قاچاق و بدون مجوز که ارزش آن برابر نظر کارشناسان ۱۰۰ میلیون ریال برآورد شده، کشف و ۲ متهم در این خصوص با تشکیل پرونده به مرجع قضائی معرفی شدند.
فرمانده انتظامی شهرستان نهاوند گفت: مبارزه با قاچاق کالا و ارز، وظیفه ملی است و همه باید برای ریشه کنی این معضل تلاش کنند.
بیشتر بدانیم :
افراد سودجو و فرصت طلب با قطع درختان به منظور قاچاق آن و همچنین از بین بردن پوشش گیاهی، بستر و زمینه لازم را برای وقوع سیل و فرسایش خاک فراهم میکنند و بیابان زایی را نیز گسترش میدهند.
قطع درختان به منظور قاچاق چوب، بر پیکره طبیعت ضربهای سخت و زیانبار وارد میآورد. تخریب جنگلها که عمدتا به علت تهیه چوب و قاچاق آن صورت میگیرد زیستگاه و پناهگاه حیات وحش موجود در این مناطق را از بین می برد و باعث نابودی گونههای مختلف جانوری میشود.
کارشناسان همچنین میگویند ریشههای درختان، نقش مهمی در تثبیت خاک دارد و از طرفی نیز درختان جنگلی بهترین کنترل کننده فرسایش بادی و آبی خاک هستند و رطوبت در خاک را حفظ میکنند. یقین بدانیم که در صورت تخریب جنگلها و پوششهای گیاهی با کوچکترین بارندگی و وزش باد، فرسایش خاک اتفاق افتاده و رطوبت موجود در خاک نیز حفظ نمیشود.
متاسفانه در ماههای اخیر به علت مشکلات اقتصادی موجود در جامعه، گران شدن قیمت چوب و همچنین تقاضای بیشتر کارخانه های تولید صنایع چوبی، قاچاق چوب رواج پیدا کرده است و قاچاقچیان برای رسیدن به سود مالی بیشتر بلای جان منابع طبیعی و محیط زیست بکر شده اند؛ به طوری که این قاچاقچیان ریسک قاچاق چوب در برابر پولی که در ازای یک شب کار پرداخت میشود را به جان میخرند تا درآمد هنگفتی از این راه کسب کنند.
به خاطر کسب درآمدهای هنگفت، برخی افراد بومی نیز با وجود احتمال گرفتار شدن در تله مأموران حفاظت از محیط زیست، منابع طبیعی و گشتهای پلیس، مخاطرات را به جان میخرند و با سودجویان همراه میشوند.