پیشنهاد شناور شدن ساعات کار برای کاهش ترددها
ماجرای شناور شدن ساعات کار کارمندان چیست؟
پیشنهاد شناور شدن ساعات کار کارکنان برای کاهش ترددها در هیئت دولت مطرح شده است.
به گزارش خبرنگار سلامت گروه علمی فرهنگی هنری
خبرگزاری صدا و سیما ، پس از شدت گرفتن آمارهای ابتلا ، بستری و قربانیان کرونا در کشور و رکورد شکنی های بالای 450 فوتی در آبان ، با تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا ، محدودیت های جامع ویژه کرونایی با هدف کاهش اجتماع و ترددها از اول آدر اعمال شد.
با اعمال این محدودیت ها اما از روز شنبه نخستین روز آغاز محدودیت های جدید اما همچنان شلوغی حمل و نقل عمومی ادامه داشت و این سبب شد تا سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا پس از جلسه سه شنبه شب روسای کمیته های تخصصی این ستاد با رئیس جمهور از تصمیم برای شناور شدن ساعت کار کارکنان سخن بگوید.
آقای رییسی یکی از دلایل حجم بالای مسافران ناوگان حمل و نقل عمومی را کارمندان دانست و افزود: برغم اینکه حضور کارمندان در محل کار به یک سوم کاهش داشته است ولی هنوز در وسایل حمل و نقل عمومی با مشکل روبرو هستیم که خوشبختانه در جلسه پیشنهادهای خوبی ارائه شد و فردا در هیئت دولت مطرح خواهد شد تا درباره آن تصمیم گیری شود.
دکتر رئیسی اضافه کرد: واگذاری اختیارات حضور کارمندان به وزارت خانه ها و حضور شناور کارمندان ، دو پیشنهاد مطرح شده در این جلسه بود که قطعا در حجم تردد مسافران ناوگان حمل و نقل عمومی تاثیرگذار خواهد بود.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: خوشبختانه سامانه یکپارچه حوزه وزارت بهداشت، درمان و آموز ش پزشکی در ارتباط با افراد مبتلا به کرونا عملیاتی شده است و خطوط هوایی کشور، قطارها و اتوبوس های بین شهری به این سامانه متصل شده اند.
اعمال محدودیتهای جدید کرونایی یعنی محدودیت دو هفتهای در فعالیت مشاغل غیرضرور در شهرهای قرمز و محدودیت تردد از ساعت ۲۱ تا ۴صبح، ظاهرا نتایج اولیه مثبتی داشته و رضایت نسبی مسوولان امر را نیز دارد.
اعمال این محدودیتها، حساسیت در مردم را نیز بیشتر کرده است زیرا رعایت شیوه نامه های بهداشتی که از حدود نیمه خرداد به تدریج کمرنگ و کمرنگتر شده بود و در برخی شهرها به زیر ۵۰ درصد و پایینتر از آن رسیده بود، اکنون و به اذعان دکتر علیرضا رییسی سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا به حدود ۸۵ تا ۹۰ درصد رسیده که بسیار امیدوار کننده است.
دکتر علیرضا زالی فرمانده مقابله باکرونا کلانشهر تهران هم میزان ترددهای درون شهری را بیش از ۵۹ درصد در ساعات روز و ۷۰ درصد در ساعت ۲۱ تا ۴ صبح کاهشی اعلام و تاکید کرد: هر چه از آغاز اعمال محدودیتها میگذرد، شرایط مطلوبتر میشود.
برغم نتایج مثبت اولیه ناشی از اجرای محدودیتهای جدید، اما همچنان تردد کارمندان و به دنبال آن تجمع و شلوغی بویژه در وسایل حمل و نقل عمومی، دغدغه ساز و خطرآفرین است.
یکی از نکات مهم در این زمینه ، می توان به موضوع ازدحام ارباب رجوع و مراجعان به ادارات و همچنین بحث فعالیت و بالطبع آن تردد کارکنان شرکتهای خصوصی نیز پرداخته و فکری هم به حال این موضوع شود؛ چراکه بی تردید این افراد نیز سهم بسزایی در آمد و شدها و استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی دارند و حتی بعضا ممکن است برخی شرکتهای خصوصی خود را مقید به اعمال محدودیتها و دستورالعملهای ضدکرونا ندانند.
در مجموع هرچند محدودیتهای جدید اعمال شده، رضایت نسبی مسوولان سلامت را به دنبال داشته و البته بر نظارتهای دقیقتر اجرای طرح و برخورد با متخلفان تاکید دارند، همچنین در صورت موافقت با شناور شدن ساعت کارمندان و کاهش شلوغی وسایل حمل و نقل عمومی، اما باید تاکید کرد که هر گونه تغییری در مرگ و میرها و موارد ابتلای کرونا، پس از اعمال مداخلات مدنی و اجتماعی، بین یک ماه تا ۴۰ روز زمان نیاز دارد.
به طوری که برای کاهش مراجعات سرپایی بین ۱۰ تا ۱۴ روز ، مراجعات بستری به حدود ۳ هفته و کاهش مرگ و میر نیز به حدود چهار تا پنج هفته زمان نیاز است؛ بنابراین به گفته فرمانده مقابله با بیماری کرونا در کلان شهر تهران و با استناد به بررسیهای همه گیرشناسی بیماری، مداخلات صورت گرفته در حوزه محله محوری، بیماریابی و تقلیل آثار منطقهای این بیماری، زودتر از ۴۰ روز محقق نخواهد شد.
با وجود تصمیماتی که هیئت دولت برای ساعات کاری کارکنان خواهد گرفت اما با توجه به اینکه این بیماری هنوز هیچ گونه دارو درمان اختصاصی ندارد، ضرورت دارد با صبوری و شکیبایی همچنان به رعایت دستورالعمل های بهداشتی بویژه سه اصل استفاده از ماسک، شستشوی مرتب دستها و رعایت فاصله فیزیکی، پایبند بود و برای تغییر روند بیماری در روزهای آتی منتظر ماند.
تا وقتی شرکتهای خصوصی باز باشن یعنی نصف بیشتر مردم باید بیان سرکار چون اونا همشون با تمام نیروهاشون مشغول فعالیتن و اصلا به 1/3 و 2/3 پرسنل توجهی ندارن...