نخستین بار کشت برنج به روش قطرهای در دو و نیم هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان دزفول اجرا شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خوزستان، رئیس کشت نباتات صنعتی شرکت کشت و صنعت شهید رجایی دزفول گفت: این روش که به منظور صرفه جویی در مصرف آب اجرا شد، هفت برابر از روش سنتی کشت برنج (غرق آبی) آب کمتر مصرف میشود که میتواند تاثیر زیادی در حفظ منابع آبی داشته باشد.
نجم الدین شرفی افزود: در روش غرق آبی برای هر هکتار برنج حدود ۵۰ هزار متر مکعب آب نیاز است در حالی که در روش قطرهای میزان مصرف آب در هر هکتار به هفت هزار و ۵۰۰ متر مکعب کاهش یافته ضمن اینکه چهار هزار و ۶۰۰ کیلوگرم در هر هکتار برنج برداشت شده است.
وی ادامه داد: از مزایای دیگر این طرح میتوان به کاهش تردد ماشین آلات کشاورزی برای عملیاتها کودپاشی و محلول پاشی از طریق تزریق کودها، افزایش سطح کشت به دلیل مصرف کم آب وهمچنین کاهش رشد علفهای هرز بدلیل عدم روان آبها را نام برد.
شرفی تصریح کرد: اتلاف آب و پایین بودن بهره وری از منابع محدود آب کشور میزان مصرف آب را در بخش کشاورزی افزایش داده است. نیازآب گیاه برنج عمدتا از خاک توسط ریشه جذب شده که کمتر از ۵ درصد آن صرف تشکیل اندامهای گیاهی میشود و ۹۵ درصد مابقی از طریق تبخیر و تعرق از دسترس گیاه خارج میشود.
کشت برنج به روش قطرهای در خوزستان کشت برنج به روش قطرهای در خوزستان کشت برنج به روش قطرهای در خوزستان کشت برنج به روش قطرهای در خوزستان کشت برنج به روش قطرهای در خوزستان