مردم از شکست سیاست فشار حداکثری خوشحالند
سخنگوی دولت گفت: فارغ از نتیجه انتخابات آمریکا، آنچه مردم را خوشحال کرده شکست سیاست فشار حداکثری و طراح و حامیان این سیاست است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت آقای ربیعی در نشست خبری هفتگی خود با اشاره به هفته بسیج افزود: به عنوان سخنگوی دولت این هفته را به همه بسیجیان سالهای جنگ، بسیجیان امروز و دیروز تبریک میگویم.
وی اضافه کرد: دولت معتقد است بسیج در تمام عرصهها در کنار دولت برای حل مشکلات و موضوعاتی که نیازمند مشارکت عظیم اجتماعی است، قرار بگیرد. فقرزدایی، حمایتهای اجتماعی و در این روزها مبارزه با کرونا فرصتهای این تعامل است.
اقای ربیعی در ادامه با اشاره به انتخابات آمریکا تصریح کرد: فارغ از نتیجه انتخابات آمریکا، آنچه مردم را خوشحال کرده شکست سیاست فشار حداکثری و طراح و حامیان این سیاست است.
وی افزود: امروز تحریمهای غیرقانونی علیه ملت ما در شکنندهترین و ناکارآمدترین وضعیت خود در سه سال اخیر قرار گرفته است و مردم و بازارها به روشنی این پیام را دریافت کرده اند. صدای خرد شدن دیوار تحریم و سیاست فشار حداکثری در سراسر دنیا هم به خوبی شنیده شده است. علت فروریختن دیوار تحریم، مقاومت و ایستادگی مردم ما در برابر قلدری و همین طور بخاطر منطق ضعیف، غیرانسانی و زورگویانه آن برای جامعه بین المللی بود نه جابه جایی دولتها در آمریکا.
اقای ربیعی گفت: ما عمیقاً باور داریم که حتی اگر ترامپ پیروز انتخابات آمریکا میشد، سیاست تحریم نتیجهای از جز شکست نداشت. امروز دولت مانند سالهای گذشته، با تمام تجارب و توان خود پیگیر تضمین منافع مردم خواهد بود.
وی افزود: لازم است در اینجا توضیح بدهم که تلاش دولت در ماهها و سالهای گذشته، چهار مرحله داشت: اول، دور زدن تحریمها برای تقویت خط مقدم مبارزه با کرونا و حمایت از اقتصاد ملی، دوم، بی اعتبار کردن فلسفه وجودی فشار حداکثری از راه اعتبار بخشیدن به تاب آوری ملی و تاثیرناپذیر کردن اراده دولت در تأمین معیشت و تضمین سلامت مردم. سوم، تضعیف رژیم تحریمهای یکجانبه با کمک دیپلماسی چندجانبه. چهارم، برگشت ناپذیر کردن یا حداقل پرهزینه کردن اعمال تحریمها در آینده.
سخنگوی دولت گفت: ما دو مرحله را پشت سر گذاشته ایم و در آستانه مرحله سوم یعنی تلاش برای تضعیف تحریمها با کمک دیپلماسی چندجانبه قرار داریم. این مرحله حساسی در تاریخ ایران است که مستلزم هم صدایی، هم سویی و انسجام ملی و حمایت از وزارت امور خارجه به عنوان سکاندار سیاست خارجی است.
وی در پاسخ به سوالی در خصوص اینکه نفت چه سهمی در بودجه سال آینده دارد و چقدر امیدوار به احیای درامدهای نفتی هستید، گفت: امسال بودجه بعد از فرمایشات رهبر معظم انقلاب مبنی بر اصلاح ساختار بودجه نکات مهمی را در بر دارد. دولت تجربه سه سال شدیدترین تحریمها را دارد؛ لذا بودجه ۱۴۰۰ مبتنی بر تجارب سالهای تحریمی است.
اقای ربیعی افزود: اتکا به درآمد نفت در بودجه جاری بیش از سال گذشته نخواهد بود. این یک اصلاح ساختار اساسی است. هر گونه افزیش درامد از حاصل فروش نفت صرفا صرف توسعه زیرساختها و حمایتهای اجتماعی خواهد شد. کم کردن اتکا بودجه کشور به نفت یک آرزوی تاریخی و دیرینه ایرانیان است که دولت با تجربه مقاومت در برابر تحریم آن را برآورد کرده است.
وی اضافه کرد: تصمیم بر این است که در سال ۱۴۰۰ حتی کمتر از سال ۱۳۹۹ از درآمد نفت برای بودجه امور جاری استفاده شود. ما سهم مالیاتها را بدون اینکه به مالیات دهندگان ثابت فشار جدید وارد شود افزایش داده ایم. دولت از فرار مالیاتی جلوگیری کرد و منابع جدیدی در بخش مالیات اضافه شد و نقش مالیات شفاف شده است.
اقای ربیعی گفت: بنا به گفته رییس کل سازمان امور مالیاتی کشور در ۷ ماهه سال ۱۳۹۹، ۱۰۰ درصد درآمدهای پیش بینی شده مالیاتی تحقق یافته است. علاوه بر مالیات، مولد کردن داراییهای دولت یکی از راهکارهای مهم جایگزین نفت بوده است. کاهش هزینههای غیر ضروری صورت گرفته است.
سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی در خصوص آیا نشانهای از علاقمندی شرکتهای خارجی به بازگشت به بازار ایران پس از انتخاب بایدن میبینید گفت: ایران برای سرمایه گذاری دارای ظرفیتهای مهمی برای شرکتهای خارجی است. بازار ۶۰۰ میلیونی همسایگان، ۶۷ نوع ماده معدنی که این نوع تنوع در دنیا بی نظیر است، دومین کشور به لحاظ همسایگان، موقعیت خاص اجتماعی دارای نیروی انسانی متخصص و منابع انرژی ارزان، بی شک اینها زمینههای جذابی هست برای سرمایه گذاری شرکتهای خارجی در ایران.
وی تصریح کرد: قطعا با کاهش فشار حداکثری و رفع تحریمهای ظالمانه و عدم حضور ترامپ حضور شرکتهای خارجی و تمایل به سرمایه گذاری در ایران بیشتر خواهد شد. اخیرا تماسها جهت گشایش دفاتر و حضور شرکتهای خارجی در ایران افزایش یافته است. برخی بازگشایی دفاتر را بررسی میکنند، البته برخی از شرکتهایی که قبلا حضور داشتند هیچگاه شرکتها را کاملا تعطیل نکردند و قطعا با توجه به حضورشان امکان بیشتری برای فعالیت پیدا خواهند کرد.
سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی در خصوص بسته حمایتی جدید دولت نیز گفت: با توجه به شدت گرفتن کرونا و اتخاذ تصمیم تعطیلی فراگیر دولت بستههای حمایتی خود از اقشار کم درآمد جامعه و صاحبان مشاغل را تدوین و اجرا میکند. خانوارهای مشمول دریافت یارانه کمک معیشتی که دارای منبع درآمدی ثابت ماهانه نباشند تا سقف حدود ۳۰ میلیون نفر کمک بلاعوض به ازای هر عضو خانواده مبلغ ۱۰۰ هزار تومان از آذرماه تا پایان سال برخوردار خواهند شد.
وی پیش بینی کرد واریز این مبالغ از پایان آذرماه آغاز شود و افزود: همچنین ۱۱ میلیون خانوار از تسهیلات وام یک میلیون تومانی بهرمند میشوند و دولت تلاش میکند با انجام کار کارشناسی از هفته آینده پرداخت وام را نیز آغاز کند.
سخنگوی دولت افزود: همچنین با شناسایی مشاغلی که بیشترین آسیب را دیده اند مقرر شد تسهیلاتی برای آنان در نظر گرفته شود از جمله اینکه مهلت پرداخت قبوض گاز مصرفی که زمان پرداخت آنها در دوره زمانی اول آذر ۹۹ تا اول بهمن ماه ۹۹ میباشند به مدت دو ماه امهال میشود.
وی اضافه کرد: در مصوبهای دیگر دولت مقرر کرد که بازپرداخت اقساط تسهیلات دریافتی (اعم از قرض الحسنه و سایر تسهیلات) افـرادی که مـوعد پـرداخت آن در آذرماه سال ۹۹ است، منوط به آنکه وفق ضوابط مصوب شورای پول و اعتبار بدهی آنها به شبکه بانکی کشور تا تاریخ ۹۸/۱۲/۱ در طبقه جاری قرار داشته باشد، به پایان دوره بازپرداخت اقساط این تسهیلات منتقل شود.
اقای ربیعی گفت: در مورد تسهیلات با بازپرداخت به صورت دفعی که بازپرداخت آن در آذرماه سال ۹۹ باشد نیز موعد پرداخت به یک ماه بعد از آن منتقل میشود. موارد مشمول این مصوبه از احتساب و اخذ هر گونه جریمه و کارمزد اضافی مستثنی هستند. برای صاحبان مشاغل نیز که از تعطیلیها متضرر میشوند دولت مقرر کرد مهلت زمانی اعتراض به اوراق مالیاتی را که آخرین مهلت آن از تاریخ یکم آذرماه ۱۳۹۹ تا یکم بهمن ماه ۱۳۹۹ است به مدت یک ونیم ماه تمدید کند. همچنین احکام اجرای ماده (۲۳۸) قانون مالیاتهای مستقیم و ماده ۲۹ قانون ارزش افزوده برای مدت مذکور، به مدت یک و نیم ماه تمدید میشود.
وی افزود: همچنین مصوب شد که جرایم پرداخت نشده بدهی مالیات و عوارض قانون موسوم به تجمیع عوارض به شرط آنکه اصل مالیات و عوارض تا پایان سال ۱۳۹۹پرداخت شود، بخشیده شود. همچنین دولت مهلت تسلیم اظهارنامه مالیات برارزش افزوده در دوره سوم و چهارم سال ۱۳۹۹ و سررسید پرداخت مالیات آن برای کلیه مودیان مالیاتی را به مدت یک ماه تمدید کرد. در مصوبهای دیگر صدور یا تجدید پروانه کسب یا کار اشخاص حقیقی موضوع ماده (۱۸۶) قانون مالیاتهای مستقیم تا پایان سال ۱۳۹۹ نیاز به اخذ گواهی پرداخت یا ترتیب پرداخت بدهی مالیاتی نخواهد داشت.
اقای ربیعی گفت: همچنین اجراییات وصول مالیات تا دهم دیماه ۱۳۹۹ برای اشخاص حقیقی متوقف میشود. دولت مصوب کرد که آخرین مهلت تسلیم اظهارنامه مالیات عملکرد اشخاص حقوقی موضوع ماده (۱۱۰) قانون مالیاتهای مستقیم که در بازه زمانی یکم آذرماه ۱۳۹۹ تا یکم بهمن ماه ۱۳۹۹ باشد، تا تاریخ سی ام بهمن ماه ۱۳۹۹تمدید میشود.
وی افزود: همچنین مصوب شد که مهلت پرداخت عوارض کسب و پیشه شهرداریها تا ۹۹/۱۱/۱ امهال شود. در مصوبهای دیگر کلیه مجوزهای صادره توسط دستگاهها و نهادهای متولی صدور مجوز در کشور برای کلیه فعالیتها و کسب و کارها و مشاغل تا تاریخ ۹۹/۱۱/۱ تمدید میشود. دولت بر سختی معیشتی که بر مردم و مشاغل به سبب این گونه تعطیلیها که برای حفظ سلامت و جان افراد جامعه تحمیل میشود آگاه است و با برنامههای مختلف حمایت از زندگی و کسب و کار مردم را پیگیری میکند.