کشت میوه های گرمسیری در مناطق سردسیری
با تلاش کشاورز جوان ساوجبلاغی، پاپایا برای اولین بار در استان البرز کشت شد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز البرز ، سازمان جهاد کشاورزی استان اعلام کرد: پاپایا ، خربزه درختی یا پائوپائو میوه ای استوایی است که متعلق به مناطق گرمسیر و معتدل است و با توجه به رشد سریعی که دار د ، نیازمند خاک ماسه ای با زه کش مناسب است و عمر مفید درخت آن ۴ سال است.
کشاورز ساوجبلاغی گفت: ارزش غذایی و دارویی پاپایا موجب شد تا کشت این گیاه را در یک گلخانه 500 متری شروع کنیم.
ریحانه تائب نیا با اشاره به کشت این گیاه به صورت نشاء گفت: پاپایا از نظر اندازه و ارتفاع ارقام مختلفی دارد که این رقم کشت شده بعد از ۶ ماه به حداکثر رشد خود که ۲ و نیم متر است می رسد و تا یک ماه بعد میوه آن برداشت می شود.
کشاورز جوان ساوجبلاغی افزود: پاپایا محصولی با ارزش غذایی و دارویی بالاست که علاوه بر تامین مواد غذایی مورد نیاز بدن در درمان و پیشگیری از بیماری های سرطان، کلسترول خون، کاهش حملات آسم کاربرد دارد.
وی گفت: برای تولید این محصول در گلخانه ۵۰۰ متری جدا از زمین، ۱۳۰ میلیون تومان هزینه شده است.
تائب نیا با اشاره به این که در این گلخانه ۳۰۰ نشاء پاپایا کاشته شده افزود: در دوره ۴ ساله ، پیش بینی می شود هر نشاء ۱۵۰ کیلو میوه محصول دهد.
وی افزود: قیمت هر پاپایای ۵۰۰ گرمی ۷۰ هزار تومان است و تولید این محصول بازدهی اقتصادی خوبی خواهد داشت .
چجوری میشه با کارشناس و کسی که پرورش پاپایا انجام داده ارتباط برقرار کرد؟؟