چه گلهایی در غذا استفاده میشود؟
گلهای شناخته شده و ناشناخته بسیاری در سرتاسر زمین وجود دارد که علاوه بر خاصیت تزیینی آنها در تهیه انواع غذاها استفاده میشوند.
به گزارش
گروه وبگردی خبرگزاری صدا و سيما، شاید نتوان هیچ انسانی را پیدا نمود که از دیدن زیبایی یک گل به وجد نیاید و یا گلها را دوست نداشته باشد. گلها علاوه بر زیبایی چشم نوازشان برخی دارای عطری دل انگیز هستند که لذت از آنها چندین برابر میکند. گلها وسیلهای برای لذت بردن از طبیعت خداوندی است و گاهی گلها برای ابراز علاقه به یک معشوق هدیه داده میشوند. اما فارغ از داشتن ویژگی بصری گلها، بسیاری از آنها دارای خواص مفیدی برای انسانها هستند که گاها از آنها بی اطلاعیم. گلهای شناخته شده و ناشناخته بسیاری در سرتاسر زمین وجود دارد که علاوه بر خاصیت تزیینی آنها در تهیه انواع غذاها استفاده میشوند. خواص گلها باعث میشود بتوان از آنها در غذاهای مختلف به صورت خوراکی استفاده نمود. اما چقدر از گلهای خوراکی و خواص آنها اطلاع داریم؟ پاسخ به این سوال در این مقاله داده شده است.
گل داوودی
گل زیبای داوودی، گیاه ملی ژاپن محسوب میشود و زادگاه اصلی این گل زیبا آسیا، چین و ژاپن میباشد. این گل دارای بیش از ۲۰۰ گونه متفاوت است. برخی گونههای آن یک ساله و برخی درختچههای کوچک و بوتهای چند ساله میباشد. طعم گل داوودی مانند طعم سبزیجات شیرین و تازه است. گل داوودی را به صورت چای یا دمنوش میتوان استفاده نمود همچنین از آن در تهیه سوپ و پخت نان استفاده میگردد.
گل رز
گل رز در نظر همه آدمها نشانه عشق و دوست داشتن است. گل رز را به محبوب هدیه میدهند. اما همین گل زیبا در تهیه انواع کیک و شیرینی مورد استفاده قرار میگیرد. گلاب آن عطر شامه نوازی دارد و گلبرگهای لطیف آن برای درست کردن مربا و کارامل استفاده میشود. دمنوش آن نیز خاصیت آرامبخشی دارد.
گل لادن
گل زیبای لادن که به شاهی هندی (به دلیل اینکه گلبرگهایش طعم شاهی میدهند) معروف است سرشار از ویتامین ث است. از این گل برای تقویت مو، بهبود سرماخوردگی و راحتی دفع استفاده میشود. گل لادن را در سوپ و انواع املت میریزند، دمنوش آن را درست میکنند و همچنین در تهیه انواع سالادهای غربی و شرقی به صورت خام و پخته استفاده میکنند.
گل بنفشه
این گل در طب ایرانی اسلامی نیز جایگاه ویژهای دارد. تمامی قسمتهای آن خوراکی است و حتی مصرف دارویی دارد. طعم آن خنک و نعنایی است. از گلبرگهای کاراملیزه شده آن درتهیه مربا و تزیین کیک و شیرینی استفاده میشود. همچنین با توجه به عطر بینظیر آن از از گل بنفشه در سالادها و سوپها ژلهها استفاده میشود.
گل همیشه بهار
طعم غالب گل همیشه بهار مانند زعفران است که تقریبا مخلوطی از تند و تلخ و تیز است. این گل به رنگ زرد طلایی تا نارنجی است و از آن میتوان در تهیه سوپ و سالاد استفاده میشود. همچنین در تخم مرغ زده شده به عنوان یک نیمروی خوشمزه و در تهیه پاستا و برنج به عنوان یک طعم دهنده و رنگ دهنده استفاده میشود.
گل پامچال
گل پامچال گلی رنگارنگ به طعمی شیرین و دلپذیر است. این گل به صورت خام و پخته استفاده میشود. از غنچههای آن ترشی درست میکنند و بخار پز سرد شده آن در ماست به عنوان بورانی استفاده میشود.
گل میخک
طعم گلبرگهای گل میخک شیرین است. این گل را از پایه سفید آن جدا میکنند و در دسرها، ژلهها و شکلاتها و تزیین کیک استفاده میکنند. گل میخک طعمی شبیه جوزهندی دارد. گلبرگهای آن موجب رنگدهی به مواد غذایی میشود.
گل اسطوخدوس (لاوندر)
گل زیبا و خوش عطر اسطوخدوس علاوه بر داشتن خواص دارویی مانند آرامبخشی در تهیه انواع غذاها مانند ماهی سرخ شده و دسرهای ایتالیایی و اسپانیایی و پاستاها کاربرد دارد. همچنین زنبور دارها کندوهای خود را به کشتزارهای اسطوخدوس میبرند تا عسل خوش عطر و طعم آنرا تهیه کنند.
گل قاصدک
گل قاصدک از خانواده گل آفتابگردان است. گلهای جوان آن طعمی شیرین و عسلمانند دارند. غنچه آن طعمدارتر از گل آن است و گلهای رسیدهتر طعمی تلخ دارند. به صورت خام یا بخارپزشده مصرف میشوند. گل قاصدک دارای خواص بیشماری است و از آن در تهیه چای و دمنوش و مربا و ژله و تزیین کیک و شیرینی استفاده میشود.