براساس تازهترین تحقیقات
ابتلای دوباره به کرونا حداقل ۶ ماه پس از بهبودی بعید است
نتایج یک مطالعه که به تازگی منتشر شد، نشان میدهد افرادی که به کووید ۱۹ آلوده بوده اند، دست کم ۶ ماه در برابر ابتلای مجدد به این ویروس محافظت میشوند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کهگیلویه و بویراحمد، دیوید اییر از محققان دانشگاه آکسفورد در انگلیس که این تحقیق را انجام داده است در یک بیانیه مطبوعاتی اعلام کرد: آلوده بودن به کووید۱۹، حداقل برای ۶ ماه از عفونت مجدد اکثر افراد به این ویروس پیشگیری میکند و این خبر واقعا خوبی است، زیرا میتوان اطمینان داشت که حداقل در کوتاه مدت، بیشتر افرادی که به کرونا مبتلا میشوند، دیگر به آن مبتلا نخواهند شد.
استاد گروه بهداشت جمعیت دانشگاه آکسفورد است، گفت: ما از نتایج یک مطالعه قبلی متوجه شدیم که سطح آنتی بادی با گذشت زمان کاهش مییابد، اما این مطالعه اخیر نشان میدهد که در افرادی که به ویروس کرونا آلوده شده اند، مصونیتهایی وجود دارد.
اییر و همکارانش برای این مطالعه که هنوز در یک مجله پزشکی منتشر نشده و مورد بررسی قرار نگرفته است، در فاصله زمانی میان ماههای آوریل و نوامبر (فروردین تا آبان) آزمایش مکرر آنتی بادی را بر روی ۱۲ هزار و ۱۸۰ از کادر مراقبتهای بهداشتی در بیمارستانهای دانشگاه آکسفورد انجام دادند.
به گفته محققان تا ماه نوامبر، هزار و ۲۴۶ نفر از شرکت کنندگان، آنتی بادیهایی علیه این ویروس جدید کرونا تولید کرده بودند، در حالی که بقیه آنتی بادی نداشتند.
این محققان تاکید کردند: تجزیه و تحلیل اطلاعات نشان میدهد که هیچ کدام از افرادی که آنتی بادیهایی علیه ویروس کرونا داشتند در طی حدود تقریبا هفت ماه دوباره به این ویروس آلوده نشدند، اما ۸۹ نفر از بیش از ۱۱ هزار نفر کارکنان بیمارستانی که بدنشان آنتی بادیهایی علیه ویروس این محققان کرونا تولید نکرده بود، در طول این مطالعه دوباره به این ویروس آلوده شدند.
آنتی بادی، پروتئینهایی است که سیستم ایمنی بدن انسان برای مبارزه با عفونت تولید میکند. مطالعات نشان داده اند که آنتی بادیهای ضد ویروس جدید کرونا، سطوح مختلفی از ایمنی را در برابر عفونت ارایه میدهند.
برخی محققان متوجه شده اند که ایمنی بدن تا هفت ماه طول میکشد، در حالی که دیگران معتقدند که این دوره زمانی ممکن است در برخی افراد تنها ۹۰ روز باشد.
موارد متعددی از عفونت مجدد گزارش شده است که در آنها افراد مبتلا به کووید۱۹، بهبود یافته و دوباره پس از چند ماه آزمایش کرونای آنها - با سویه متفاوتی از این ویروس- مثبت میشود.
همه این مطالعات درباره ایمنی و عفونت مجدد پیامدهایی دارد، زیرا محققان به دنبال ابداع واکسنی علیه ویروس کرونا هستند تا به این همه گیری پایان دهد.
این محقق گفت: ما به پیگیری این مطالعه بر روی کارکنان مراقبتهای بهداشتی به دقت ادامه میدهیم تا متوجه شویم که محافظت ایجاد شده بر اثر آنتی بادیها چقدر طول میکشد و درصورت ابتلای مجدد این افراد به کرونا، عفونت قبلی چه تاثیری بر شدت عفونت جدید خواهد داشت