پخش زنده
امروز: -
تغییرات شاخص قیمت کالاهای وارداتی مبتنی بر دادههای ریالی در بهار ۹۹ نسبت به سال قبل ۴۰۷،۵ درصد است که در مقایسه با تورم نقطه به نقطه زمستان پارسال ۸۱.۱ واحد درصد افزایش داشته است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما و به نقل از مرکز آمار ایران، همچنین تغییرات شاخص قیمت کالاهای وارداتی مبتنی بر دادههای دلاری در فصل بهار ۱۳۹۹ نسبت به فصل مشابه سال قبل ۳۷.۲ درصد است که در مقایسه با تورم نقطه به نقطه زمستان سال ۱۳۹۹ (برابر با ۳۱.۴ درصد) ۵.۸ واحد درصد افزایش داشته است.
بر اساس اعلام مرکز آمار ایران، در گروههای اصلی طبقه بندی HS کمترین نرخ تورم نقطه به نقطه در بخش ریالی مربوط به گروه «پوست خام، چرم، پوستهای نرم و اشیاء ساخته شده از این مواد، و ...» (۷،۴- درصد) و بیشترین نرخ مربوط به گروه «محصولات صنایع شیمیایی یا صنایع وابسته به آن» (۵۲۴.۶ درصد) است.
مرکز آمار ایران اعلام کرد: قیمت کالاهای وارداتی یکی از مهمترین عوامل تاثیرگذار بر میزان مبادلات خارجی کشورها و نیز یکی از عوامل تعیین کننده رابطه مبادله میباشد و تغییرات آنها از اهمیت بالایی برخوردار است. در طرح شاخص قیمت کالاهای وارداتی تاکنون از کلیه کدهای تعرفه وارداتی کشور سال ۱۳۹۰ (سال پایه) استفاده شده که پس از بررسیهای به عمل آمده، سال ۱۳۹۵ به عنوان سال پایه جدید آن در نظر گرفته شد و گزارش حاضر بر اساس کلیه کدهای تعرفه وارداتی کشور سال ۱۳۹۵ (سال پایه جدید) ارائه میشود.
بر اساس اعلام مرکز آمار ایران، تغییرات شاخص قیمت کالاهای وارداتی مبتنی بر دادههای ریالی در فصل بهار ۱۳۹۹ نسبت به فصل قبل، ۶۷،۷ درصد است که در مقایسه با تورم فصلی زمستان ۱۳۹۸ (برابر با ۵۲.۲ درصد) حدود ۱۵.۵ واحد درصد افزایش داشته است.
همچنین تغییرات شاخص قیمت کالاهای وارداتی مبتنی بر دادههای دلاری نیز در فصل بهار ۱۳۹۹ نسبت به فصل قبل، ۱۰.۸ درصد افزایش داشته که در مقایسه با تورم فصلی زمستان ۱۳۹۸ (برابر با ۸.۶ درصد) حدود ۲.۲ واحد درصد افزایش داشته است. در گروههای اصلی طبقه بندی HS کمترین نرخ تورم فصلی در بخش ریالی مربوط به گروه «پوست خام، چرم، پوستهای نرم و اشیاء ساخته شده از این مواد، و ...» (۳،۶- درصد) و بیشترین نرخ مربوط به گروه «محصولات صنایع شیمیایی یا صنایع وابسته به آن و ...» (۸۸.۴ درصد) است.
تغییرات میانگین شاخص قیمت کالاهای وارداتی مبتنی بر دادههای ریالی در چهار فصل منتهی به فصل بهار ۱۳۹۹ برابر با ۳۴۷،۱ درصد بوده است که در مقایسه با تورم سالانه زمستان ۱۳۹۸ (برابر با ۲۹۵.۲درصد) ۵۱.۹ واحد درصد افزایش داشته است. تغییرات میانگین شاخص قیمت کالاهای وارداتی مبتنی بر دادههای دلاری در چهار فصل منتهی به فصل بهار ۱۳۹۹ برابر با ۳۳.۲ درصد بوده است که در مقایسه با تورم سالانه زمستان ۱۳۹۸ (برابر با ۳۰.۳ درصد) حدود واحد درصد افزایش داشته است. در گروههای اصلی طبقه بندی HS کمترین نرخ تورم سالانه در بخش ریالی مربوط به گروه «چربیها و روغنهای حیوانی یا نباتی و...» (۲،۷ درصد) و بیشترین نرخ مربوط به گروه «ماشین آلات و وسایل مکانیکی؛ ادوات برقی؛ اجزاء و قطعات آنها و...» (۴۵۰.۲ درصد) است.