به گزارش
خبرگزاری صداو سیما،مرکز اصفهان؛براساس مطالعه دانشمندان، خواص سرکه سیب برای سلامتی فراوان است که از جمله آنها میتوان به کاهش قند خون و وزن اشاره کرد.
بااینحال نگرانیهایی دربارهی ضرر سرکه سیب وجود دارد.
اما سرکه در کنار فواید خود میتواند مشکلاتی را نیز ایجاد کند که لازم است شما پیش از خوردن از آنها اطلاع پیدا کنید.
سرکه سیبسرکه سیب عموما به عنوان یکی از بهترین انواع سرکه شناخته میشود که خواص متعددی را برای آن بر شمرده اند. اما مانند هرچیز خوب دیگری عوارض جانبیای در کنار مزایای خود داشته و زیاد خوردن آن میتواند مضر باشد.
عوارض جانبی احتمالی مصرف سرکه سیب:-
تداخل دارویی:
سرکه سیب میتواند باعث ایجاد تداخل دارویی با برخی از داروها شود اگر دچار بیماری خاصی هستید یا دارو مصرف میکنید حتما پیش از مصرف سرکه سیب با پزشک خود مشورت کنید.
داروهای دیابت: افرادی که انسولین یا داروهای تحریککنندهی تولید انسولین را همراه با سرکه سیب مصرف میکنند، ممکن است کاهش خطرناک قند خون یا سطح پتاسیم را تجربه بکنند.
دیگوکسین (لانوکسین): مصرف این داروها همراه با سرکه سیب ممکن است سطح پتاسیم بدنتان را بیشازحد کاهش بدهد.
برخی داروهای مدر: برخی داروهای مدر میتوانند باعث تخلیهی پتاسیم از بدن بشوند. برای جلوگیری از کاهش بیشازحد پتاسیم، این داروها نباید با مقادیر بالای سرکه سیب مصرف بشوند.
- تضعیف دستگاه ایمنی بدن - ایجاد تأخیر در تخلیه معده:سرکه سیب موجب کاهش سرعت تخلیهی مواد غذایی از معده میشود. این موضوع از بالا رفتن قند خون جلوگیری میکند و ورود قند به جریان خون را بهتأخیر میاندازد. این ویژگی موجب بدترشدن علائم فلج معده میشود که در مبتلایان به دیابت نوع ۱ شایع است. سوزش معده و سرِدل، نفخ و حالت تهوع از علائم فلج معده هستند. در افراد مبتلا به دیابت نوع ۱ که از فلج معده نیز رنج میبرند، تنظیم زمانبندی مصرف انسولین و غذا بسیار دشوار است. زیرا پیشبینی اینکه غذا چهزمانی هضم و جذب میشود، کار سختی است.
-
مشکلات گوارشی:سرکه سیب میتواند موجب کاهش اشتها، احساس سیری و کاهش تدریجی کالری دریافتی شود.
مصرف سرکه سیب به مبتلایان کولیت روده، التهابات دستگاه گوارشی و زخم معده نیز توصیه نمیشود.
-
کاهش سطح پتاسیم و تضعیف استخوان ها: هنوز مطالعهی کنترلشدهای درمورد تأثیرات سرکه سیب بر سطح پتاسیم خون و سلامت استخوان وجود ندارد.
بااینحال گزارشهایی وجود دارد که مصرف زیاد سرکه سیب در درازمدت میتواند موجب کاهش پتاسیم خون و تضعیف استخوان بشود.
-
فرسایش مینای دندان:غذاها و نوشیدنیهای اسیدی میتوانند به مینای دندان آسیب بزنند. تأثیر نوشابهها و آبمیوهها بر روی فرسایش مینای دندان بهطور گستردهای مطالعه شده است. اما برخی مطالعات نشان میدهند استیک اسید موجود در سرکه سیب نیز ممکن است به مینای دندان آسیب بزند.
-
سوزش مری:سرکه سیب میتواند خطر سوزش مری (گلو) را افزایش بدهد.
محققان سرکه را بهعنوان یک مادهی سوزاننده معرفی کردهاند و توصیه میکنند والدین آن را دور از دسترس کودکان نگهداری کنند.
-
سوختگی پوست- احساس خستگی:مصرف زیاد سرکه سیب میتواند باعث کمبود کالری لازم برای انجام فعالیتهایتان بشود و در توازن انرژی بدنتان اختلال ایجاد کند.
-
کاهش وزن موقتی:اگر در رژیم غذایی کاهش وزنتان به مصرف سرکه وابسته هستید، کاهش وزن اولیه میتواند سوخت و سازتان را آهسته و کاهش وزن را در آینده برایتان سختتر بکند و حتی باعث افزایش اشتهایتان شود.
نحوه مصرف صحیح سرکه سیب- مصرف تان را محدود کنید.
-میزان تماس دندانتان را با سرکه سیب به حداقل برسانید: برای این کار سرکه سیب را با آب مخلوط و آن را با نی میل کنید.
-شستوشوی دهان: پس از مصرف دهانتان را بشویید. برای جلوگیری از آسیب به مینای دندان، بین مسواک زدن و مصرف سرکه سیب دست کم ۳۰ دقیقه وقفه ایجاد بکنید.
اگر از فلج معده رنج میبرید، بهتر است از مصرف سرکه سیب چشمپوشی بکنید
بسیار مفید بود