به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از پایگاه اینترنتی دانشگاه هاروارد، محققان علوم پزشکی در مقالهای در شماره اخیر نشریه فیزیولوژی اعلام کردند حرکات کششی پا به بهبود جریان خون و پیشگیری از سکته مغزی کمک میکند.
دانشمندان گفتند حرکات کششی پا به کاهش گرفتگی عضلات کمک میکند و میتوان از آن به عنوان راهی برای پیشگیری از بیماری قلبی و سکته مغزی استفاده کرد.
به گفته پژوهشگران، حتی حرکات ساده کششی پا نیز به بهبود جریان خون در سراسر بدن کمک خواهد کرد.
محققان ۳۹ داوطلب را مورد بررسی قرار دادند و از آنان خواستند چهار نوع حرکت کششی را در پنج وعده در هفته و به مدت ۱۲ هفته اجرا کنند.
این حرکات کششی بر روی لگن، زانو و مچ پا متمرکز شده بود.
هر حرکت به مدت ۴۵ ثانیه انجام میشد و ۱۵ ثانیه بین هر دو حرکت فاصله در نظر گرفته میشد.
پس از تمرین ها، محققان دریافتند جریان خون در سرخرگهای پاها بهبود یافته و میزان سفتی آنها نیز کمتر شده است.
همچنین در پایان تمرینات، میزان فشار خون داوطلبان، در مقایسه با ابتدای تمرین، کمتر شده بود.
پژوهشگران گفتند کشش پاها سبب میشود عضلات بر روی سرخرگها فشار آورند و این روند، به آزاد شدن مواد شیمیایی خاصی منجر میشود که سرخرگها را باز میکنند تا خون به راحتی از آنها عبور کند.
این حالت، بر روی سرخرگهای بخش بالایی بدن نیز تاثیر میگذارد و همین تغییرات در آنها نیز صورت میگیرد.
دانشمندان گفتند با این روش میتوان به تاثیر گذاری حرکات کششی پا بر روی بیماریهای قلبی و سکتههای مغزی و حتی دیابت نیز امیدوار بود.
به گفته محققان، حرکات کششی پا به ویژه برای کسانی که مشکل در حرکت دارند یا نمیتوانند به طور منظم ورزش کنند بسیار موثر خواهد بود.
سکته مغزی در کل دنیا دومین علت مرگ بشر است و اولین علت از کارافتادگی، اما در کشورهای پیشرفته در حال حاضر سومین علت مرگ است که با پیر شدن جوامع در آینده نه چندان دور در آن کشورها نیز دومین علت مرگ خواهد شد.
سکته مغزی یعنی بسته شدن یا پاره شدن یک شریان مغزی که به دنبال آن اختلال در گردش خون آن ناحیه از مغز ایجاد شده و موجب بروز علائمی مثل فلج نیمه بدن، اختلال تکلم و اختلال در راه رفتن میشود. سکته مغزی، زمانی اتفاق میافتد که رگی خونی در مغز مسدود یا منفجر شود. به طور متوسط ۱۰ تا ۱۵ درصد افرادی که به سکتههای مغزی مبتلا میشوند در اثر این بیماری جان خود را از دست میدهند و ۶۰ تا ۷۰ درصد بیماران با درمان مناسب میتوانند زندگی مستقل داشته باشند.
یکی از علل متداول سکته مغزی ضخیم و سخت شدن دیواره رگهای خونی است. پلاکتهای ساخته شده از چربی، کلسیم، کلسترول و ... انعطاف رگهای خونی را از میان میبرند. لخته خون ممکن است سبب مسدود شدن رگ خونی غیر قابل انعطاف و بروز سکته مغزی ایسکمیک شود. عامل اصلی سکته مغزی هموراژیک در اکثر موارد عدم درمان فشار خون بالا است که سبب انفجار رگ خونی ضعیف میشود. معمولاً این افراد علایم خبرکنندهای مانند سردرد و تشنج دارند که منجر به پاره شدن رگهای مغزی میشود.
یکی دیگر از دلایل بروز سکتههای مغزی حرکت لخته خون از قلب یا عروق گردن است که وارد مغز میشود مبتلایان به رماتیسم قلبی یا بیماران قلبی که ریتم قلبشان دچار مشکل است و کسانی که دچار سکتههای قلبی شده اند یا مشکل دریچهای دارند مستعد ابتلا به سکتههای مغزی هستند.