به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز آبادان،
طرح حفاظت و مرمت مسجد رنگونیهای آبادان در مرحله نهایی شدن قرار گرفت خبری به نقل از مدیر میراث فرهنگی، گردشگری سازمان منطقه آزاد اروند در راستای بهره برداری صحیح از این بنای تاریخی. محسن قنبری با بیان اینکه این طرح توسط یکی از مشاوران متخصص و باسابقه در حال اجرا است و به زودی برنامه ریزی خواهد شد، افزود: تا امروز هیچ گونه طرح مدونی در این راستا وجود نداشته است؟!
وی نبود برنامه ریزی یکپارچه را عامل آسیب به این بنای ارزشمند دانست و گفت: عمده آسیبی که تاکنون به مسجد رنگونیها وارد شده؛ رطوبت صعودی است که از زمین به یاختمان وارد میشود و در حال تخریب بنا و تزئینات داخلی آن است.
همچنین سازه ورودی آن به صورت موقت تثبیت شده که باید به صورت اصولی مرمت و تثبیت شود.
قنبری خاطرنشان کرد: آزادسازی حریم ساختمان و حذف فضای سبز اطرافش که در حال آسیب رساندن به پی ساختمان و دیوارها و تزئینات داخلی بنا است از جمله اقداماتی که برای حفاظت از این بنای با ارزش تاریخی باید اجرایی شود.
مدیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سازمان منطقه آزاد اروند تاکید کرد: نیاز است اداره کل میراث فرهنگی استان با توجه به در اختیار داشتن این بنا و مسئولیتِ نگهداری و راه اندازی موزه آن، برای شروع مجدد موزه و فضای فرهنگی تأمین نیروی انسانی لازم را در دستور کار خود قرار دهد.
با گشایش دربهای این مسجد تاریخی، بستر مناسبی برای برپایی نمایشگاههای موقت، برنامههای فصلی و کارگاههای آموزشی ایجاد خواهد شد ومی توان از این فضا استفاده و بهره لازم را برد.
با مطرح شدن آبادان به عنوان یکی از شهرهای صنعتی، از نخستین گروههایی که به آبادان آمدند کارکنان پالایشگاه رنگون پایتخت کشور برمه و عمدتاً رنگونی الاصل و مسلمان بودند. به همین دلیل ساخت مسجد بدست کارگران پاکستانی پالایشگاه آبادان آغاز و در سال ۱۲۹۹ خورشیدی بنای آن نهاده شد.
مسجد رنگونیها مسجدی در آبادان با سبک و سیاق هندی است که از زمانهای دور معماری زیبایش مورد توجه گردشگران و بومیان منطقه بوده است.