افزایش ۲۰ درصدی کشت تابستانه در خوزستان
با برنامهریزی و همکاری، امسال سطح زیرکشت محصولات تابستانه در خوزستان۲۰ درصد افزایش یافت .
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز خوزستان، استاندار خوزستان در جلسه شورای کشاورزی با اشاره به افزایش بیسابقه کشت تابستانه در خوزستان، گفت: بدون کشت نیشکر، بیش از ۳۰۰ هزار هکتار و با در نظر گرفتن نیشکر، حدود ۴۵۰ هزار هکتار کشت تابستانه داشتیم که عدد بسیار قابل ملاحظهای است و در تاریخ استان خوزستان سابقه نداشت.
غلامرضا شریعتی افزود: امسال دولت قیمت خرید گندم را به ۴ هزار تومان افزایش داده است که به نسبت قیمت مناسبی است و تا حدودی میتواند جبران کند.
استاندار خوزستان بیان کرد: با صدور مجوز کشت تابستانه به صورت گسترده نواقص خشکی سالهای گذشته تا حدودی برای کشاورزان جبران شد .
شریعتی با اشاره به آغاز کشت پاییزه در خوزستان گفت: از معاونت عمرانی استانداری و سازمان جهاد کشاورزی خواهش میکنم با همکاری سازمان هواشناسی وضعیت را رصد کنند و اگر تا یکی دو هفته آینده وضعیت بارشها و پیشبینیهای فصلی مناسب بود، ۱۰۰ میلیون مترمکعب آب در نظر گرفته شده در حوضه مارون را اصلاح کنند.
وی با اشاره به در راه بودن یک سامانه بارشی تا جمعه، شنبه و یکشنبه به استان افزود: اگر شرایط مارون نرمال باشد، مجوز کشت در این حوزه داده می شود.
شریعتی با اشاره به صرفه اقتصادی کشت چغندر در خوزستان افزود:نصف آب مورد نیاز چغندر به وسیله باران تامین میشود و به این ترتیب، هر هکتار ۸ تا ۹ هزار مترمکعب آب مصرف میکند و این به نوعی، ارزش افزوده بیشتری در استان خوزستان ایجاد میکند و جزو مزایای کشت این محصول است و با وجود ظرفیت مناسب در استان خوزستان، یکی از نیازهای ما تاسیس کارخانجات قند چغندری است.
استاندار خوزستان با اشاره به پیش بینی ۵۰ تا ۸۰ هزار هکتار از طرح ۵۵۰ هزار هکتاری برای کشت چغندر افزود: این مقدار، برابر با ظرفیت ۱۰ کارخانه است. همچنین کارخانه تصفیه شکر امسال راهاندازی میشود و کارخانه قند ستاد اجرایی فرمان امام نیز در دزفول در حال نصب است.