آیا تهدید نظامی علیه ایران جدی است؟
این احتمال که ترامپ پس از مطمئن شدن از شکست در انتخابات ریاست جمهوری امریکا با تحریک برخی طرف ها, علیه ایران دست به اقدام نظامی بزند شاید محتمل باشد اما واکنش تهران به هدف قراردادن منافع امریکا و موشک باران تل آویو, حیفا و دیمونا در برابر این حماقت بازدارنده است.
روز یکشنبه دوم آذر, فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا اعلام کرد پرسنل واحد بمبافکن بی-۵۲ اچ پایگاه هوایی مینوت در ایالت داکوتای شمالی، یک عملیات ضربتی و دوربرد به خاورمیانه را در روز شنبه اول آذر با هدف بازدارندگی و اطمینان دادن به شرکا و متحدان آمریکا انجام دادند.
استقرار بمب افن های بی 52 در منطقه در حالی است که ژنرال کنث فرانک مکنزی فرمانده سنتکام روز پنجشنبه در بیستونهمین کنفرانس سالانه سیاستگذاران عرب-آمریکا، که به صورت مجازی برگزار شد، با بیان اینکه دو اولویت اصلی امنیت ملی امریکا «حفظ ثبات در منطقه و از بین بردن تهدید تروریسم علیه کشورش و متحدان است ادعا کرد: «یک تهدید بلندمدت برای ثبات در منطقه وجود داشته و دارد و آن تهدید از سوی ایران است.
در همین حال مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا در یکی از مراحل سفر منطقه ای خود در قطر در پاسخ به سؤالی در خصوص احتمال اقدام نظامی علیه ایران گفت مسئولیت های ما تا لحظه آخر تغییر نخواهد کرد.
بر اساس گزارش شبکه سعودی الحدث, پمپئو افزود ائتلافی ایجاد کردیم که به وضوح ثابت کرد ایران به منزله تهدید اصلی است.
این در حالی است که پیش از این هم ترامپ با برکناری مارک اسپر از وزارت دفاع و انتصاب کریستوفر میلر به این سمت به این گمانه ها دامن زد که احتمالا این جابجایی با هدف اقدام نظامی علیه ایران صورت گرفته است.
هر چند مخالفت اسپر با خارج کردن نظامیان امریکایی از افغانستان وهمچنین مخالفت او با درخواست ترامپ از او برای بکار بردن ارتش در سرکوب اعتراضات مردمی در امریکا از دلایلی است که در خصوص برکناری اسپر عنوان می شود.
با این حال استقرار بمب افکن های بی 52 امریکا در منطقه آن هم در زمانی که ترامپ دیگر مطمئن شده است که شانسی برای پیروزی در انتخابات از طریق دعاوی حقوقی ندارد این گمانه را مطرح کرده که شاید او بخواهد در آخرین روزهای حضور در کاخ سفید دست به یک اقدام تهاجمی و سریع نظامی علیه ایران بزند.
این گمانه از این منظر جای تامل دارد که جوبایدن گفته است که به برجام برمی گردد ومتحدان ترامپ در منطقه به ویژه نتانیاهو, محمدبن سلمان ولیعهد عربستان و محمد بن زائد ولیعهد امارات از این تغییرات نگرانند و چه بسا ترامپ را تحریک کنند که باعث شکست او در انتخابات ریاست جمهوری ایران بوده است.
بنابر این به نظر می رسد نمی توان این احتمال را که ترامپ با تحریک جناح صهیونیستی, سعودی و اماراتی دست به اقدام احمقانه ای علیه ایران بزند تا دست دولت بایدن را در پوست گردو بگذارد.
اما از یکسو با توجه به توانمندی های نظامی ایران در سرنگون کردن پهپاد فوق پیشرفته گلوبال هاک امریکا, هدف قراردادن پایگاه نظامیان امریکایی در عین الاسد و همچنین توانمندی نظامی ایران در برنامه های موشکی و پهپادی و همچنین نفوذ منطقه ای اش که امروزه دریای مدیترانه وحتی حیات خلوت امریکا در امریکای لاتین را درنوردیده است به نظر می رسد هر گونه اقدام احمقانه ای, با واکنش شدید ایران روبرو شده و علاوه بر تمامی پایگاههای امریکا در منطقه و منافع این کشور در سراسر جهان, تل آویو, حیفا و دیمونا هدف شدیدترین حملات همه جانبه قرار خواهند گرفت و نتیجه این جنگ و حماقت به پایان حضور امریکا در منطقه و حیات رژیم جعلی صهیونیستی و فروریختن کاخ های شیشه ای در امارات و ... منجر خواهد شد.
یادآوری چنین واکنشی از سوی تهران می تواند متحدان امریکا در منطقه را به این تامل وادار کند که به قول مقام معظم رهبری دوران بزن در رویی به پایان رسیده و شروع هرگونه ماجراجویی به معنای آن نیست که پایان آن به توهمات متحدان ترامپ منجر شود.
واقعیت اینجاست که امریکا در طول 20 سال گذشته طی لشکرکشی به عراق وافغانستان جز هزینه کردن بیش از 7 تریلیون دلار و از دست دادن هزاران نظامی خود هیچ دستاوردی نداشته و در شرایط فعلی به هیچوجه توانایی ورود به جنگی طولانی مدت ندارد اما ورود به عملیاتی برق آسا و کوتاه مدت که آن را پایان یافته تلقی نماید با توجه به شخصیت ترامپ دور از انتظار نیست. با توجه به اینکه ایران هیچ تهدید امنیتی برای امریکا نیست قطعا اگر حماقتی از سوی ترامپ صادر شود قطعا بر اساس اصل دفاع مشروع, جمهوری اسلامی ایران پاسخی قاطعانه خواهد داد. تا کنون ایران در قبال تهدیدهای جناح راستگرای امریکایی, صهیونیستی, سعودی واماراتی از خود خویشتنداری نشان داده و صبر پیشه کرده است اما این صبر به معنای ترس نیست بلکه ناشی از این است که تهران به هیچوجه نمی خواهد جنگی را آغاز کند و از جنگ هم استقبال نمی کند اما قطعا اگر این جناح جنگ طلب بخواهد در پایان دوره ترامپیسم حماقتی علیه ایران مرتکب شود پایان دهنده آن نخواهد بود.
---------------------------------------------------
رضا محمدمراد