نشست «ننگ»
انتقاد سازمانهای حقوق بشری از نشست گروه ۲۰
سازمانهای حقوق بشری از شرکت کنندگان در نشست مجازی گروه ۲۰ خواستند پرونده حقوق بشر ریاض را به جریان بیندازند و رژیم سعودی را برای آزادی زندانیان اندیشه تحت فشار بگذارند.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از تلويزيون الميادين، سازمانهای حقوق بشری در جهان نشست گروه بیست را «نشست ننگ» توصیف کردند.
سازمانهای حقوق بشری در جهان از شرکت کنندگان در نشست مجازی گروه بیست خواستند پرونده حقوق بشر ریاض را به جریان بیندازند و رژیم سعودی را برای آزادی زندانیان اندیشه تحت فشار بگذارند.
خبرنگار این شبکه در گزارشی گفت: عربستان سعودی میخواست با برگزاری نشست گروه بیست، چهره مخدوش خود را در برابر افکار عمومی جهان ترمیم کند؛ اما ویروس کرونا این آرزوی ریاض را بر باد داد. سالنهای اجتماعات کنفرانس ریاض از شرکت کنندگان آن خالی ماند. عکسهای مجازی مقامات کشورهای عضو گروه بیست جای عکسهای حضوری دسته جمعی را گرفت و هیچ توافقنامه جانبی در حاشیه برگزاری نشست وجود نداشت بلکه مطالبات حقوق بشری این نشست را فرا گرفت.
سازمانهای حقوق بشری جهانی نام نشست گروه بیست را «نشست ننگ» گذاشتند. این سازمانها با همکاری خانوادههای زندانیان سیاسی در زندانهای عربستان سعودی، کشورهای شرکت کننده در این نشست را متهم کردند که توجه آنها به معاهدات تسلیحاتی بیش از مسائل حقوق بشری است. این سازمانها همچنین مقامات کشورهای گروه بیست را به نشان دادن چراغ سبز به رژیم عربستان برای ادامه نقض حقوق بشر و سرکوب فعالان حقوقی و مخالفان رژیم و کشتار غیرنظامیان در یمن که به صورت روزانه مرتکب میشود، متهم کردند.
روزنامههای غربی مانند واشنگتن پست آمریکا، گاردین انگلیس و زوددویچه تسایتونگ آلمان، همزمان مطالبی را با همت سازمان عربی حقوق بشر در انگلیس منتشر کردند. در این مطالب به مقامات کشورهای گروه بیست اعلام شده است که برگزاری این نشست با توجه به ادامه عملیات بازداشت متفکران و فعالان حقوقی سعودی توسط رژیم عربستان هیچ توجیهی ندارد.
همزمان وکلای حقوقی انگلیسی خواستار تحریم نشست گروه بیست شدند؛ آنها با شرکت انگلیس در نشست و مشروعیت دادن به رفتارهای رژیم سعودی، مخالفت کردند.
پویشهای تحریم نشست گروه بیست، چند ماه است که آغاز شده است؛ خواستههای نمایندگان پارلمانهای کشورهای اروپایی از مسئولان اتحادیه اروپا برای تحریم این نشست زیاد بود؛ از اینرو ورزولا فون درلاین رئیس کمیسیون اروپا در پاسخ به این خواستهها گفت: این نشست یک نشست دوجانبه نیست بلکه چند جانبه است و اتحادیه اروپا از نزدیک شرایط و اوضاع حقوق بشری در عربستان سعودی را زیر نظر دارد.
ادامه انتقادات بین المللی از برگزاری نشست گروه ۲۰ به ریاست عربستان سعودی
موج شدید انتقاد از برگزاری نشست گروه ۲۰ به ریاست عربستان سعودی که همچنان به جنگ علیه یمن ادامه میدهد و مرتکب نقض فاحش حقوق بشر میشود ادامه دارد.
گزارشگر شبکه تلویزیونی المنار در گزارشی همراه با پخش تصاویری از نشست مجازی گروه ۲۰، به موج انتقادات بین المللی از برگزاری این نشست به میزبانی و ریاست عربستان و درخواست تحریم این نشست به سبب نقض آشکار حقوق بشر در عربستان و کشته شدن جمال خاشقجی روزنامه نگار این کشور اشاره کرد و گفت: علاوه بر این سران کشورهایی که همچنان سلاح به عربستان سعودی میفروشند مورد انتقاد قرار گرفتند، زیرا عربستان از این سلاحها در جنگ یمن استفاده میکند. در همین چارچوب شماری از نمایندگان آلمانی با ارائه طوماری خواستار خودداری از شرکت هیئت آلمانی در نشست گروه ۲۰ و بر ضرورت بررسی نقض حقوق بشر در عربستان و نقش این کشور در جنگ یمن شدند. در این طومار آمده است عربستان سعودی از این نشست برای بهبود وجهه خود در جهان و افزایش نفوذ اقتصادی خود برای جذب سرمایه گذاران استفاده میکند.
در ادامه گزارش آمده است: سازمانهای غیردولتی فرانسوی نیز از ادامه عقد قراردادهای تسلیحاتی کشورشان با امارات و عربستان سعودی انتقاد کردند. در پی شکایت فعالان حقوق بشری مخالف فروش سلاح برای بازنگری در فروش سلاح به عربستان سعودی، دولت انگلیس نیز برای ادامه فروش تسلیحات به عربستان با موانع قضایی روبروست. بسیاری از مطبوعات برجسته جهان، اطلاعیههایی را که در آنها درخواست تحریم نشست امسال گروه ۲۰ مطرح شده بود منتشر و تاکید کردند در حالی که رژیم آل سعود به بازداشت اندیشمندان و فعالان اعم از زن و مرد ادامه میدهد برگزاری این نشست هیچ معنا و مفهومی ندارد.
گزارشگر ادامه داد: هلنا کندی وکیل حامی حقوق بشر نیز به سبب بی توجهی عربستان سعودی به درخواستها برای آزادی فعالان زن سعودی از زندانها خواستار تحریم این نشست شد.