راز همزمانی سفر مکرر مقامات دولت ترامپ به فلسطین اشغالی وامتناع ترامپ از پذیرش نتایج انتخابات
دولت شکست خورده ترامپ حتی در واپسین روزهای حیات سیاسی خود در حمایت از برنامه های ضد صلح رژیم صهیونیستی به نخست وزیری نتانیاهو دست بر نمی دارد.
با وجود اینکه امتناع ترامپ از پذیرش نتایج انتخابات ریاست جمهوری امریکا هزینه های جبران نشده ای بخصوص در زیر سوال بردن مشروعیت نظام سیاسی و انتخاباتی این کشور وارد کرده اما در عین حال این فرصت را برای عوامل نفوذی و فرمان بردار نتانیاهو در دولت ترامپ همچون پمپئو فراهم کرده است که با سفربه فلسطین اشغالی باردیگربر حمایت خود از سیاست ها و برنامه های توسعه طلبانه رژیم صهیونیستی و شخص نتانیاهو اعلام کنند.
در این راستا مایک پمپئو وزیر خارجه امریکا در سفر اخیر خود به فلسطین اشغالی به دو اقدام غیرمتعارف دست زد که همانند انتقال سفارت امریکا به بیت المقدس خارج ازعرف وحقوق بین الملل و قطعنامه های سازمان ملل متحد بوده است.
نخست اینکه وی از یک شهرک صهیونیست نشین درکرانه باختری دیدن کرد که طبق قطعنامه های متعدد سازمان ملل از جمله قطعنامه های 242 و 338 شورای امنیت منطقه اشغالی محسوب می شود و لذا رژیم صهیونیستی باید بدون قید و شرط از این اراضی خارج شود و دوم اینکه در یک اقدام مشابه دیگر از بلندی های اشغالی جولان سوریه دیدن کرد و بدین ترتیب بر استمرار اشغال این اراضی از سوی رژیم صهیونیستی تاکید کرد. بررسی زبان بدن پمپئو در مصاحبه مطبوعاتی با نتانیاهو نشان می دهد که وی بیشتر به مثابه کارمند نتانیاهو و وزیر امور خارجه وی عمل می کند و در این مصاحبه نیزبیشتر به نتانیاهو گزارش کار می داد.
تا کنون بحث ها و احتمالات زیادی در این باره مطرح شده است که چرا ترامپ با وجود دلایل و شواهد موجود درباره شکست در انتخابات ریاست جمهوری باز از پذیرش انتخابات طفره می رود مطرح شده است اما سفر مکرر مقامات امریکایی همچمون پمپئو و آبرامز به فلسطین اشغالی و عربستان و امارات که طی چهار سال گذشته در کنار نتانیاهو و ترامپ بودند این احتمال را تقویت می کند که گویا علت اصلی این جنجال سازی درخارج از امریکا قرار دارد و بی ارتباط با دغدغه هایی که متحدان اسرائیلی و سعودی و اماراتی ترامپ از شکست وی پیدا کرده اند، نیست.
به نظر می رسد شائبه ای که طی چند روز گذشته در خصوص احتمال دستور ترامپ برای به حمله نظامی به تاسیسات هسته ای ایران مطرح شد، در این چارچوب قابل ارزیابی است. این نگرانی از آنجا ناشی می شود که طی نزدیک به چهارسال گذشته کسانی که در داخل و خارج امریکا پشت دولت ترامپ و پدیده ترامپیسم در این کشور قرار دارند برنامه بلندپروازانه ای را در چارچوب طرح موسوم به معامله قرن برای تغییر نقشه خاورمیانه با محوریت خود در دستور کار قرار داده بودند و انتظار داشتند که با پیروزی مجدد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آن را به مرحله سرانجام برسانند اما اکنون از این نگران هستند که دستاوردهای چند سال گذشته را نیز از دست بدهند.
لذا اکنون این موضوع تا حدودی مشخص است که ترامپ در امتناع از پذیرش نتایج انتخابات ریاست جمهوری تنها نیست و از سوی جناح تندرو و راستگرای صهیونیستی چه درفلسطین اشغالی و چه در امریکا و همچنین از سوی جناح کودتا گر سعودی به رهبری محمد بن سلمان و متحدان عرب آن حمایت و پشتیبانی می شود و همچنانکه آنها در به قدرت رساندن ترامپ نقش و دست داشتند اکنون برای حفظ آن نیز به هر طریق ممکن ولو غیرمشروع و غیرقانونی تلاش می کنند.
--------------------------------------------------
احمد کاظم زاده