عضو کنگره آمریکا؛
آمریکا بزرگترین بازنده در افغانستان
یک عضو کنگره آمریکا در سخنانی آمریکا را بزرگترین بازنده در جنگ افغانستان توصیف کرد.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما ؛ یک عضو کنگره آمریکا در سخنانی آمریکا را بزرگترین بازنده در جنگ افغانستان توصیف کرد.
بر اساس این گزارش، مت گائتز در سخنانی گفت: "نه تنها من یک عضو اقلیت در این کمیته هستم بلکه یک رویکرد اقلیتی را نیز در ارتباط با جنگ در افغانستان در این کمیته و علیه این جنگ دارم. بر اساس سخنان خود شاهدانی که امروز در اینجا حضور پیدا کردند، فساد در افغانستان غیر قابل حل است. جنگ در این کشور پیروزی ندارد و راهبردی در ارتباط با این کشور وجود ندارد. این یک انتقاد از دولت کنونی محسوب نمیشود. اینها شرایطی هستند که طی ۱۹ سال گذشته شاهدش هستیم و این در حالی است که ما در همین روستاها با گروه طالبان یک سری کشمکشها داشته ایم.
وي افزود : من به دقت به سخنان دکتر بیتِل گوش کردم که گفت ما در حالی در حال ترک این کشوریم که به چیزی دست نیافتیم. چیزی که ما به آن دست یافتیم این است که باید از آن کشور خارج شویم. به نظر من بزرگترین بازنده در افغانستان همان کشوری است که بیش از همه در آن حضور داشته است. اکنون که برخی از سخنرانیهای مکتوب برای این جلسه به ویژه مطالب تهیه شده توسط دکتر بیتل را میخوانم، شاهد بحثهایی هستم که در آنها گفته میشود ما باید از این کشور خارج شویم. استقرار دو هزار و ۵۰۰ نظامی در واقع هیچ گونه ارزش نظامی ندارد. در ارتباط با دو هزار و ۵۰۰ نظامی که ما اساسا در این کشور برای پیروزی مستقر کرده ایم هیچ گونه قابلیت فنی وجود ندارد.
عضو کنگره : امیدوارم نه تنها بتوانیم تعداد نظامیان خود را تا دو هزار و ۵۰۰ تن کاهش دهیم بلکه در عین حال امیدوارم بتوانیم همزمان با ترک افغانستان تعداد آنها را به صفر برسانیم. این طولانیترین جنگ در تاریخ کشور ما محسوب میشود. کشور ما از این جنگ خسته شده است حتی اگر کمیته نیروهای مسلح ما از آن خسته نشده باشد.
عضو کنگره امريکا گفت : ما صدها هزار نظامی در این کشور داشتیم و نتوانستیم در آنجا به پیروزی برسیم و اکنون فکر میکنیم این دو هزار و ۵۰۰ نظامی میتوانند سبب حفظ این ائتلاف و اطمینان بخشی به هم پیمانان ما در ارتباط با این موضوع شوند که ما در واقع در آنجا از استحکام کافی برخورداریم. اما هدف از استقرار این دو هزار و ۵۰۰ نظامی در این کشور مسائل سیاسی است و این که اگر ما این دو هزار و ۵۰۰ نظامی را در آنجا داشته باشیم، اهرمهای بیشتری در اختیار خواهیم داشت و اگر ما در یک روند خروج همراه با عجله حضور داشته باشیم، افغانها و طالبان به طور خاص میبینند که این یک جنگ فرسایشی است که آمریکا در حال باختن در آن است و برای همین میخواهد در این کشور باقی بماند و میخواهد سطحی از خشونتها را در این کشور حفظ کند که به آنها اجازه میدهد قدرت سیاسی خود را باز یابند، اما سوال واضحی که در این میان مطرح میشود این است که اگر ما بدانیم این دو هزار و ۵۰۰ نظامی که ما در این کشور باقی گذاشته ایم ارزش نظامی ندارند و این تنها یک اقدام سیاسی است، احتمالا دشمن هم این را میداند. احتمالا آنها هم این پویایی را میدانند که شاهدان ما در اینجا مطرح کرده اند و آن این که این جنگ تنها به یک روش پایان میپذیرد. زمانی که ما از این کشور خارج میشویم، طالبان در آنجا قدرت بیشتری میگیرد و با شرایطی که در افغانستان وجود دارد همانند دو دهه گذشته و همچنین همانند دوران قبل از آن، یک شرایط بد در آنجا ادامه خواهد داشت. خوشحالم که ما در دولت ترامپ بر دشمنان اصلی خود به صورتی ضروری متمرکز شده ایم.
امیدوارم نه تنها بتوانیم تعداد نظامیان خود را تا دو هزار و ۵۰۰ تن کاهش دهیم بلکه در عین حال امیدوارم بتوانیم همزمان با ترک افغانستان تعداد آنها را به صفر برسانیم. این طولانیترین جنگ در تاریخ کشور ما محسوب میشود. کشور ما از این جنگ خسته شده است حتی اگر کمیته نیروهای مسلح ما از آن خسته نشده باشد. "