تشدید همه گیری کووید ۱۹ در جهان
از کرونایی شدن شرکتهای هواپیمایی تا قرنطینه شدن تورنتو
نخست وزیر کانادا اعلام کرد اين کشور با افزایش شدید موارد ابتلا به کرونا رو بروست؛ تورنتو بزرگترین شهر کانادا و حومه آن از دوشنبه به دلیل وخامت وضعیت همه گیری، قرنطینه میشود.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری فرانسه، شماری از سران کشورهای گروه ۲۰ از جمله اورزولا فون در لاین رئیس کمیسیون اروپا اعلام کردند کشورهای گروه ۲۰ قرار است برای پر کردن کسری ۴.۵ میلیارد دلاری بودجه
سازمان جهانی بهداشت به ویژه برای توزیع واکسن ویروس کرونا کمک کنند.
جاستین ترودو نخست وزیر کانادا جمعه اعلام کرد کانادا با افزایش شدید موارد ابتلا به کووید ۱۹ رو به روست. چند ساعت پس از آن هم مقامات بهداشتی این کشور پیامهای هشدار جدیدی منتشر کردند. به این ترتیب نخست وزیر اونتاریو جمعه اعلام کرد تورنتو بزرگترین شهر کانادا و بخش گستردهای از حومه آن از دوشنبه به دلیل وخامت وضعیت همه گیری قرنطینه میشود.
اداره بهداشت عمومی فرانسه جمعه اعلام کرد احتمالا اوج موج دوم همه گیری در فرانسه پشت سر گذاشته شده است. با این حال از مردم خواسته شده است تدابیر پیشگیرانه را رعایت کنند.
اتریش ۷ میلیون آزمایش آنتی ژن سفارش داده است و ارتش این کشور قرار است کارزار گسترده غربالگری داوطلبانه را برای جلوگیری از قرنطینه دوباره اجرا کند. سباستین کورتس صدر اعظم اتریش در این باره گفت ما میخواهیم مردم بتوانند کریسمس را جشن بگیرند. آزمایشهای گسترده از این پس گزینهای موثر برای جلوگیری از قرنطینه محسوب میشود.
منطقه خودمختار ترنتینو آلتو آدیجه در شمال ایتالیا هم که به عنوان منطقه قرمز در نظر گرفته میشود، آزمایشهای غربالگری گسترده را آغاز کرد که تا یکشنبه ادامه خواهد داشت. هدف از این اقدام آزمایش ۷۰ درصد ساکنان منطقه به صورت داوطلبانه است.
دولت انگلیس جمعه اعلام کرد از مراجع بهداشتی خود خواسته است تا واکسن کووید ۱۹ فایزر- بایونتک را بررسی کنند. همزمان در بخشهایی از اسکاتلند محدودیتها تشدید شده است. ایرلند شمالی هم تصمیم گرفته است قرنطینه دو هفتهای اعمال کند.
انگلیس هم که بیشترین میزان مرگ و میر ناشی از همه گیری را با بیش از ۵۴ هزار مورد مرگ در اروپا ثبت کرده است تاکنون ۴۰ میلیون دوز واکسن سفارش داده است و امیدوار است تا پایان سال ۱۰ میلیون دوز واکسن دریافت کند.
وضعیت فوق العاده بهداشتی که از ۹ نوامبر در پرتغال آغاز شده است جمعه تا ۸ دسامبر تمدید شد. دولت همچنین قرار است تدابیر جدیدی را که از سه شنبه اجرایی خواهد شد اعلام کند.
طبق مطالعات دانشگاه آکسفورد افرادی که به کووید ۱۹ مبتلا شده اند تا شش ماه بعد کمتر مستعد ابتلای دوباره هستند. در این تحقیق که از آوریل تا نوامبر ۲۰۲۰ صورت گرفته است وضعیت ۱۲ هزار و ۱۸۰ نفر از کادر درمان در بیمارستانهای دانشگاهی آکسفورد مورد بررسی قرار گرفته است.
الکساندر دو ژونیاک رئیس انجمن بینالمللی حمل و نقل هوایی (یاتا) اعلام کرد شرکتهای هواپیمایی برای آنکه بتوانند از بحران کووید ۱۹ رهایی یافتند در ماههای آینده به ۷۰ تا ۸۰ میلیارد دلار کمک بیشتر از سوی دولتها نیاز دارند. وی در گفتگو با روزنامه لاتریبون گفت در غیر این صورت شرکتهای هواپیمایی جان سالم به در نخواهند برد.