آغاز عملیات بیولوژیک آبخیزداری در کردستان
عملیات بیولوژیک آبخیزداری در چهار هزار و 132 هکتار از مراتع کردستان آغاز شد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیمامرکز کردستان، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان گفت: عملیات بیولوژیک آبخیزداری در سطح چهار هزار و ۱۳۲ هکتار از مراتع استان توسط تشکلهای تخصصی منابع طبیعی و بهرهبرداران محلی آغاز شده است.
سعدی نقشبندی افزود: این طرح شامل اجرای عملیات کپه کاری در یک هزار و ۱۸۰ هکتار، بذرکاری در ۷۵۵ هکتار و تبدیل دیم زارهای کم بازده به علوفه کاری در سطح ۲۶۳ هکتار است.
نقشبندی گفت: در عملیات بیولوژیک آبخیزداری از گونههای ماشک، اسپرس، یونجه، خلر، پروتریوم، آگروپاپیرون، آویشن ختمی و کاسنی برای کاشت در مراتع استفاده میشود.
وی افزود: عملیات حفاظت و قرق در سطح یک هزار و ۹۳۵ هکتار از مراتع این استان نیز انجام میشود.
نقشبندی با بیان اینکه کردستان در این زمینه از استانهای پیشروی کشور بوده که این اقدام را برای اولین بار اجرایی کرده است، گفت: این استان دارای ۶۱۹ حوزه زیر آبخیز است که عملیات بیولوژیکی مرتعداری در زیر حوزههای آبخیز مصوب و مطالعه شده ۱۰ شهرستان اجرا میشود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان همچنین افزود: در راستای اجرای برنامههای ابلاغی ریاست سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور و طرحهای جهشی ۹*۹۹ با استفاده از ظرفیت قانونی ایجاد شده باستناد به بند ب ماده ۲۹ قانون احکام دائمی برنامه توسعه کشور برای تشکلهای تخصصی منابع طبیعی شامل فارغالتحصیلان و بهرهبرداران محلی شهرستان مجوز لازم صادر و از آنها در عملیاتهای مرتبط با منابع طبیعی و آبخیزداری استفاده شده است.