به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیمابه نقل از پایگاه خبری یورک الرت ، دانشمندان در دانشگاه ریکیاویک در ایسلند قرار است پیشتاز پروژهای شوند که ۱۵ میلیون دلار هزینه خواهد داشت.
انقلاب خواب، که تحقیقی بین رشتهای در گستره جهانی است توسط برنامه افق ۲۰۲۰ اروپا انتخاب شده تا تغییرات تندرستی و رفاه انسانی را بررسی کند.
این پروژه با هدف تغییرات اساسی در بررسی، تشخیص و درمان قطع تنفس حین خواب یا آپنه خواب OSA و اختلالات مرتبط با آن طراحی شده است.
تقریبا ۴۰ آکادمی و صنعت در این طرح شراکت دارند و تلاش میکنند تکنیکهای یادگیری ماشینی برای تعیین شدت و نوع درمان این اختلال را بهبود بخشند تا سطح سلامت عمومی و کیفیت زندگی بشر بالاتر رود.
در این پروژه که با حضور انجمن تحقیقات خواب اروپا و مجمع انجمنهای ملی خواب با بیش از هشت هزار عضو انجام میشود دستور العمل تازهای برای طب خواب ارائه خواهد شد.
در این طرح، بانک اطلاعاتی کاملی درباره خواب ۳۰ هزار نفر در ایسلند و سراسر اروپا جمع آوری خواهد شد که این کار با استفاده از ساعتهای هوشمند، پرسشنامه ها، تجهیزات اندازه گیری کیفیت خواب و تستهای نوروفیزیولوژیک انجام خواهد گرفت.
دکتر ارنا سیف آرناردوتیر مدیر موسسه خواب دانشگاه ریکیاویک و رئیس انجمن تحقیقات خواب ایسلند و عضو هیئت مرکزی انجمن تحقیقات خواب اروپا و سرپرست این پروژه میگوید: فرصتی بزرگ پیش آمده که کارشناسان زبده اروپایی گرد هم آیند و یکی از بزرگترین تحقیقات در زمینه خواب انجام گیرد؛ با استفاده از شیوههای بین رشتههای و فناوریهای نوین و هوش مصنوعی، دانش جدیدی درباره قطع تنفس خواب خواهیم داشت.
اختلال قطع تنفس حین خواب پیامدهای منفی متعددی دارد که از جمله میتوان به بیماریهای قلبی، فشار خون بالا و خواب آلودگی روز اشاره کرد که ممکن است به افزایش خطر تصادف بیانجامد.
بعد اقتصادی این اختلال با توجه به ابتلای بیش از یک میلیارد نفر به آن در سراسر جهان، اهمیت زیادی دارد.
روشهای کنونی برای ارزیابی، تشخیص و درمان این اختلال بسیار گران و قدیمی اند و بدون اندازه گیری شدت وقایع خواب، صرفا شمار موارد قطع تنفس را اندازه میگیرند.
به همین علت، بسیاری از مبتلایان به اختلال آپنه خواب، بدون تشخیص میمانند و درمان آنها نیز با کیفیت نازل انجام میگیرد.