به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاري صداوسيما به نقل از خبرگزاری فرانسه، پس از آنکه پکن فهرستی از شکایات را علیه کانبرا منتشر کرد، اسکات موریسون نخست وزیر استرالیا روز پنجشنبه اظهارداشت: استرالیا در برابر فشارهای چین تسلیم نخواهد شد.
یک مقام چینی پروندهای را در اختیار رسانههای استرالیایی قرار داده که در آن ۱۴ مورد شکایت منتشر شده و بر روابط بیش از پیش پرتنش بین دو کشور تأکید شده است.
در بین این شکایات، قوانین استرالیا در زمینه مداخله خارجی و همچنین اقدام کانبرا که مانع استقرار شبکه نسل پنجم هوآوی در استرالیا شده و با استناد به «امنیت ملی» برنامههای سرمایه گذاری را مسدود کرده است، وجود دارد.
موریسون گفت: «این سند غیر رسمی» که سفارت چین آن را ارائه کرده است، مانع آن نخواهد شد تا استرالیا «قوانین خاص خود را با توجه به منافع ملی این کشور تعیین کند».
نخست وزیر استرالیا در شبکه تلویزیونی Channel Nine گفت: «ما درباره شیوهای که قوانین خود را درباره سرمایه گذاری خارجی تدوین میکنیم یا شرایطی که شبکههای ارتباط از راه دور فایو جی خود را میسازیم ، هیچ توافقی نخواهیم کرد».
وی افزود: «ما همچنین در نظر نداریم در خصوص شیوهای که کشور «سامانههایی را برای محافظت در برابر مداخلههای خارجی طراحی میکند» امتیازاتی بدهیم.
در پروندهای که چین منتشر کرده آمده است «مداخله بی وقفه بلاعوض استرالیا در امور چین ثابت شده است». در این پرونده به درخواست استرالیا برای انجام تحقیقی مستقل درباره کرونا اشاره شده است که نخستین موارد آن در چین مشاهده شد.
چین در این سند، استرالیا را به «قرار گرفتن در کنار آمریکا در تقابل کنونی آمریکا ـ چین و اشاعه اخبار کذب درباره ویروس کرونا» متهم کرد.
آمریکا به مناقشه دیپلماتیک بین استرالیا و چین ورود کرده و شورای امنیت ملی آمریکا روز پنجشنبه در صفحه کاربری خود در توئیتر نوشت: «پکن از تدابیری که استرالیا برای محافظت از حاکمیت خود و همچنین آگاه سازی و مقابله با جاسوسی چین اتخاذ کرده، عصبانی است».
در این توئیت آمده است؛ «تحسین آمیز خواهد بود ، چنانچه شاهد آن باشیم، شمار فزایندهای از کشورها، با اتخاذ چنین تدابیری، راه کانبرا را پیش گیرند».
طی ماههای گذشته، روابط بین کانبرا و پکن به علت چندین موضوع پرتنش شده است. بطوریکه از آن پس وزرای استرالیایی دیگر نتوانستند همتایان چینی خود را متقاعد کنند تا تماسهای تلفنی داشته باشند.
چین که نخستین شریک تجاری استرالیاست، اخیرا واردات شمار بسیاری از تولیدات کشاورزی این کشور و در بین آنها گوشت گاو، جو و الوار را متوقف کرده است.