به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره مباشر، فؤاد حسین در نشست خبری در بغداد گفت: دیداری با سفیر آمریکا با حضور فرماندهان نظامی آمریکا برگزار شد. از طرف عراقی، مشاور امنیت ملی عراق و فرماندهان نظامی عراق مشارکت داشتند. این نشست مربوط به نتایج گفتگوهای راهبردی بین دولت آمریکا و دولت عراق بود. روز گذشته هم گفتگویی با مصطفی الکاظمی نخست وزیر عراق درباره همین موضوع انجام شد. ما پیش از این، نشستهای مستمری با طرف آمریکایی برای برنامه ریزی به منظور تعامل با نتایج گفتگوهای راهبردی بین دو کشور، داشتیم. به ویژه گفتگوهایی که در واشنگتن صورت گرفت. در توافقنامه به بازآرایی استقرار نیروهای آمریکایی به خارج عراق اشاره شده است و تاکید کردیم باید خروج این نیروها بر اساس جدول زمانی صورت گیرد. پس از اعلام توافقنامه، شاهد برداشتن گامهایی در این باره بودیم و در ماه سپتامبر ژنرال مکنزی کاهش تعداد نیروهای آمریکایی در عراق از ۵۲۰۰ نفر به سه هزار نیروی نظامی را اعلام کرد. روز گذشته هم پس از تماس مهم و رایزنی بین مصطفی الکاظمی با مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا، برای خروج ۵۰۰ نیروی نظامی دیگر از عراق توافق شد. به این ترتیب، ۲۵۰۰ عنصر نظامی آمریکا در عراق باقی خواهند ماند. ماهیت نیروهای باقی مانده، نیروی رزمی نیست. یعنی نیروهای رزمی آمریکا از عراق خارج میشوند و از نظر مفاهیم نظامی، وارد چهارمین مرحله یعنی مرحله نهایی شدیم و با پایان این مرحله، عملیات رزمی که عامل حضور نیروهای آمریکایی و نیروهای ائتلاف در عراق بود پایان مییابد. البته نیروهای ائتلاف به دعوت رسمی دولت عراق به کشور آمدند و این نیروها که از بیش از ۸۰ کشور هستند، در مبارزه با داعش مشارکت داشتند. سوال آن است که آیا جنگ با داعش پایان یافت تا پایان ماموریت را اعلام کنیم؟ پاسخ آن است که در سایه گزارشهای نظامی و امنیتی، از نظر مفاهیم نظامی، نیروهای داعش شکست خوردند، اما در عین حال، هستههای تروریستی وابسته به داعش در ارتفاعات حمرین و صحرای البادیه و در جنوب غرب استان الانبار و نیز در مناطقی در اطراف کرکوک حضور دارند. در آن سوی مرزها یعنی در سوریه، نیروهای داعش حضور دارند؛ بنابراین نیروهای داعش همچنان وجود دارند، هر چند که از نظر نظامی شکست خوردند. به ویژه که سرکردگان اصلی نیروهای تروریستی کشته شدند. هدف نهایی رسیدن به پیروزی پایدار نیروهای عراقی است. از نیروهای ائتلاف برای حضور در عراق و مبارزه با داعش تشکر میکنیم، اما همه یگانها از نیروهای عراقی یعنی ارتش، پلیس، نیروهای امنیتی، نیروهای پیشمرگه، بسیج مردمی و بسیج عشیره ای، در خط مقدم مبارزه با داعش قرار داشتند. این نیروها در شکست دادن نظامی داعش شرکت کردند.
فؤاد حسین گفت: درباره آینده همکاری با نیروهای ائتلاف و طرف آمریکایی میگویم، همکاری مشترک در زمینه تبادل گزارشهای اطلاعاتی و پوشش هوایی ادامه پیدا خواهد کرد. پوشش هوایی هم اکنون با همکاری مشترک نیروهای عراقی صورت میگیرد. یعنی اتاق عملیات، درباره هر نوع عملیات هوایی تصمیم گیری میکند. خدمات مستشاری نظامی به نیروهای عراقی، پشتیبانی، آموزش و تجهیز نیروهای عراقی ادامه پیدا خواهد کرد؛ بنابراین همکاری مشترک با بسیاری از کشورهای عضو ائتلاف و نیز ناتو در زمینه آموزش ادامه خواهد داشت.
وی خاطر نشان کرد: روز گذشته طرفهای جنایتکار و تروریست، حملهای علیه منطقه الخضرا اجرا کردند که این تهاجم آشکار، در واقع حمله علیه دولت و ملت عراق است. شاهد نتایج این حمله و قربانی شدن غیرنظامیان بودیم. ما این حملات را محکوم میکنیم و دولت بر مبارزه با این طرفهای جنایتکار و تروریست اصرار و تاکید دارد.
وزیر امور خارجه عراق گفت: نکته دیگری هم تمایل دارم به آن بپردازم، آن است که کابینه روز گذشته آماده کردن شرایط برگزاری انتخابات زودهنگام را بررسی کرد. چند مصوبه برای حمایت از ستاد برگزاری انتخابات داشتیم. کابینه همچنین تصمیم گرفت با ارسال نامهای برای شورای امنیت در نیویورک، از پشتیبانی سازمان ملل در برگزاری انتخابات برخوردار شود و ناظران بین المللی در زمان انتخابات، به عراق اعزام شوند. این اقدام باعث تقویت سلامت انتخابات خواهد شد و اعتماد نامزدان انتخابات را تقویت خواهد کرد و در نتیجه اعتماد به فرآیند سیاسی در عراق تقویت میشود.
فؤاد حسین در پاسخ به این سوال که آیا خروج ۵۰۰ نیروی نظامی آمریکایی از عراق، فقط محدود به نظامیان آمریکایی خواهد بود؟ گفت: گفتگوها و رایزنیهای ما مبتنی بر مصوبه پارلمان و دولت عراق بود که از حمایت احزاب سیاسی عراق هم برخوردار است. ما همچنین نظر مرجعیت عالی را هم در نظر گرفتیم. ما بر این اساس، گفتگوها را آغاز کردیم و به نتیجه رسیدیم. روز گذشته زمانی که خروج ۵۰۰ نیروی نظامی اعلام شد، سخن از طرف آمریکایی است. ما همچنین گفتگوهایی و مذاکراتی با دیگر کشورهای متحد داریم. ماموریت ناتو در عراق هم به نوعی با ماموریت ائتلاف متفاوت است. گفتگوهای ما با دبیرکل ناتو کشورهای عضو ناتو ادامه دارد؛ بنابراین تعدادی که روز گذشته اعلام شد، مربوط به نیروهای آمریکایی است.
فؤاد حسین درباره آینده سفارت آمریکا گفت: تماسهای ما با طرف آمریکایی و دیگر کشورها ادامه دارد. زیرا منطقه الخضراء فقط برای طرف آمریکایی نیست، بلکه مربوط به طرف عراقی است. مقرهای مختلف دیپلماتیک در منطقه الخضراء وجود دارد. ما این حملات را محکوم میکنیم و دولت به تحقیقات برای شناسایی عاملان این جنایت و محاکمه آنها ادامه میدهد. ما اوضاع واشنگتن و تغییراتی را که ایجاد شده است، پیگیری میکنیم. ما بر اساس این تغییرات، اوضاع خودمان را ارزیابی میکنیم و نشستها با طرف آمریکایی در چند هفته آینده برای ارزیابی همه مراحل ادامه پیدا خواهد کرد. روابط آمریکا و عراق، فقط محدود به حضور نیروهای آمریکایی در عراق نیست. این نیروها و نیز نیروهای ائتلاف به دعوت دولت عراق به عراق آمده بودند. ما به گسترش روابط بین دو کشور ادامه خواهیم داد، اما ماموریت نیروهای آمریکایی مبارزه با داعش و مشارکت در جنگیدن با داعش بود. از نظر نظامی، کارشناسان نظامی و امنیتی درباره فروپاشی نیروهای داعش سخن میگویند. در آینده ماهیت روابط با آمریکا و دیگر کشورهای عضو ائتلاف از حضور نیروهای رزمی به حضور نیروهای مستشاری و نیز حضور نیروها برای تبادل گزارشهای اطلاعاتی و کمک به پوشش هوایی، آموزش و تامین سلاح تبدیل میشود.