پخش زنده
امروز: -
شهید «علیرضا جیلان»، نخستین شهید مدافع حرم شهر بروجن است که بسیجی وار به جبهه مقاومت اسلامی پیوست و از بروجن تا بوکمال را با عشق پیمود و به شوق دیدار یار به پرواز درآمد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز چهارمحال وبختیاری،
ساعت هشت صبح بود که برادرم«جواد» زنگ زد،
خبر را شنیدی،
چه خبری، «علیرضا جیلان» شهید شده،
نه، مطمئنی، آره، بچه های سپاه گفتن
خبر آنقدر مهم بود که خیلی زود در شهر پیچید، خیابان به خیابان، کوچه به کوچه حرف همه شده بود خبر شهادت «علیرضا»
همه جا خبر از شهادت بود؛ شهادت یکی از فرماندهان گردان لشکر زینبیون در سوریه، مردی که سال ها برای دفاع از عزت اسلام، الگویش را حاج قاسم سلیمانی قرار داده بود.
شهید مدافع حرم «علیرضا جیلان»، متولد 28 بهمن 1362 و اهل شهر بروجن که برای اولین بار در رمضان سال 95 به عنوان نیروی داوطلب بسیجی عازم سوریه شد. او فرمانده تیپ رسول اکرم(ص) لشکر زینبیون با نام جهادی «ذوالفقار» بود که سرانجام در هشتمین حضور داوطلبانه اش برای مبارزه با گروه های داعش و تکفیری در آزادسازی شهر بوکمال در 28 آبان1396 به فیض شهادت نائل آمد.
نکته جالب در زندگی جهادی این شهید آن است که وی ایرانی بود؛ اما در کسوت یکی از فرماندهان لشکر زینبیون که همگی پاکستانی هستند به شهادت رسید. لشکر زینبیون از شیعیان پاکستانی تشکیل شده است و به عنوان نیروی خط شکن در دفاع از حرم حضرت زینب کبری(س) در سوریه فعالیت می کند و بیشتر عملیات های آن به صورت نفوذ در دل دشمن بوده و معمولاً ضربات سنگینی به گروه های تکفیری وارد کرده است.
شهید«علیرضا جیلان» نخستین شهید مدافع حرم شهر بروجن و دوازدهمین از بین 13شهید مدافع حرم استان چهارمحال و بختیاری است.
حجت الاسلام امینی، امام جمعه سابق شهر نقنه و از دوستان صمیمی نخستین شهید مدافع حرم شهر بروجن می گوید: «علیرضا» از ابتدا نیروی سپاه قدس نبود؛ بلکه به عنوان بسیجی و به صورت داوطلبانه به سوریه اعزام می شد و آنقدر سلحشوری از خود نشان می دهد که وقتی گزارش شجاعت و سلحشوری او به سردار قاسم سلیمانی می رسد مشتاق دیدار او می شود و وی را احضار می کند و در همان جلسه وقتی سردار سلیمانی از نزدیک این فرمانده خط شکن را می بیند انگشتر متبرک مقام معظم رهبری را به او هدیه می کند؛ انگشتری که لحظه شهادت در دست علی رضا بود.
در همین جلسه هم سردار سلیمانی با تقدیر از رشادت های علیرضا، دستور جذب او را در سپاه قدس صادر می کند.
اخلاص و گمنامی وجه مشترک شهدای مدافع حرم:
وقتی زندگی نامه شهداء به ویژه شهدای مدافع حرم را بررسی می کنیم آنچه که بیش از همه نمود دارد، خلوص نیّتی که در وجود همه آنان است و هر کار و عملی که دارند و انجام می دهند را با اخلاص انجام می دهند و در قبال کارشان هم انتظاری از کسی یا جایی ندارند؛ چرا که معتقدند آنکس که باید ببیند؛ می بیند.
دوست صمیمی شهید «جیلان» می گوید: علیرضا در کارهای خود اخلاص داشت؛ خصلتی که اغلب در خصوص شهداء دستکم گرفته میشود.
سیدرضا عبدالله زاده افزود: یکی از مصادیق اخلاص شهید این بود که به صورت داوطلبانه به مناطق عملیاتی رفت و حتی اطرافیان و دوستان نزدیک او هم از مقام و کارهایی که در جنگ انجام میداد، خبر نداشتند.
روزنامه سراسری جوان در شماره 5765(24دی ماه 1396) خود هم در معرفی شهدای مدافع حرم کشور از شهید جیلان به عنوان گمنام ترین فرمانده مدافع حرم نام می برد که به خاطر اعتقاداتش لباس رزم می پوشد و بسیجی وار وارد جبهه مقاومت اسلامی و دفاع از حرم می شود.
«کوثرالسادات افضلی»، همسر شهید علیرضا جیلان: هم می گوید: «تصور اشتباهی است که ما فکر کنیم از همان ابتدا شهادت برای علیرضا رقم خورده بود. چنین تصوری مقداری کار را برای دیگران سخت میکند. این اواخر من و علیرضا بعد از دیدن مصاحبههایی که از خانواده شهداء پخش میشد با هم بحث میکردیم که اگر بخواهیم بگوییم شهداء آدمهای خاص و خارقالعاده و عجیبی بودند، اصلاً درست نیست. شهدا آدمهای عجیبی نبودند و مانند آدمهای دیگر بودند. زندگیشان را میکردند و کاملاً عادی بودند تا اینکه به اختیار خود راهی را انتخاب میکنند و خالصانه قدم در مسیری میگذارند که به شهادت ختم میشود راهی که بسیاری از جوانان هم می توانند با قدم نهادن در آن تأثیرگذار و حماسهساز باشند»
برادر شهید علیرضا جیلان هم با اشاره به این که علیرضا با عموی شهیدش فقط همنام نبودند، همفکر و همراه و همدرد بودند؛ می گوید: وظیفهشناس بود و هر مسئولیتی که به او واگذار میشد را با جدیت انجامش میداد؛ حُب دنیا را در دل نداشت و اجازه نداد دنیا با همه تعلقات مادیاش او را اسیر خود کند.
فعالیت های فرهنگی برای تداوم روحیه انقلابی گری:
روحیه انقلابی گری یکی از شاخصترین ویژگیهای شهید جیلان بود و با کسانی که در بحث ولایت مشکل داشتند برخورد روشنگرانه ای داشت.
یکی از دوستان شهید جیلان می گوید: علیرضا نگاهش این بود که همه ما باید در زیر پرچم اهل بیت، امام زمان(عج)، سیدالشهداء و تابع ولایت بوده و دلسوزی هم داشته باشیم و کار کنیم و نباید بگذاریم جبهه فرهنگی خالی بماند.
طهماسبی با بیان این که «علیرضا جیلان» یک چهرۀ فرهنگی و مومن بود؛ می گوید: وی عشق و علاقه شدیدی به سیدالشهداء داشت و در تاسوعا، عاشورا و اربعین حسینی علمدار، بیرق دار و جلودار همه بچه ها هیأت بود.
شهید «علیرضا جیلان» از موسسان هیأت فاطمیون شهر بروجن بود که اکنون این هیأت به پایگاه بزرگی برای بیداری قلب ها و عاشقان ولایت تبدیل شده است و به گفته همسرش یکی از شروط ازدواجش با من آن بود که در ماه محرم و دهه فاطمیه وقف این هیأت است و من مانع کارش نشوم.
حجت الاسلام ضیاء، از دوستان شهید هم می گوید: نخستین شهید مدافع حرم بروجن با شهادتش در آخرین روزهای جنگ با داعش به همگان اثبات کرد که امر محال در عرصه فرهنگی وجود ندارد.
وی بیان داشت: این شهید بزرگوار در آخرین لحظه بر مرکب شهادت سوار شد و با شهادتش تحول عظیم فرهنگی در استان چهارمحال و بختیاری و شهرستان بروجن به پا کرد.
حجت الاسلام ضیاء تاکید کرد: امیدواریم همانطور که خون شهدای هشت سال دفاع مقدس باعث شد جوانانی چون شهید علیرضا جیلان راه خود را پیدا کنند، خون این شهید بزرگوار هم راهنمایی برای جوانان امروزی باشد.
وی در انتها گفت: جوانان از سنخ شهید جیلان در کشور کم نیستند که باید شناسایی شوند و به آنها بهاء داده و کارهای بزرگ به آنها سپرده شود.
مهدی ملک محمدی فرادنبه، نایب قهرمان مسابقات کاراته آسیا که بازگشت وی از مسابقات قهرمانی کاراته در کشور سنگاپور مصادف با تشییع شهید مدافع حرم علیرضا جیلان در شهر بروجن شد هم می گوید: «مدالم را با افتخار به خانواده شهید مدافع حرم تقدیم کردم و معتقدم قهرمانان واقعی آنها هستند و مدالم در برابر رشادت های شهید جیلان ناچیز است.
نقش مدافعان حرم در شکست استراتژی امنیت ملی آمریکا و رژیم صهیونیستی:
آزادسازی شهر بوکمال در سوریه از مهمترین نقاط عطف در مرحله پایانی مبارزه با گروه تروریستی داعش در سوریه است. آزادی سازی بوکمال به عنوان یکی از آخرین مراکز استقرار داعش در سوریه بشارت دهنده وعده شهید سپهبد قاسم سلیمانی در مورد ریشه کن شدن داعش است.
شهر بوکمال از لحاظ راهبردی، به قدری اهمیت دارد که آمریکا، داعش و دمشق برای تسلط بر آن با هم رقابت داشتند.
رژیم صهیونیستی از طریق فشار به دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده تلاش کرد این کشور را برای مقابله سختافزاری جهت جلوگیری از ایجاد این شاهراه حیاتی برای محور مقاومت تحریک کند، اما اقدامات آمریکا هم نتوانست جلوی این موفقیت محور مقاومت را بگیرد.
آزادسازی شهر بوکمال نمود عملی تحقق شاهراه ارتباطی زمینی بین عناصر مختلف محور مقاومت است که رژیم صهیونیستی آن را جزو خطوط قرمز خود برشمرده و اعلام کرده بود که برای جلوگیری از این اتفاق ممکن است مستقیما وارد عرصه شود.
این موضوع را گزارش منتشر شده از سوی "آکادمی مطالعات امنیت داخلی تلآویو" مورد تأکید قرار داد و اعلام کرد که ایجاد این پل زمینی بین ایران و دولت سوریه و حزب الله تهدید موجودیت اسرائیل به شمار میرود.
سردار عبدالله مبینی دهکردی، معاون طرح و برنامه نیروی قدس سپاه در مراسم بزرگداشت چهلمین روز شهادت سردار بزرگ شهید حاج قاسم سلیمانی در شهرکرد با اشاره به ارزش کار شهدای مدافع حرم در فتح شهر بوکمال سوریه بیان کرد: استکبار جهانی به ویژه آمریکا و اسرائیل همواره از اینکه دلاورمردان جمهوری اسلامی ایران و جبهه مقاومت اسلامی تهدیدها را به فرصت تبدیل میکنند ناراحتند و در مقابل این قدرت به شکستشان اعتراف دارند.
وی گفت: توان ملت ایران به فرماندهی شهید سپهبد قاسم سلیمانی، نظام اسلامی را به یک قدرت بزرگ در منطقه و بین الملل تبدیل کرده است.
دکتر صفار هرندی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به تأثیر بنیادی مدافعان حرم در منطقه غرب آسیا، فتح بوکمال سوریه را پیروزی استراتژیک محور مقاومت و شکست استراتژی امنیت ملی آمریکا بیان کرد.
وی اقتدار و عزت ایران اسلامی را غیر قابل مذاکره و معامله دانست و افزود: برای این عزت و اقتدار بهای زیادی دادیم و جان های پاکی را نثار کردیم تا استراتژی امنیت ملی آمریکا را جابجا کنیم.
ضرروت شناساندن سیره شهدای مدافع حرم به نسل جوان:
«امیرعلی» تنها فرزند شهید جیلان که اکنون ده ساله است، با بیان این که می خواهم راه پدرم را ادامه دهم و او را الگوی زندگیم قرار داده ام، به خاطره ای از شهیدحاج قاسم سلیمانی اشاره می کند و می گوید: در دیداری، حاج قاسم، مرا بغل کرد و گفت: «غصه نخوری یا، بابای تو قهرمانه، تو راه خدا شهید شده، باید بهش افتخار کنی» و حالا من هم به دیگر بچه های شهدای مدافع حرم می گویم: «باباهای شما قهرمانِ قهرمانانند».
معرفی این قهرمانان وطن به جوانان امروز و نسل های آینده و بیان اینکه این قهرمانان با چه تفکر و اندیشه ای وارد کارزار با جبهه کفر و الحاد شدند و در کشوری دیگر غیر از ایران به شهادت رسیدند؛ ضرورتی است که همه دستگاه ها و شخصیت های فرهنگی و اجتماعی باید به طور ویژه به آن اهتمام بورزند.
فرهنگ ايثار و شهادت دارای ارزشهای فراوانی است. این فرهنگ منشأ بیداری، آگاهی، جوانمردی، شجاعت و شور و نشاط مردم است و می تواند جامعه را از حالت سکون به حرکت و جنبش درآورد. شناساندن سیره و اندیشه شهدای مدافع حرم به جوانان و نسل امروز نیازمند عزمی همگانی است.
سردار اکبری، فرمانده سپاه قمر بنی هاشم(ع) چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه برای شناساندن سیره شهدای مدافع حرم به نسل جوان باید با جدّیت بیشتری تلاش کرد، افزود: شهدای مدافع حرم بهترین الگو برای نسل جوان و جامعه محسوب می شوند.
پیکار، استاد دانشگاه و مدرس ادبیات دفاع مقدس هم می گوید: بی شک پرداختن به ابعاد زندگی شهدای مدافع حرم به عنوان الگوی نسل جوان امروز کار بسیار خوبی است؛ ولی باید از کلیشه های رایج فاصله گرفت تا به زبان ساده و خودمانی و دارای صمیمیت بتوان این ارتباط را با مخاطب برقرار کرد؛ هرچند باید بپذیریم که تاکنون آن طور که شایسته و بایسته است، به شناسایی و معرفی این ارزشها و انتقال آنها به نسل های آینده که صحنههای عظیم جهاد و شهادت را ندیده اند، خوب نپرداخته ایم.
نگارش:مرضیه سعیدی بروجنی