پخش زنده
امروز: -
با بهره برداری از کارخانه تولید شیشه مشجر سولار در ساوه، ایران به جمع ۵ کشور تولید کننده این محصول در جهان پیوست.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اراک؛ این کارخانه با سرمایه گذاری ارزی 3 میلیون یورویی و یک میلیارد و 700 میلیون ریالی با حداکثر توان داخلی در شهر صنعتی كاوه ساوه در استان مرکزی طراحی و ساخته شده است.
مدیر دپارتمان شیشه گروه صنعتی کاوه شهرستان ساوه می گوید: شیشه مشجر سولار در پنل های خورشیدی کاربرد دارد و به دلیل نیاز به نقش پیچیده و شفافیت بالا، تکنولوژی آن پیش از این تنها در اختیار آمریکا، بلژیک، آلمان و ژاپن بود.
گام نخست؛ تامین نیاز داخل به سولار...
تامین نیاز صنایع داخلی به این محصول استراتژیک از اهداف اولیه صنعتگران متعهد ایرانی است.
به گفته رحیمی با بهره برداری از این کارخانه ضمن تامین نیاز چهار کارخانه تولید پنل های خورشیدی در کشور شرایط صادرات و ارز آوری چشمگیری هم فراهم شده است.
البته این محصول به دلیل شفافیت بالا به غیر از صنایع مختلف، در صنعت ساختمان و دکوراسیون داخلی هم کاربرد فراوانی و در طراحی خانه مدرن امروزی جایگاه بالایی کسب کرده است.
او می افزاید: کارخانه های تولید این پنل های خورشیدی در کشور پیش از این سالانه یک میلیون مترمربع از این محصول را وارد می کردند، اما اکنون ضمن تامین نیاز داخل قصد داریم در مسیر صادرات هم قدم برداریم.
ظرفیت تولید این کارخانه در ساوه سالانه ۳۵ میلیون مترمربع است که ۳ میلیون یورو صرفه جویی ارزی در پی دارد.
اشتغال پایدار ارمغان دیگر سولار برای جوانان منطقه...
کارخانه تولید شیشه سولار در ساوه توانسته با ایجاد شغل برای جوانان بومی منطقه گام موثری در زمینه کاهش نرخ بیکاری بردارد.
این کارخانه ضمن ایجاد 120 فرصت شغلی مستقیم و 50 شغل غیر مستقیم، توانسته علاوه بر دستیابی به چشم انداز توسعه این صنعت ارزشمند در زمینه افزایش فرصت های شغلی پایدار هم موفق عمل کند.
دیگر محصولات گروه صنعتي شيشه كاوه...
این گروه صنعتی در راستای تحقق خودكفايی در زنجیره تأمين مواد اولیه صنعت شیشه کشور علاوه بر تولید مواد اوليه محصولات خود، موادی را هم شامل سیلیس، دولومیت، نیتروژن مایع، اكسیژن و هیدروژن تولید، تأمين و در فرآیند توليد شیشه مورد استفاده قرار می دهد و البته مازاد آن را هم به بازارهای داخلی ارسال می کند.
شیشه تخت، ظروف شيشهای، بلوک شيشهای و تولید مواد اولیه برخی صنایع از دیگر محصولات گروه صنعتي شيشه كاوه است.
صادرات محصول به اقصی نقاط جهان...
گروه صنعتی شیشه کاوه به اهداف متعالی تری می اندیشد.
متخصصان و مدیران این گروه با هدف دستیابی به رشد و تعالی در مسیر عرضه محصولات مطلوب به اقصی نقاط جهان، فعالیتهای صادراتی خود را از ابتدای تأسیس آغاز کرده اند.
این گروه صنعتی علاوه بر تولید شیشه مشجر سولار، دیگر محصولات خود را در قاره آمریکا و اروپا به کانادا، آلمان، ایتالیا، فرانسه، انگلیس، هلند، یونان، روسیه، بلغارستان، رومانی، اوکراین، صربستان، بوسنی، آلبانی و کوزوو، برزیل، کرواسی، اسپانیا، پرتغال، ایرلند، لهستان، اسلونی، اتریش، سوئد، گویان و ریونیون؛ در آسیا و خاور میانه به هند، ترکیه، امارات متحده عربی، پاکستان، عربستان سعودی، سوریه، کویت، بحرین، ارمنستان، آذربایجان، تاجیکستان، قزاقستان، ترکمنستان، قرقیزستان، ازبکستان، گرجستان، افغانستان، عمان، قطر، عراق، کره جنوبی، بنگلادش، اندونزی، تایلند، فیلیپین، تایوان، قبرس، استرالیا و در قاره آفریقا هم به الجزیره، لیبی، آفریقای جنوبی، اتیوپی، تانزانیا، مصر و کنیا صادر می کند.
گام دوم؛ سولار در مسیر صادرات...
رحیمی مدیر دپارتمان شیشه گروه صنعتی کاوه شهرستان ساوه معتقد است اکنون زمان آن رسیده که شیشه مشجر سولار هم در کنار دیگر تولیدات گروه صنعتی شیشه کاوه به مناطق مختلف دنیا صادر و ارزآوری پرسودی برای کشور رقم بخورد.
به اعتقاد او دستیابی به این کار بزرگ با تلاش و درایت متخصصان و کارکنان متعهد ایرانی دست یافتنی و خیلی زود محقق خواهد شد.
راه اندازی خط برش و انتقال شیشه، مصداق بارز ما می توانیم...
شیشه مشجر سولار به دلیل دریافت بیشتر انرژی خورشید، شفافیت شیشه و نقشی که روی آن اجرا می شود با شیشه های معمولی بسیار متفاوت است.
مدیر خط تولید کارخانه شیشه سولار می گوید: طراحی، نصب، راه اندازی خط تولید و سنجش سلامت تجهیزات را کارشناسان و کارکنان متعهد گروه صنعتی شیشه کاوه انجام دادهاند.
به گفته پورکریمی مصداق بارز این ادعا، خط برش و انتقال شیشه در کارخانه تولید شیشه مشجر سولار است که یکی ز پیچیده ترین ماشینآلات بومی سازی شده در این کارخانه است.
او می افزاید: در خط برش و انتقال شیشه ارتباط بین بخش مکانیکال و الکتریکال از اهمیت زیادی برخوردار است و به همین دلیل از فناوری بالایی در جهان برخوردار است، اما با این حال متخصصان گروه صنعتی شیشه کاوه با وجود تحریمهای ظالمانه با خودباوری و اراده توانستند این فناوری پیشرفته که تنها در انحصار چهار کشور بزرگ تولید کننده این محصول بوده را بومیسازی کنند.
دانش و تخصص ایرانی روی ریل خودباوری...
معاون دپارتمان شیشه گروه صنعتی کاوه هم میگوید: این کارخانه تولید شیشه مشجر سولار از به روزترین فناوری جهان برای تولید شیشه سولار برخوردار است.
بردباری با اشاره به وجود زمینه تعهد و تخصص در کارکنان گروه صنعتی کاوه این موفقیت بزرگ را گامی بلند برای تحقق خودکفایی در تولید سولار و قدم گذاشتن در مسیر صادرات این محصول به سراسر جهان در رقابتی سخت با چهار رقیب قدرتمند در دنیا می داند.
حرف آخر...
با بهرهبرداری از کارخانه تولید شیشه مشجر سولار در ساوه ضمن تامین نیاز داخل، شرایط صادرات با ارزآوری سالانه 5 میلیون یورو فراهم شده است.
کارشناسان معتقدند این محصول پرسود با توجه به نیاز و اشتیاق دنیا برای استفاده از انرژی های تجدید پذیر می تواند از بازارهای صادراتی مطلوبی برخوردار شود و سود سرشاری نصیب کشور کند.
صنعتگران گروه صنعتی کاوه هم اذعان دارند که با تلاش مضاعف متخصصان ایرانی به زودی قدم های بلندتری در مسیر بالندگی این صنعت برداشته خواهد شد./
نویسنده: سید احمد طباطبایی
09353780865