پخش زنده
امروز: -
معاون عملیات جهادی سازمان بسیج دانشجویی : برای حمایت از طرحهای نوآورانه گروههای جهادی در صورت اثبات توانمندی گروه متناسب با طرح پیشنهادی سرمایه گذاری صورت میگیرد.
آقای صادق مفرد در حاشیه رونمایی از شتاب دهنده «جهت» در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما افزود: برای حمایت از گروههای جهادی که طرحهای نوآورانهای دارند هزینه اولیهای داده میشود تا وقتی طرح شان را به اثبات رساندند که توانمندی دارند متناسب با طرح شان روی آنها سرمایه گذاری صورت میگیرد، اما طرح باید به گونهای باشد که بودجه سرمایه گذاری شده برگردد.
وی با بیان اینکه گروههای جهادی در چند سال گذشته هم به لحاظ کمی و گستره مخاطب و هم به لحاظ کیفی رشد قابل توجهی داشته اند گفت: در این چند ساله ما تجربیات خوب و موفقی در توانمندسازی گروههای جهادی داشتیم و حجم قابل توجهی از گروههای جهادی وارد فرآیند رشد و توانمندسازی شدند، کارگاههای تخصصی تشکیل شده و به عنوان قله این حرکتها سه دوره جشنواره ملی جهادگران برگزار شده است.
معاون عملیات جهادی سازمان بسیج دانشجویی با اشاره به آغاز به کار شتاب دهنده «جهت» برای حمایت از طرحها و ایدههای جهادی افزود: مرکز شتابدهی حرکتهای جهادی راه اندازی شده است که بتواند از ایدهها و طرحهایی که خلاقانه و نوآورانه هستند در حوزه حرکتهای جهادی حمایت کنند.
آقای مفرد افزود: عموم مردم گروههای جهادی را به مجموعههایی میشناسند که به صورت مقطعی در یک منطقه حضور پیدا میکنند، اما از این پس نسل جدیدی از گروههای جهادی پدید میآیند که میخواهند کنشگری مستمر داشته باشند و نیازی از نیازهای کشور را به صورت جدی و اساسی برطرف کنند که به این منظور به نهادها و مجموعههایی وصل میشوند که از این تیمها حمایت کنند.
وی در خصوص فرآیند ارتباط بین هستههای جهادی در شتاب دهنده جهت افزود: نهادهایی متولی محرومیت زدایی مانند بنیاد مستضعفان، ستاد اجرایی فرمان امام و قرارگاه محرومیت زدایی سپاه پاسداران از ایدههای گروههای جهادی حمات میکنند و صرف اتصال این گروهها به طرحها در فرآیند شتابدهی قرار میگیرند به این معنا که رشد پیدا میکنند و به آنها مشاوره و آموزش داده و با سرمایه گذاری از آنها حمایت میشود تا بتوانند ایدههای خلاقانه و نوآورانه خود را اجرایی سازی کنند.
معاون عملیات جهادی سازمان بسیج دانشجویی در پاسخ به این سوال که آیا همه فعالیتهای جهادی ذیل شتاب دهنده جهت انجام میشود گفت: خیر. در کنار فعالیتهای جهادی که در کشور در حال انجام است بیشتر فعالیتهای قلهای که میخواهد خدماتی دائمی به مردم بدهد از طریق شتاب دهنده جهت ساماندهی و حمایت خواهد شد.
آقای مفرد درباره اینکه گروههای جهادی در دوران کرونا خدمات عام المنفعهای ارائه میکردند آیا در این فرآیند خدمات جدیدی ارائه خواهد شد گفت: برخی گروههای جهادی که در محلات خدمات رسانی میکردند در مساله مبارزه با کرونا و پیامدهای این موضوع طرحهای جدیدی ارائه کرده اند که اینها نیاز به مشاوره، آموزش و سرمایه گذاری دارند تا بتوانند کارهای بزرگتری انجام دهند که این گروهها از روال مرسوم کارهای جهادی یعنی اعزامهای کوتاه مدت و کارهای خدماتی مقطعی خارج میشوند و در حوزههای تخصصیتر مشغول خواهند شد.
وی افزود: در کل کشور هزار و ۸۰۰ گروه جهادی دانشجویی سطح بندی شدند که بخشی از این گروهها فعالیت هایشان از جنس تخصصی است که با اتصال به ظرفیتهای علمی دانشگاهی از خدمات آنها استفاده میشود و اکنون در مرحله اول ۵۰ تیم شناسایی شده اند که تعدادی از اینها به مرحله شتابدهی رسیدند.