معرفی رقم های جدید خرما برای استانهای خرماخیز
امسال هشت رقم جدید خرما برای استانهای خرماخیز کشور به منظور افزایش کمی و کیفی خرما معرفی شده است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز خوزستان، رییس پژوهشکده خرما و میوههای گرمسیری کشور گفت: این ارقام جدید متناسب با
شرایط آب و هوایی و اقلیمی به استانهای سیستان و بلوچستان، هرمزگان، بوشهر، خوزستان و فارس معرفی شده تا توسعه نخیلات با ارقام جدید اقتصادیتر و برای نخلداران باصرفهتر شود.
احمد مستعان افزود: رسالت اصلی پژوهشکده خرما و میوههای گرمسیری کشور مستقر در جنوب اهواز انجام تحقیقات کاربردی برای رفع نیازهای علمی و فنی درعرصه نخیلات و میوههای گرمسیری به عنوان تخصصیترین نهاد در پرورش خرما محسوب میشود.
وی ادامه داد: پژوهشکده خرما و میوههای گرمسیری کشوربه پشتوانه ۱۸ محقق و عضو هیات علمی که خوزستان و پنج استان خرماخیز کشور در اختیار دارد سالانه ۳۰ فقره طرح تحقیقاتی در سال را اجرا و به بهره برداران ارائه میکند.
رییس پژوهشکده خرما و میوههای گرمسیری کشور بیان کرد: گرچه تحقیقات خرما از حدود ۶۰ سال پیش در کشور وجود داشته است، ولی از سال ۱۳۷۲ با دستور مقام عالی وزارت، پژوهشکده تحقیقات خرما و میوههای گرمسیری تاسیس و در سال ۱۳۷۸ از کرج به اهواز به عنوان موطن نخل خرما منتقل شد.
مستعان عنوان کرد: از ۲ دهه پیش ۱۶ رقم تجاری خارجی خرما وارد کشور و در اختیار پژوهشکده برای بررسی قرار گرفت، همچنین واردات ارقام تجاری انبه، موز، نخل روغنی و آناناس نیز از سال ۱۳۹۵ به همت پژوهشکده و معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی برای انجام تحقیقات و بومی سازی آن وارد کشور شده است.
خوزستان از نظر تولید و سطح زیرکشت پس از استان سیستان و بلوچستان رتبه دوم کشوری را دارد ولی با صدور سالانه ۸۰هزار تن ، رتبه نخست را در صادرات خرمای کشور دارد.
برحی، کبکاب ، گنطار، استعمران، زاهدی ، دیری، عویدی ، خاصی و حلاوی از مهمترین ارقام تولیدی خرما در خوزستان است.