حضور ۹ استاد دانشگاه فردوسی درلیست یکدرصد دانشمندان پراستناد جهان
۹ عضو هیأت علمی دانشگاه فردوسی مشهد بر اساس آخرین فهرست پژوهشگران برتر از پایگاه شاخصهای اساسی علم، موفق شدند که در فهرست یک درصد دانشمندان پراستناد جهان قرار گیرند.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما، مرکز خراسان رضوی، بر اساس اعلام دانشگاه فردوسی مشهد آثار این دانشمندان، بیشترین استناد را در هر حوزۀ موضوعی، در طول ۱۰ سال گذشته در سطوح بین المللی داشته است.
بر همین اساس، دکتر جواد ابوالفضلی اصفهانی، دکتر محمد پسندیده فرد و دکتر محمود فرزانه گرد از گروه آموزشی مهندسی مکانیک، دکتر آرش کوچکی و دکتر محبت محبی از گروه آموزشی علوم و صنایع غذایی، دکتر محمد فرزام و دکتر کمال ناصری از گروه آموزشی مرتع و آبخیزداری، دکتر محمد حسین انتظاری از گروه آموزشی شیمی و دکتر محمد صالمصلحیان از گروه آموزشی ریاضی محض از دانشگاه فردوسی مشهد در این فهرست قرار دارند.
پایگاه Essential Science Indicators که به ESI معروف است، ابزاری تحلیلی برای تعیین و تشخیص پژوهشهای سطح بالا در پایگاه Web of Science به شمار میرود.
میزان استنادها به انتشارات علمی یک کشور از جمله شاخصهای مهمی است که بیانگر میزان تکیه نظام جهانی علم به علم آن کشور است و پایگاه طلایه داران علم تامسون رویترز (ESI)، دانشگاهها را براساس تعداد استنادهایی که در یک دهه گذشته دریافت کرده اند انتخاب و فهرستی از موثرترین دانشگاههای دنیا را معرفی میکند.
برای انتخاب موثرترین دانشگاهها، تمامی دانشگاهها و موسسات تحقیقاتی دنیا بر حسب میزان اثرگذاری آنها مرتب سازی و در گام بعدی یک درصد برتر آنها که دارای بیشترین میزان اثرگذاری بوده اند معرفی میشوند.
این پایگاه بیش از ۱۱ هزار مجله علمی در سراسر جهان را زیر پوشش خود دارد تا رتبهبندی نویسندگان، مؤسسهها، کشورها و مجلهها را در ۲۲ حوزۀ مختلف بر اساس علم اطلاعات و اصول علمسنجی انجام دهد.
اطلاعات ESI بر اساس اطلاعات یکدهۀ گذشته است و هر دوماه یکبار رتبهبندی و استنادات، شمارش شده و بهروز میشود.
دانشگاه فردوسی مشهد با ۷۱ سال قدمت یکی از معتبرترین و بزرگترین دانشگاههای کشور و یکی از ۵۰۰ دانشگاه برتر جهان است.