پخش زنده
امروز: -
فرماندهان پنتاگون: ترامپ این هفته فرمان رسمی برای تسریع خروج نظامیان آمریکایی از عراق و افغانستان صادر خواهد کرد.
فرماندهان پنتاگون اعلام کرده اند ترامپ این هفته فرمان رسمی برای تسریع خروج نظامیان آمریکایی از عراق و افغانستان صادر خواهد کرد.
به گزارش سی ان ان، بر اساس فرمان ترامپ، پنتاگون قصد دارد شمار نیروهای آمریکایی در افغانستان و عراق را به 2500 نظامی کاهش دهد.
این اقدام در حالی است که برخی منابع خبری از مخالفت ها با این تصمیم ترامپ در میان مقام های پنتاگون سخن میگویند و حتی برکناری اسپر از وزارت دفاع به دلیل مخالفت با این تصمیم ترامپ ارزیابی شده است.
ترامپ پیش از این هم گفته بود که قصد دارد تا کریسمس نظامیان آمریکایی را از افغانستان به خانه بازگرداند اما با این حال اکنون سخن از این گفته میشود که دستکم 2500 نظامی در این کشور باقی خواهد ماند. چنانچه در عراق نیز قرار است همین تعداد نظامی باقی بمانند.
ظاهرا ترامپ با این فرمان ها قصد دارد نشان دهد به وعدههای انتخاباتی خود در خصوص خارج کردن نظامیان آمریکایی از خاورمیانه عمل کرده اما دیگران مانع شدهاند.
به عنوان نمونه میچ مکانل رهبر اکثریت جمهوریخواهان در مجلس سنا مخالفت کاهش نظامیان آمریکایی در غرب آسیاست و مدعی است این اقدام موجب تضعیف آمریکا و تقویت دشمنان و از بین رفتن دستاوردهای ترامپ در این منطقه است.
این در حالی است که بر اساس گزارش سی ان ان، مارک اسپر وزیر دفاع برکنار شده آمریکا هم در نامه محرمانه ای به کاخ سفید هشدار داده که تا تحقق شرایط دیگر نباید حضور نظامیان آمریکایی در افغانستان کاهش یابد.
در چنین هیاهوی موافقت و مخالفت با کاهش حضور نظامیان آمریکایی در غرب آسیا یک واقعیت وجود دارد که سعی می شود مخفی بماند و این واقعیت این است که آمریکا قصد ندارد همه نظامیان خود را از غرب آسیا خارج نماید.
آن هم در حالیکه کاهش جزیی نظامیان آمریکایی با درخواست دولت سوریه و پارلمان عراق برای خارج کردن همه نظامیان خود از این دو کشور در تضاد است.
ضمن اینکه در توافق طالبان با آمریکا نیز این شرط از سوی طالبان مطرح شده که همه نظاميان آمریکایی باید از افغانستان خارج شوند.
بر این اساس به نظر میرسد یکی از هدف های بزرگنمایی کاهش تعداد نظاميان آمریکایی در عراق یا افغانستان، به حداقل رساندن مخالفت ها با حضور نیروهای آمریکایی در منطقه از سوی کشورهای میزبان است.
از سویی به نظر میرسد آمریکا از سال 2001 که به افغانستان و سپس در سال 2003 به عراق لشکر کشی کرد در عمل با به جا گذاشتن هزاران کشته و زخمی و به گفته ترامپ هزینه کردن 7 تریلیون دلار نه تنها هیچ دستاوردی نداشته بلکه در باتلاق منطقه گرفتار شده است.
این وضعیت همچنین به نفرت از آمریکا و تخریب وجهه این کشور در میان ملت های این منطقه منجر شده است. از این رو کاهش حضور نظامیان آمریکایی به معنای فرار از این باتلاق و کاهش هزینه ها بوده است اما این موضوع به معنای رها کردن منطقه و خروج کامل نبوده است.
این رویکرد از زمان اوباما آغاز شده و وارد روندی هوشمندانه در استفاده از نظامیان آمریکایی در منطقه شده است.
در واقع آنطور که تحلیلگران می گویند اکنون اهمیت غرب آسیا برای آمریکا کمتر شده و این کشور بر مهار چین متمرکز شده است.
از این رو به نظر میرسد تا رسیدن به یک نظم دلخواه آمریکا در غرب آسیا، این طرح چه از سوی جمهوری خواهان و چه دموکراتها در منطقه پیگیری می شود که با حضور اندک نظامیان آمریکایی در مقابل استفاده از نیروهای محلی بطور هوشمندانه از حضور نظامیان آمریکایی در منطقه استفاده شود.
بر اساس این رویکرد هوشمندانه حضور نظامیان آمریکایی در عملیات های نظامی با کشورهای منطقه کم رنگ می شود اما با این حال کار آمدی آنها با استفاده از نیروهای محلی برای تحقق اهداف و طرح های آمریکایی در منطقه تغییر نخواهد کرد.
چنین وضعیتی را می توان در استفاده آمریکا از نیروهای گریز از مرکز در سوریه یا در عراق یا استفاده ابزاری آمریکا از گروههای تروریستی و یا راه انداختن جنگ های نیابتی در یمن مشاهده کرد.
---------------------------------------------------------------
رضا محمد مراد