به گزارش
سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از شبکه خبری اسکای نیوز، توفیق شرف الدین در جلسه استماع کمیسیون امنیتی و دفاع پارلمان تونس اظهارداشت: نیروهای امنیتی تونس از ابتدای امسال (۲۰۲۰) توانستند ۳۳ گروهک تکفیری را متلاشی و هزار و ۲۰ نفر را به اتهام عضویت در سازمانهای تروریستی در مناطق مختلف کشور بازداشت کنند.
وزیر کشور تونس در این جلسه افزود: نیروهای امنیتی با کمک دستگاه نظامی کشور همچنین موفق شدند تعدادی از مخفیگاههای ساخت مواد منفجره متعلق به گروههای تروریستی را در مناطق کوهستانی غرب تونس و در مجاورتهای مرزهای کشور الجزایر کشف کنند.
توفیق شرف الدین تاکید کرد: از ابتدای امسال پرونده ۸۷۶ عامل تروریستی وابسته به گروههای تکفیری را به دستگاه قضایی مبارزه با تروریسم و جنایتهای سازمان یافته ارجاع دادیم و نیروهای امنیتی در این مدت ۴۸ عملیات پیشگیرانه انجام دادند که منجر به هلاکت دست کم ۹ عامل تروریستی شد.
وی خاطرنشان کرد: از ابتدای امسال و با توجه به درگیری دولت و تمرکز بیشتر آن به مسئله مقابله با شیوع ویروس کرونا، سازمانهای تروریستی و شبکههای سازمان یافته جنایکار راهبردها و رویکردهای تروریستی شان را تغییر دادند.
وزیر کشور تونس گفت: کشور از سال ۲۰۱۲ از رشد فزاینده فعالیت گروههای تروریستی در ارتفاعات غربی و در داخل شهرها رنج میبرد.
در همین حال عبد الستار العایدی روزنامه نگار تونسی معتقد است آمار امسال وزارت کشور درباره تعداد شبکههای تروریستی که در کشور متلاشی و یا تعداد عناصری که بازداشت شده اند تفاوت چندانی نسبت به سالهای قبل ندارد، اما ما شاهد موفقیت آشکار دستگاه امنیتی تونس در اجرای عملیات پیشگیرانه هستیم که کشور را از بسیاری از اقدامات و فاجعههای تروریستی در مقایسه با سالهای ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۵ ایمن داشته است.
گفتنی اس؛ در این سالها چند عملیات تروریستی در قلب شهرها و مراکز توریستی و گردشگری کشور رخ داد.
العایدی در مصاحبه با شبکه اسکای نیوز گفت: این موفقیتهای امنیتی نمیتواند به تنهایی برای مقابله با گروههای افراطی و تروریستی در کشور کافی باشد، بلکه وضعیت سیاسی ناپایدار، بحران اقتصادی و پراکندگی قدرت در کشور از عواملی هستند که وضعیت عمومی کشور را به سمت تنش و بحران سوق میدهد و فضای مناسبی را برای فعالیت چنین گروهها و جذب نیروهای جدید به ویژه در میان جوانان فراهم میکند. در کنار این مسائل یک جناح سیاسی فعال به نام جنبش النهضه در قدرت وجود دارد که هنوز موضع خود را در برابر تروریسم به طور دقیق مشخص نکرده است و این گروه متحد برخی طرفها و جناحها در داخل پارلمان تونس است و از عناصر تروریستی خود قدردانی و دفاع میکند.
از سوی دیگر ایمان قزاره محقق مرکز تحقیقات و مطالعات تونس در مورد تروریسم معتقد است نفوذ پدیده تروریسم در جامعه چه از طریق گفتمان یا خشونت، ملاحظات بسیاری را در مورد شکست سیاستهای دولت در برابر جوانان و نیز ناکامی سیستم آموزشی کشور مطرح میکند، که این امر باعث افزایش تعداد بیکاران در میان فارغ التحصیلان دانشگاههای تونس میشود.
قزاره افزود: راه حل امنیتی خشونت را کاهش میدهد، اما منجر به از بین رفتن پدیده تروریسم نخواهد شد.