شمارش معکوس بهره برداری از بزرگ ترین کریدور ترانزیتی شرق کشور
طرح ساخت بزرگترین کریدور ترانزیتی شرق کشور در منطقه ویژه اقتصادی سرخس در مراحل پایانی قرار دارد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیمای مرکز خراسان رضوی، مدیر عامل مؤسسه منطقه ویژه اقتصادی سرخس گفت: مراحل پایانی ساخت و
تکمیل مهمترین طرح زیرساختی و خدماتی در منطقه ویژه اقتصادی سرخس با عنوان جاده ترانزیت یا همان کریدور ترانزیتی سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی به همت آستان قدس رضوی در حال انجام است.
احمد صادقی گلمکانی با اشاره به ویژگیهای منحصر به فرد جاده ترانزیت در این منطقه با اشاره به نقش این کریدور در سرعت بخشیدن به انتقال کالاها در منطقه سخن گفت: با اتصال این کریدور، کالاهای ترانزیتی چین و آسیای میانه در شرق و شمال شرق، با سهولت و در کمترین زمان ممکن از طریق قلمرو ایران در منطقه ویژه اقتصادی سرخس به حوزههای قفقاز آسیای غربی و نیز دریای مدیترانه منتقل میشود و در مقابل میتوانند کالاهای تولیدی در این نواحی را به بازارهای آسیای میانه و چین ترانزیت کنند.
وی با اشاره به جایگاه این طرح در اتصال منطقه ویژه اقتصادی سرخس به نقطه صفر مرزی افزود: این طرح اولویت اصلی آستان قدس رضوی در منطقه ویژه اقتصادی سرخس است و پیگیری ویژهای از طرف آستان قدس رضوی و شورای عالی مناطق آزاد و ویژه برای تکمیل هرچه سریعتر طرح صورت گرفته است.
مدیرعامل مؤسسه منطقه ویژه اقتصادی سرخس طول این کریدور ترانزیتی را ۱۲ کیلومتر اعلام کرد و گفت: در مسیر این جاده تا گمرک سرخس، یک زیرگذر و دو دهنه پل رو گذر بزرگ ساخته شده است.
صادقی گلمکانی گفت: پل ساخته شده روی ریلهای عبوری از روستای قوش کهنه از نظر برخورداری از عرشه فلزی به طول ۵۵ متر و رمپ در هر طرف ۲۵۰ متر، در کشور بی نظیر است.
منطقه ويژه اقتصادي سرخس
منطقه ويژه اقتصادي سرخس به وسعت 5 هزارو 200 هکتار در نقطه صفر مرزي با کشور ترکمنستان و نزديک شهر سرخس طبق تصويب در تاریخ 26 فروردین 75 شورايعالي مناطق آزاد تاسيس شد و سازمان مسئول اين منطقه نيز آستان قدس رضوي است.
اولويت فعاليت در منطقه ويژه اقتصادي سرخس ترانزيت کالا و انبارداري و خدمات فني ترابري،تجاري، توليدي صنعتي، توريسم و خرده فروشی محور دیگر فعالیت های این منطقه است.
منطقه ويژه اقتصادي سرخس با کشور ترکمنستان مرز مشترک دارد.
اين منطقه به راه آهن مشهد-سرخس-تجن با راه آهن ترانزيتي بندر عباس-بافق-يزد که با هدف تسهيل ترانزيت کالا از آسياي ميانه و افغانستان به خليج فارس ساخته شده متصل است.
فرودگاه بين المللي سرخس امکان ارتباط هوايي گسترده با منطقه را فراهم آورده است.