پخش زنده
امروز: -
افرادی که از پروتئینهای گیاهی به جای پروتئین گوشت قرمز یا تخم مرغ استفاده میکنند به میزان ۱۳ تا ۱۴ درصد کمتر، در خطر مرگ قرار دارند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از پایگاه خبری یورک الرت؛ محققان علوم پزشکی در مقالهای در نشریه پزشکی آمریکا اعلام کردند پروتئینهای گیاهی طول عمر را زیاد میکند. با بالا رفتن سن، مردان برای حفظ توده عضلانی و تقویت آنها به پروتئین نیاز دارند.
دانشمندان با بررسی بیش از ۴۰۰ هزار نفر که سنشان ۵۰ سال یا بیشتر بود و پروتئینهایی با منشا گیاهی، گوشت قرمز و تخم مرغ مصرف میکردند به مدت ۱۶ سال این گروه را تحت نظر قرار دادند.
محققان دریافتند آنهايی که از پروتئینهای گیاهی به جای پروتئین گوشت قرمز یا تخم مرغ استفاده میکنند به میزان ۱۳ تا ۱۴ درصد کمتر، در خطر مرگ قرار دارند. چقدر پروتئین کافی است؟ محققان دریافتند مصرف به ازای هر ۱۰ گرم پروتئین گیاهی در هر یک هزار کالری مصرفی، به ویژه در مردان، خطر مرگ ۱۲ درصد کاهش مییابد.
محققان میگویند با بالا رفتن مصرف پروتئین گیاهی در مردان، این خطر بیشتر از مقدار یادشده کاهش مییابد. بر اساس دستور العمل تغذیه ای، افراد سالخورده روزانه ۱/۲ گرم پروتئین به ازای هر کیلوگرم وزن نیاز دارند. بر همین اساس، یک فرد ۷۹ کیلویی روزانه ۹۵ گرم پروتئین نیاز دارد.
منابع خوب پروتئین گیاهی شامل بادام (حدود ۱۷ گرم در هر نیم فنجان)، تفو (۲۰ گرم در هر یک فنجان)، عدس (حدود ۱۸ گرم در هر یک فنجان) و حبوبات تیره (۱۵ گرم در هر یک فنجان) است.